Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Március 22. a Fővárosi Vízművek szakemberei számára mindig kiemelkedik az év többi napja közül. Egy nap, amikor a világon mindenki talán kicsit jobban odafigyel a vízre és azokra, akik 365 napon át, a nap 24 órájában a víziközmű-szolgáltatás zavartalanságáért dolgoznak.

Amint Keszler Ferenc, a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója munkatársaihoz címzett ünnepi köszöntőjében fogalmazott: „Vízszolgáltatók világnapja ugyan nincs, de nekünk, Vízműveseknek március 22. mindig egy kicsit rólunk is szól. Büszkék lehetünk arra, hogy 2 millió ember lakásába, háztartásába a mi munkánknak köszönhetően kerül egészséges, tiszta ivóvíz, és gondoskodunk róla, hogy felhasználás után se károsítsa környezetünket a szennyvíz. Bízom benne, hogy legalább ezen a napon elgondolkodnak a fogyasztóink, a döntéshozóink és a tágabb környezetünk is azon, hogy a megszokott, magas színvonalú és kényelmes szolgáltatásunk nem önmagában keletkezik, hanem több mint 1500 vízműves kolléga minden napos nehéz, erőt próbáló, professzionális, kreatív és innovatív munkájának köszönhető.”

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes a felújítások szükségességére és fontosságára hívta fel Facebookon a figyelmet: „A mindennapokban természetesnek vesszük, hogy csak egy mozdulat, és tiszta víz folyik a csapból. Nem gondolunk rá, miért is tennénk, hogy ahhoz, hogy a kutakból ez a víz minden budapesti otthonába eljusson, ahhoz a Fővárosi Vízművek szakemberei több mint 5000 kilométer vízcsőhálózatot tartanak karban, újítanak meg nap mint nap. Ahhoz, hogy ez a víz holnap is a poharunkba kerüljön és ne a földben folyjon el törött csöveken keresztül, szükséges az elöregedett hálózat mielőbbi megújítása, a sokszor 90 éves vízcsövek mielőbbi cseréje. Ahogy a többi fővárosi közműrekonstrukció, úgy a vízcsövek cseréje is azt szolgálja, hogy a város fenntartható és élhető legyen.”

Forrás: vizmuvek.hu

A Budapest rovat további hírei

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban...
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Napjainkban a házépítés rengeteg stresszel és bizonytalansággal jár, így egyre népszerűbb választás a generálkivitelezés Pest megye és az egész ország területén. Minek is köszönhető, hogy a...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi nyugdíjjal – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.
Esős, rossz időjárási körülmények közt, a lakótelepi lakása ablakából vezette ki a hosszabbítót, amellyel a parkolóban álló autóját töltötte egy III. kerületi lakos.
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát – jelentette be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Ritkaság, hogy egy jazzt és progresszív rockot ötvöző anyag manapság ilyen szintű érdeklődést generáljon a fiatal generáció körében is.
Egy átlagos áruházi dolgozó havi bére akár a bruttó 400 ezer forintot is meghaladhatja már Magyarországon belépés után, ami néhány év után akár a félmillió forintos határt is elérheti.
Legendás musical zeneszerzőkkel, színészekkel és egy dal ősbemutatójával várnak!

A címlapról

Csapadékos, szeles idő jön pénteken. Az északi, északkeleti tájakon...
Évtizedek óta újságok, különféle nyomdai termékek az életünk.
Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi...

Könyvajánló

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech