Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A kormány a védekezés kihívásainak minden elemét figyelembe véve tervezi meg a lépéseket a vírus elleni védekezésben - mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár pénteki videoüzenetében.

Kovács Zoltán a kormány közösségi oldalára feltöltött videoüzenetében annak apropóján, hogy három hét telt el azóta, hogy az Országgyűlés megszavazta a koronavírus elleni törvényt, azt mondta, a törvény megadja a kereteket, amelyek hatékonnyá tehetik a vírus terjedése elleni fellépést és védekezést. A törvény elfogadása lehetőséget kínált volna az ellenzék számára is, hogy kivegye a részét és részesévé váljon ennek az erőfeszítésnek, de ők ezt megtagadták, más utat választottak - tette hozzá az államtitkár.

Megjegyezte: az elmúlt három hét azt is bebizonyította, hogy az együttműködés helyett "gyakorlatilag minden egyes lépésünket, tervünket, intézkedésünket támadják, megpróbálják ellehetetleníteni". Kovács Zoltán kiemelte: nemcsak az ellenzéki pártok teszik ezt, hanem "a magát ellenzékinek való sajtó" is. "Ezzel kell küzdenünk nap mint nap, együttműködés és összefogás helyett a kormányzati munka, az operatív törzs által hozott döntések, megtervezett lépések folyamatos kritikáját és ellehetetlenítését tapasztaljuk" - tette hozzá. Nekünk ettől függetlenül az a feladatunk, hogy továbbra is szisztematikusan, lépésről lépésre, a védekezés kihívásainak minden elemét figyelembe véve tervezzük meg lépéseinket a vírus elleni védekezésben - fogalmazott.

Példaként említette a kijárási korlátozással kapcsolatos intézkedéseket, a polgármesterek számára a hétvégére és ünnepnapokra adott mozgásteret a kijárási korlátozással kapcsolatban, vagy az érettségire vonatkozó új szabályokat. Az államtitkár azt kérte, az emberek figyeljék a kormány munkáját és tartsák be azokat a kéréseket és szabályokat, amiket az operatív törzs javaslatára a kormány meghozott. Legyenek részesei annak az erőfeszítésnek, amellyel tovább lassíthatjuk a vírus terjedését! - hívta fel az embereket Kovács Zoltán.

MTI 2020. április 17.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A Budapest rovat további hírei

Müller Cecília úgy fogalmazott, "heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal". Főleg az új mutánsok miatt a harmadik hullám "rendkívül erőteljesen zajlik", naponta egyre több fertőzöttet...
Egy nappal korábban 116 061 296 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 2 580 050, a gyógyultaké 65 581 301 volt. A fertőzés 192 országban és régióban van...
Egy nappal korábban 115 618 088 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 2 569 422, a gyógyultaké 65 383 259 volt. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint...
Egy nappal korábban 115 174 302 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 2 559 473, a gyógyultaké 65 118 869 volt. A fertőzés 192 országban és régióban van...
Müller Cecília hozzátette: rendkívüli kihívást jelent a fertőzöttek számának csökkentése, ezért is lépnek életbe hétfőtől a kontaktusok számának csökkentését célzó korlátozások. Elmondta:...
A veszélyhelyzet miatti kormányzati intézkedések betartása, a fertőzések megelőzése érdekében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) központi ügyfélszolgálatain a személyesen megjelenő ügyfeleket...
Megalakult a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a Digitális Jólét Program (DJP) közös, állandó munkacsoportja, amelynek célja a magyar kis- és középvállalkozások (kkv-k) digitális...
A katolikus templomokat továbbra sem zárják be, nyilvános istentiszteleteket is lehet tartani.
Orbán Viktor pénteki rádióinterjújának legfontosabb részeként a miniszterelnök közölte, hogy problémák vannak a tömeges oltással. A gond nem az oltóanyagokkal függ össze, hanem technikai kérdésekkel.
A vírus elleni háború utolsó szakaszában, a célegyenesben vagyunk – fejtette ki Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban.

A címlapról

Hétfőtől várhatóan március 28-ig nem jár a fogaskerekű...
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV-HÉV Zrt....
Megalakult a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a Digitális...
A vírus elleni háború utolsó szakaszában, a célegyenesben vagyunk –...
Az üzletek és a szolgáltatások március 8-tól március 22-ig tartó...
Fuss, túrázz, evezz és bringázz a GeoGO több mint 600 virtuális...

Könyvajánló

Ma Magyarország kis ország, ám sokkal nagyobb érdeklődésre tarthat számot, mint amit mérete és szokatlan nyelve indokolna – vallja Norman Stone skót történész, aki hálás azért „a furcsa végzetért”, amely összefonta sorsát az országgal.
Ma Magyarország kis ország, ám sokkal nagyobb érdeklődésre tarthat számot, mint amit mérete és szokatlan nyelve indokolna – vallja Norman Stone skót történész, aki hálás azért „a furcsa végzetért”, amely összefonta sorsát az országgal.
Szabadszájú, őszinte könyvet írt az ország vadállatbefogója, Both Zoltán
Mindenki bűnös és ártatlan egyszerre Törteli Eszter új könyvében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Online konferencia a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából
Mi az Írópalánta Műhely? Az Írópalánta Műhely célja az örömszerző, kreatív írás népszerűsítése és a tehetséges írni szerető gyerekek felfedezése.
Újszülöttek segítése finn mintára. Mert minden gyermek egyenlő!
Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására, a válogatás a 2021-es programba online zajlott.