Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

A munkahelyek megvédéséhez és új álláshelyek létrehozásához beruházásokra van szükség - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a versenyképességi program támogató okiratainak átadásán.

Szijjártó Péter közölte, hogy Magyarország lezárta a koronavírus-járvány elleni védekezés - az egészségügyre koncentráló - első szakaszát.
Sikeresen megakadályozták, hogy tömegesség váljanak a fertőzések, így a második szakaszban az egészségügyi mellett gazdasági feladatok is jönnek - tette hozzá, majd kiemelte, hogy meg kell védeni az emberek munkahelyeit.


A miniszter leszögezte: ez azoknak a vállalatok a támogatásával lehetséges, amelyek hajlandók e rendkívül nehéz körülmények között is beruházásokat létrehozni.     A válság alatt is fejleszteni kell, új, modern technológiákat kell bevezetni és kapacitásokat bővíteni annak érdekében, hogy az új világgazdasági versenyben a magyarországi vállalatok jobb pozícióból tudjanak indulni, mint amilyenben a járvány előtt voltak - mondta.
A versenyképesség-növelő támogatási program keretében 806 vállalat kap támogatást, a cégek 377 milliárd forintnyi beruházás végrehajtását vállalták, a kormány ehhez 169 milliárd forinttal járul hozzá - közölte.


Ezek a cégek ezzel csaknem 144 ezer munkahelyet fognak megvédeni - hangsúlyozta Szijjártó Péter.
Mint mondta, 2010 után a jelenleginél jóval gyengébb állapotban lévő magyar gazdaságnak is sikerült a maga javára fordítania a világgazdasági kihívásokat, így most, amikor az ereje teljében lévő magyar gazdaság szembesül a kihívásokkal, sokkal nagyobb esély van erre.
Hétfőn újabb három cég vehetett át támogató okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. Szijjártó Péter a három vállalatról elmondta, együttesen 1,36 milliárd forintnyi beruházást hajtanak végre, ezzel 888 munkahelyet védenek meg, és ehhez a kormánytól 681 millió forint támogatást kapnak.
A Modine Hungária Gépjárműtechnikai Kft. 574 millió forintos beruházásához 287 milliós támogatást biztosít a kormány. A Mezőkövesden és Gyöngyösön működő, főként haszongépjárművekbe való radiátorok, olajhűtők gyártásával foglalkozó vállalat a támogatás segítségével technológiai újítást és az új piacokra való bejutást teszi lehetővé.
Tállai András, Mezőkövesd térségének fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a cég stabil munkahelyet, jövedelmet és egzisztenciát biztosít a városban, dolgozóit a válság alatt is megtartotta. Hozzátette: a Modine Hungária üzletpolitikája "egybecseng" a kabinet gazdaságpolitikájával.


Horváth László, Gyöngyös és térsége fideszes országgyűlési képviselője a vállaltot méltatva azt hangsúlyozta, a válságos helyzetekben is azt keresi a cég, a nehéz időszak mire ad lehetőséget, milyen utakat kínál.
A Motor-Classic Zrt. 572 millió forintos beruházásához 286 millió forint állami támogatást nyert el. A veterán autók kereskedelmével, felújításával foglalkozó tatabányai cég az összegből új berendezéseket vásárol, és további tíz új munkahelyet is létesít.
Bencsik János, Tatabánya fideszes országgyűlési képviselője felidézte, mintegy 30 éve dolgoznak azon, hogy új gazdasági szerkezet biztosítsa a Tatai-medence lakóinak biztos megélhetését.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A Budapest rovat további hírei

A Towerful Events egyedülálló kezdeményezés Magyarországon, hiszen neves világzenészek az egyik legkülönösebb templomunk előtt, pontosabban a templom tornyának tövében adnak koncerteket.
Különleges zenei eseménynek ad otthont december 21-én, este 8 órától Budapest egyik ikonikus épülete, a Szent István Bazilika.
Idén is megrendezik a hagyományos Mikulás-ünnepséget vasárnap a Vasúttörténeti Parkban, amely a szezon utolsó eseményét követően bezár, és csak 2023 tavaszán lesz ismét látogatható.
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november 15-i adatai szerint a hazai földgáztárolók töltöttsége 5,44 milliárd köbméter volt, ami az összkapacitás 86,02 százaléka.
A kormány döntött arról, hogy azokra az állami és önkormányzati tulajdonú bérházakra is kiterjeszti a rezsicsökkentést, amelyek nem minősülnek társasháznak – közölte Németh Szilárd rezsicsökkentés...
Másfél éves csúszással és az eredetinél ötmilliárd forinttal drágábban, de újra használható a Lánchíd decembertől.
Csütörtök reggel 9 órakor megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt a Városligeti Műjégpálya.
Jó hírről számolt be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter: a szakértői várakozások felett, 4,1 %-kal erősödött a magyar gazdaság a harmadik negyedévben.
A közönség voksai alapján kétszer lett a kontinens legjobb karácsonyi vására a budapesti adventi ünnep a Bazilikánál az elmúlt három évben.
Nyitva tart a Fellegvár és a Bobpálya, egész télen megrendezik a lovagi tornákat, horgászhatunk a pisztrángos tavakban, sőt wellnessezhetünk is.

A címlapról

Az új intézmény az energiapolitika egységes irányításáért felel...
Rendeletmódosítás a fővárosi tulajdonú ingatlanban működő...
Idén is megrendezik a hagyományos Mikulás-ünnepséget vasárnap a...
A Fővárosi Önkormányzat klímaügyekkel, zöldpolitikával, épített és...
Az eddigi jelek szerint sikerült elérni, hogy Magyarország...
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november...

Könyvajánló

Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.
Gyakorlati tanácsokat ad, hogy a házasság tartós maradjon még a mai világ kísértései mellett is.
Olyan modern magyar mesekönyv született, ami fogyasztható és a mai gyerekek számára is elfogadható köntösbe bújtatja az emberi értékeket.
A gazdag gyűjtemény egy sokéves munka keresztmetszete, figyelmet felkeltő olvasmányokat kínál.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Apu, mi az a "bio" ? - kérdezi a 7 éves Annácska a bevásárlóközpontban.
Skodás polgártársunk esetét egy neves márkaszervizzel közel negyedmillióan látták már, mire én itt közzé teszem.
Beszélgetésekben rendszeresen előjön a téma és mindig meglepődök ismerőseim naivitásán vagy rossz memóriáján.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech