Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Csak az engedélyezett napszakban, és a megfelelő területen lehet elégetni a tavaszi kerttakarításkor keletkezett ágakat. Szakemberek inkább a komposztálást javasolják, de aki mégis a tűzet gyújt, és megszegi a szabályokat, büntetésre számíthat - mondta el az InfoRádiónak a Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője.

A valódi tavasz beköszöntekor kezdődik a kerti munkák időszaka. A szóvivő hozzátette: a szakemberek az ilyenkor szokásos növényi hulladék égetése helyett inkább a komposztálást javasolják, főként környezetvédelmi okokból.

Az InfoRádio anyagát meg is hallgathatja.

Célszerű utánanézni a legfontosabb tűzvédelmi szabályoknak, ha valaki mégis tüzet gyújt - figyelmeztetett Dobson Tibor. Ne égessünk erős szélben, vigyázzunk arra, hogy a meggyújtott gazt, szemetet a szél ne sodorja el más területekre, ahol kárt okozhat - sorolta a szóvivő.

Az sem mindegy, hogy mikor égetünk - jelezte Dobson Tibor. Ezt az önkormányzatok adott napszakhoz köthetik, és a rendelkezés megszegői szabálysértési eljárásra számíthatnak.

Mindenképpen olyan helyet kell választani a szemétégetésre, ahol a lángok nem tudnak átterjedni erdőre, bokros területre, ne égessünk közút vagy vasút melletti fásításoknál, hiszen a füst zavarhatja a közlekedőket - javasolta a szóvivő.

{xtypo_quote_right}A tűzesetek oka legtöbbször az elővigyázatlan égetés. Nem beszélve persze a felelőtlen dohányosokról.{/xtypo_quote_right}

Ha tüzet rakunk, mindig készítsünk mellé kerti szerszámokat, illetve oltóvizet, hogy ha a baj mégis megtörténik, azonnal be lehessen avatkozni.

Dobson Tibor arra is felhívta a figyelmet, hogy fontos a gyermekek távoltartása a tűz környékétől. Visszatérő gond, amikor a gyerekek körbeugrálják a lángokat, a ruhájukba kapó tűz súlyos baleseteket okozhat.

A tűzoltókat hetente akár több százszor is riaszthatják szabadtéri tüzekhez. Ezek oka legtöbbször épp az ilyen elővigyázatlan égetés.

Ha már megtörtént a baj, és nem tudjuk meggátolni a lángok terjedését, elsősorban a környéken tartózkodókat és magunkat helyezzük biztonságba, majd haladéktalanul riasszuk a tűzoltókat - ajánlotta Dobson Tibor. Minél előbb hívjuk a szakembereket, annál nagyobb az esély a katasztrófa helyzet elkerülésére - tette hozzá. 

(InfoRadio, Hanganyag: Szépvölgyi István)

A Budapest rovat további hírei

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban...
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Napjainkban a házépítés rengeteg stresszel és bizonytalansággal jár, így egyre népszerűbb választás a generálkivitelezés Pest megye és az egész ország területén. Minek is köszönhető, hogy a...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi nyugdíjjal – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.
Esős, rossz időjárási körülmények közt, a lakótelepi lakása ablakából vezette ki a hosszabbítót, amellyel a parkolóban álló autóját töltötte egy III. kerületi lakos.
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát – jelentette be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Ritkaság, hogy egy jazzt és progresszív rockot ötvöző anyag manapság ilyen szintű érdeklődést generáljon a fiatal generáció körében is.
Egy átlagos áruházi dolgozó havi bére akár a bruttó 400 ezer forintot is meghaladhatja már Magyarországon belépés után, ami néhány év után akár a félmillió forintos határt is elérheti.
Legendás musical zeneszerzőkkel, színészekkel és egy dal ősbemutatójával várnak!

A címlapról

Csapadékos, szeles idő jön pénteken. Az északi, északkeleti tájakon...
Évtizedek óta újságok, különféle nyomdai termékek az életünk.
Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi...

Könyvajánló

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech