Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A jövő évi költségvetés a gazdaságvédelem költségvetése, amely a járványügyi készültség fenntartása mellett is biztosítja a gyermeket nevelő családok támogatását, a nyugdíjasok védelmét és a biztonság megőrzését – jelentette ki Varga Mihály a költségvetési törvényjavaslat benyújtásakor.

A pénzügyminiszter kiemelte: 2021-ben szinte minden terület több forrással gazdálkodhat, miközben az éves hiány – szemben az uniós országok jelentős részével – 3% alatt marad. A költségvetési törvényjavaslat 4,8 százalékos gazdasági növekedéssel és a bruttó hazai termék 69,3 százalékára csökkenő államadóssággal számol.

A jövő évi költségvetés szerkezete két fő pillérből áll – jelentette ki Varga Mihály. Mint mondta: Magyarország eddigi legnagyobb gazdaságvédelmi programjának folytatására, a munkahelyek megőrzésére, a vállalkozások támogatására a Gazdaságvédelmi Alap 2555 milliárd forint forrást biztosít. A járvány elleni védekezéshez és az egészségügyi ellátórendszer működtetéséhez szükséges forrásokat az Egészségbiztosítási és Járvány Elleni Védekezési Alap tartalmazza mintegy 3000 milliárd forintos kerettel. A költségvetési javaslat emellett 270 milliárd forintnyi – a bruttó hazai termék fél százalékát meghaladó – központi tartalékkal is rendelkezik. A kormány kiemelt célja, hogy Magyarország családbarát hely legyen, ezért a gyermeket nevelő családok támogatását a 2021-es költségvetés továbbra is teljes mértékben biztosítja – mondta el Varga Mihály kiemelve, hogy erre a célra 2295 milliárd forint áll rendelkezésre. Emlékeztetett: a kormány 2010 óta közel két és félszeresére emelte a családok támogatását, amelynek aránya egész Európában az egyik legmagasabb, a GDP több mint 4%-a.

A pénzügyminiszter tájékoztatott: a nyugellátásokra fordítható források jövőre 327 milliárd forinttal, 3907 milliárd forintra emelkednek, emellett több mint 77 milliárd forint jut a 13. havi nyugdíj első ütemének, valamint 53 milliárd forint jut a nyugdíjprémium kifizetésére. Egészségügyi célokra mintegy 2115 milliárd áll rendelkezésre, ez közel 918 milliárd forinttal magasabb, mint a 2010-es költségvetésben, és 156 milliárd forinttal több az ideinél. Az oktatási kiadások jövőre elérik a 2229 milliárd forintot, ami 784 milliárd forintos növekedést jelent 2010-hez, és közel 80 milliárdot 2020-hoz képest. Magyarország biztonságának megőrzése érdekében a honvédelemre fordítható források összege egy év alatt közel 30%-kal, több mint 704 milliárd forintra emelkedik. A rendvédelmi kiadások megközelítik a 953 milliárd forintot, ami 2010-hez képest mintegy 504, 2019-hez képest pedig több mint 93 milliárd forintos növekedést jelent.

(Pénzügyminisztérium)

Forrás: koronavirus.gov.hu

A Budapest rovat további hírei

Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni orrspray, amellyel kapcsolatban a pécsi virológusok végeztek kutatásokat.
Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke szerint a válogatott három versenyzőjének van esélye döntőbe jutni a sportág 50. világbajnokságán, amit hétfőtől vasárnapig rendeznek Kitakjúsúban,...
Sok a tévhit a magyarok körében a házastársakra és az élettársakra vonatkozó öröklési szabályokkal kapcsolatban. Az emberek alig egyharmada tudja csak például, hogy nem feltétlenül örököl mindent a...
Számos nemzetközi és magyar szerző részvételével, magyar és világirodalmi könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, Könyves Sétákkal és egyéb programokkal várja a közönséget az idén tízéves Margó...
Világ Igaza kitüntetést és Bátorságért érdemjelet adott át Pintér Sándor belügyminiszter és Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael magyarországi nagykövete csütörtökön Budapesten.
Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
A szüreti időszak hagyományos falusi társadalomban valamilyen jeles naphoz kötődött Szent Mihálytól Simon-Júdás napjáig.
A V4-ek és Szlovénia polgárai szerint a digitális fizetési lehetőségek segítették a járvány elleni védekezést: a régió lakosságának 83 százaléka örül a készpénzmentes fizetési lehetőségek...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és megelőzésére szolgáló speciális monitoring rendszer kidolgozásáról kötött megállapodást a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-,...
Árprésben a malomipar: a növekvő energiaárak és a bérköltségek emelkedése miatt októberben már szinte biztos a sütőipari áremelés, januárban pedig a liszt is drágulhat.

A címlapról

Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni...
Özönlik az országba az import zöldség és gyümölcs, a magyar földek...
Szabályos parkolásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Nefelejcs...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és...
Még csak nem is lenne túlzottan drága, sőt, hosszú távon megtérülne.
A brit Time Out magazin 27 ezer városlakó és helyi szakértők...

Könyvajánló

Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
Bucsi Mariann első regénye az Ébredés, melynek az érkezését még június elején jelentette be a Maraton Kiadó.
Kritikusok szerint a Harry Potteren is túltesz a Tűz Szárnyak-sorozat

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Szerintem a minimálbér-emelés egy titkos fegyver. Olvasónk blogírása.
Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Különleges lehetőséget kínál a Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. a már meglévő és a most belépő ügyfelei számára.
Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech