Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A kormány továbbra sem tervezi és a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs továbbra sem javasolja kijárási tilalom bevezetését vagy városok, településrészek lezárását - közölte a törzs ügyeleti központjának vezetője.

Lakatos Tibor hozzátette: a hatósági házi karantén ellenőrzésének hatékonyabbá tételére viszont lesznek intézkedések. Hozzátette: összesen 3065 hatósági házi karantén van jelenleg az országban, ezeket összesen 8293 alkalommal ellenőrizték.
Az üzletek nyitvatartási korlátozásának betartását is vizsgálták, eddig 7 esetben szabtak ki helyszíni bírságot és 9 esetben tettek szabálysértési feljelentést.
Ismertette: az operatív törzs csütörtöki ülésén azokat a kérdéseket vizsgálták, amelyek segítenek a felkészülésben egy tömeges megbetegedés időszakára. Példaként említette a kórházi kapacitás áttekintését annak érdekében, hogy mindenki, aki orvosi segítségre szorul, megkaphassa az ellátást. Hozzátette: továbbra is érvényben vannak azok a korlátozó intézkedések, amelyeket a kormány bevezetett.
A hatósági házi karantén szabályainak megsértői közül kiemelte egy nő esetét, aki bement egy pénzintézetbe és azt kérte, hogy engedjék a sor elejére, mert ő hatósági házi karanténban van. Olyan nő is volt, aki bejelentést tett a rendőrségen, miután elvesztette a pénztárcáját, róla az adatfelvétel során derült ki, hogy hatósági házi karanténban van. Lakatos Tibor megjegyezte: a nő ezt a bejelentést e-mailben is megtehette volna.
Egy harmadik esetben egy ember azzal viccelődött egy orvosi rendelőben, hogy Spanyolországból utazott haza, a feleségével még "meg tudtak szökni", pedig a súlyosan beteg fiuk még karanténban van. Az ügyben rendőri intézkedés történt, amelynek során kiderült, hogy ez a kijelentés nem volt igaz.
Lakatos Tibor hangsúlyozta: akik ilyeneket tesznek, azok több ezer egészségügyi dolgozó, mentős, rendőr, katasztrófavédelmi szakember munkáját veszik semmibe, mert hiába minden védekezés a Magyarországon élő magyarokért, ha vannak olyanok, akik nem tartják be a szabályokat vagy épp viccet űznek a jelenlegi helyzetből.
Közölte: továbbra is biztosított az áruforgalom az országban, akadály nélküli mind a belföldi, mind a külföldről érkező áruszállítás, de a határellenőrzés miatt várakozási idővel kell számolni. Rajkánál 60, Hegyeshalomnál 120, Rábafüzesnél 60, Parassapusztánál 90 perc a várakozási idő.
Megismételte: jelenleg csak az áruforgalmat engedik Magyarország területére külföldről a magyar állampolgárok személyforgalmán kívül.
A szomszédos országokba tartó, Magyarországot tranzitútvonalként használni kívánókkal kapcsolatban elmondta: ehhez szükséges, hogy az úti célként megjelent ország biztosítékot adjon arra, beengedi területére a saját állampolgárait. Ezzel kapcsolatban folyamatosak az egyeztetések, csütörtökön az országos rendőrfőkapitány telefonon egyeztet a környező országok rendőri vezetőivel erről. Ha valamelyik országtól az a jelzés érkezik, hogy nem fogadja be a fertőzöttnek tekintett területről a saját állampolgárait, akkor azokat Magyarország sem fogja a területére beengedni, mivel komoly járványügyi kockázatot jelentenek.  Az áruforgalom segítése érdekében Hegyeshalom mellett Rábafüzesnél, Rajkánál is beléphetnek az áruszállítók az országba, és ez Kópházán is lehetővé vált.
Szlovákia és Magyarország megegyezett abban, hogy az országhatártól való 30 kilométeres távolságba található munkahelyekre a szomszéd országok munkavállalói beléphetnek, de péntektől munkáltatói igazolással kell ehhez rendelkezniük.


Forrás: koronavirus.gov.hu

A Budapest rovat további hírei

Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.
Ismét lesz Dombosfest, június 30-július 3. között. Várnak mindenkit Kishegyesen!
Egy ház tetőszerkezete omlott le Budapest belvárosában hétfő délelőtt.
Augusztus 4-7. között rendezik meg 50 helyszínen több mint 800 programmal számos magyarországi fellépővel a gyergyói EGYFESZT-et, amellyel a térséget ismét felhelyezik a Kárpát-medence kulturális...
Együttműködés a mai tizen- és huszonévesekkel.
Oktatóanyagokkal, pályázatokkal és versenyekkel szólítják meg a fiatalokat
A 2019 végén kezdődött világméretű koronavírus-járvánnyal, a karanténnal, az életünk megállításával-lelassításával olyan teljesen újszerű helyzetben találtuk magunkat, hogy nem voltak fogalmaink az...
Az iskolai szünet kezdetével összehangolt forgalmi változások kezdődnek Budapesten, amelynek részeként június 20-tól közel két hónapra, augusztus közepéig lezárják a budai alsó rakpart egy szakaszát...
A magyar labdarúgó-válogatott kedden 4–0-ra nyert Anglia vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulójában, így 69 év után diadalmaskodott újra a szigetországban, sikerével pedig a...
2023. nyár elején a kétszeres Oscar®-díjas Hans Zimmer nagysikerű turnéjával visszatér Európába.

A címlapról

A négy hónapja tartó ukrajnai háborúban a gyors tűzszünet Európa...
Háromnapos NATO csúcs kezdődött Madridban, az ülésen Magyarországot...
A rendőrség közzétett egy figyelemfelkeltő videót arról, hogy...
Köztudott, hogy kötelező biztosítás és érvényes műszaki vizsga...
A család, az oktatás és a kultúra is erőforrás az ország számára –...
Egy európai kutatás szerint Magyarországon és Olaszországban a...

Könyvajánló

Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.
Együttműködés a mai tizen- és huszonévesekkel.
A 2019 végén kezdődött világméretű koronavírus-járvánnyal, a karanténnal, az életünk megállításával-lelassításával olyan teljesen újszerű helyzetben találtuk magunkat, hogy nem voltak fogalmaink az új, nyelven kívüli jelenségek elnevezésére.
A különleges írói stílussal rendelkező, kissé titokzatos Bucsi Mariann írónőt egy rendhagyó interjú keretén belül kérdezte több ismert és elismert ember, így közelebbről is megismerhetjük hazánk egyik feltörekvő szerzőjének életét.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech