Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A jövő évi költségvetés a gazdaságvédelem költségvetése, amely a járványügyi készültség fenntartása mellett is biztosítja a gyermeket nevelő családok támogatását, a nyugdíjasok védelmét és a biztonság megőrzését – jelentette ki Varga Mihály a költségvetési törvényjavaslat benyújtásakor.

A pénzügyminiszter kiemelte: 2021-ben szinte minden terület több forrással gazdálkodhat, miközben az éves hiány – szemben az uniós országok jelentős részével – 3% alatt marad. A költségvetési törvényjavaslat 4,8 százalékos gazdasági növekedéssel és a bruttó hazai termék 69,3 százalékára csökkenő államadóssággal számol.

A jövő évi költségvetés szerkezete két fő pillérből áll – jelentette ki Varga Mihály. Mint mondta: Magyarország eddigi legnagyobb gazdaságvédelmi programjának folytatására, a munkahelyek megőrzésére, a vállalkozások támogatására a Gazdaságvédelmi Alap 2555 milliárd forint forrást biztosít. A járvány elleni védekezéshez és az egészségügyi ellátórendszer működtetéséhez szükséges forrásokat az Egészségbiztosítási és Járvány Elleni Védekezési Alap tartalmazza mintegy 3000 milliárd forintos kerettel. A költségvetési javaslat emellett 270 milliárd forintnyi – a bruttó hazai termék fél százalékát meghaladó – központi tartalékkal is rendelkezik. A kormány kiemelt célja, hogy Magyarország családbarát hely legyen, ezért a gyermeket nevelő családok támogatását a 2021-es költségvetés továbbra is teljes mértékben biztosítja – mondta el Varga Mihály kiemelve, hogy erre a célra 2295 milliárd forint áll rendelkezésre. Emlékeztetett: a kormány 2010 óta közel két és félszeresére emelte a családok támogatását, amelynek aránya egész Európában az egyik legmagasabb, a GDP több mint 4%-a.

A pénzügyminiszter tájékoztatott: a nyugellátásokra fordítható források jövőre 327 milliárd forinttal, 3907 milliárd forintra emelkednek, emellett több mint 77 milliárd forint jut a 13. havi nyugdíj első ütemének, valamint 53 milliárd forint jut a nyugdíjprémium kifizetésére. Egészségügyi célokra mintegy 2115 milliárd áll rendelkezésre, ez közel 918 milliárd forinttal magasabb, mint a 2010-es költségvetésben, és 156 milliárd forinttal több az ideinél. Az oktatási kiadások jövőre elérik a 2229 milliárd forintot, ami 784 milliárd forintos növekedést jelent 2010-hez, és közel 80 milliárdot 2020-hoz képest. Magyarország biztonságának megőrzése érdekében a honvédelemre fordítható források összege egy év alatt közel 30%-kal, több mint 704 milliárd forintra emelkedik. A rendvédelmi kiadások megközelítik a 953 milliárd forintot, ami 2010-hez képest mintegy 504, 2019-hez képest pedig több mint 93 milliárd forintos növekedést jelent.

(Pénzügyminisztérium)

Forrás: koronavirus.gov.hu

A Budapest rovat további hírei

Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa, Constantinos C. Markides: Szervezzük újra! - Vállalatok az állandósult diszrupció korában című könyve.
Pénteken változnak az üzemanyagárak a hazai kutakon, a benzin átlagára 454 forint lesz literenként, ami új történelmi csúcs, míg a gázolaj 449 forintra emelkedik, ami mindössze egy forinttal marad...
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?
A mádi erősember július utolsó hétvégéjén Joensuuban, Finnországban méri össze a tudását Európa legjobbjaival
A debreceni DESE Skateparkban rendezett viadalon - az ob szervezőinek hétfői tájékoztatása szerint - junior, amatőr és profi kategóriában indultak a kerékpárosok, illetve rendeztek egy extra...
Lázár János folytatja a tavaly megkezdett munkát a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöki posztján.
Online kiállítás nyílt a Magyarország 365 fotópályázat legjobb alkotásaiból; a magyar kormány által meghirdetett pályázatra legutóbb mintegy 28 ezer felvételt neveztek - közölte az MTI-vel hétfőn a...
Okoscégek a holnap munkavállalóiért
A legjobb az lenne, ha minden gyümölcsöt és zöldséget a termelőktől tudnánk beszerezni, de ez sokak számára csak utópia: a magyarok jelentős százaléka a nagyobb boltok, hipermarketek polcairól...

A címlapról

A 17-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as, valamint az 56-os villamosok...
Elkezdődött az őzek násza, az aktívabb állatok gyakrabban...
Forgalmirend-változásokra kell számítani az M3-as autópályán és...
Pénteken változnak az üzemanyagárak a hazai kutakon, a benzin...
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint a...
Csatlakozott a Díjnet Zrt. rendszeréhez az NHKV Nemzeti...

Könyvajánló

Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa, Constantinos C. Markides: Szervezzük újra! - Vállalatok az állandósult diszrupció korában című könyve.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?
Okoscégek a holnap munkavállalóiért

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

- Civilek és katonák példaértékű összetartása -
Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.