Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Nyaranta több veszély fenyegeti az egyedül, felügyelet nélkül maradt gyerekeket, mint iskolaidőben, ilyenkor a gyerekbalesetek száma is nő - mondta Oláh László, a BRFK Bűnmegelőzési Osztályának vezetője a Margitszigeten, a XIII. kerületi önkormányzat nyári napközis táborában tartott rendőrségi bemutatón.

A rendőrök délelőtt kutyás bemutatót és bűnmegelőzési előadásokat tartottak a Margitszigeten táborozó 8-10 éves gyerekeknek. Felhívták a figyelmüket a rájuk leselkedő veszélyekre és megismertették őket a rendőrség munkájával.

Oláh László elmondta: sok gyerek tölti a szünidejét felügyelet nélkül Budapesten, rájuk számos veszély leselkedik. A közlekedés az egyik legfőbb veszélyforrás, ezért fontos, hogy a szülők megtanítsák a gyerekeket az alapvető szabályokra.

Azt is meg kell tanulniuk, hogyan viselkedjenek az idegenekkel, kiben bízhatnak meg és kiben nem. Egyre többször előfordul, hogy bűncselekmények elkövetéséhez használják fel őket. Rosszakaró ismeretlenekkel nemcsak az utcán találkozhatnak, hanem az interneten is, ezért a gyerek világhálón való kalandozását is érdemes figyelemmel kísérni - javasolja a szülőknek Oláh László.

{xtypo_quote_left}Fontos megtanítani a gyerekeknek azt is, hogy a rendőrtől ne féljenek, az nem mumus.{/xtypo_quote_left}

Mint mondta, az sem mindegy, hogy milyen társaságba kerül a fiatal, csoportba verődve ugyanis könnyebben követnek el rongálásokat - például grafittiznek - vagy kisebb csínyeket. A szülők ezért mindig figyeljenek oda arra, hogy kikkel barátkozik a gyerek. Ilyenkor nő a veszélye annak is, hogy a gyerekek kábítószerrel kerülnek kapcsolatba.

A bűnmegelőzési osztály vezetője azt javasolja a szülőknek: ha csak tehetik, küldjék táborozni a gyerekeket, ne hagyják őket felügyelet nélkül. Az is jó megoldás, ha a szülők összefognak, és mindig egy-egy felnőtt vigyáz egyszerre több gyerekre. Ha mégis egyedül maradna a fiatal, érdemes például rendszeres telefonhívásokkal ellenőrizni, mit csinál - tette hozzá.

Közlése szerint fontos megtanítani a gyerekeknek azt is, hogy a rendőröktől ne féljenek, bátran keressék őket, ha veszélyben érzik magukat. Oláh László ugyanezt javasolja azoknak a szülőknek is, akik tanácsokat szeretnének kérni a bűnmegelőzéssel kapcsolatban.

A Budapest rovat további hírei

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban...
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Napjainkban a házépítés rengeteg stresszel és bizonytalansággal jár, így egyre népszerűbb választás a generálkivitelezés Pest megye és az egész ország területén. Minek is köszönhető, hogy a...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi nyugdíjjal – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.
Esős, rossz időjárási körülmények közt, a lakótelepi lakása ablakából vezette ki a hosszabbítót, amellyel a parkolóban álló autóját töltötte egy III. kerületi lakos.
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát – jelentette be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Ritkaság, hogy egy jazzt és progresszív rockot ötvöző anyag manapság ilyen szintű érdeklődést generáljon a fiatal generáció körében is.
Egy átlagos áruházi dolgozó havi bére akár a bruttó 400 ezer forintot is meghaladhatja már Magyarországon belépés után, ami néhány év után akár a félmillió forintos határt is elérheti.
Legendás musical zeneszerzőkkel, színészekkel és egy dal ősbemutatójával várnak!

A címlapról

Csapadékos, szeles idő jön pénteken. Az északi, északkeleti tájakon...
Évtizedek óta újságok, különféle nyomdai termékek az életünk.
Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi...

Könyvajánló

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech