Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Március 22. a Fővárosi Vízművek szakemberei számára mindig kiemelkedik az év többi napja közül. Egy nap, amikor a világon mindenki talán kicsit jobban odafigyel a vízre és azokra, akik 365 napon át, a nap 24 órájában a víziközmű-szolgáltatás zavartalanságáért dolgoznak.

Amint Keszler Ferenc, a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója munkatársaihoz címzett ünnepi köszöntőjében fogalmazott: „Vízszolgáltatók világnapja ugyan nincs, de nekünk, Vízműveseknek március 22. mindig egy kicsit rólunk is szól. Büszkék lehetünk arra, hogy 2 millió ember lakásába, háztartásába a mi munkánknak köszönhetően kerül egészséges, tiszta ivóvíz, és gondoskodunk róla, hogy felhasználás után se károsítsa környezetünket a szennyvíz. Bízom benne, hogy legalább ezen a napon elgondolkodnak a fogyasztóink, a döntéshozóink és a tágabb környezetünk is azon, hogy a megszokott, magas színvonalú és kényelmes szolgáltatásunk nem önmagában keletkezik, hanem több mint 1500 vízműves kolléga minden napos nehéz, erőt próbáló, professzionális, kreatív és innovatív munkájának köszönhető.”

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes a felújítások szükségességére és fontosságára hívta fel Facebookon a figyelmet: „A mindennapokban természetesnek vesszük, hogy csak egy mozdulat, és tiszta víz folyik a csapból. Nem gondolunk rá, miért is tennénk, hogy ahhoz, hogy a kutakból ez a víz minden budapesti otthonába eljusson, ahhoz a Fővárosi Vízművek szakemberei több mint 5000 kilométer vízcsőhálózatot tartanak karban, újítanak meg nap mint nap. Ahhoz, hogy ez a víz holnap is a poharunkba kerüljön és ne a földben folyjon el törött csöveken keresztül, szükséges az elöregedett hálózat mielőbbi megújítása, a sokszor 90 éves vízcsövek mielőbbi cseréje. Ahogy a többi fővárosi közműrekonstrukció, úgy a vízcsövek cseréje is azt szolgálja, hogy a város fenntartható és élhető legyen.”

Forrás: vizmuvek.hu

A Budapest rovat további hírei

Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni orrspray, amellyel kapcsolatban a pécsi virológusok végeztek kutatásokat.
Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke szerint a válogatott három versenyzőjének van esélye döntőbe jutni a sportág 50. világbajnokságán, amit hétfőtől vasárnapig rendeznek Kitakjúsúban,...
Sok a tévhit a magyarok körében a házastársakra és az élettársakra vonatkozó öröklési szabályokkal kapcsolatban. Az emberek alig egyharmada tudja csak például, hogy nem feltétlenül örököl mindent a...
Számos nemzetközi és magyar szerző részvételével, magyar és világirodalmi könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, Könyves Sétákkal és egyéb programokkal várja a közönséget az idén tízéves Margó...
Világ Igaza kitüntetést és Bátorságért érdemjelet adott át Pintér Sándor belügyminiszter és Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael magyarországi nagykövete csütörtökön Budapesten.
Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
A szüreti időszak hagyományos falusi társadalomban valamilyen jeles naphoz kötődött Szent Mihálytól Simon-Júdás napjáig.
A V4-ek és Szlovénia polgárai szerint a digitális fizetési lehetőségek segítették a járvány elleni védekezést: a régió lakosságának 83 százaléka örül a készpénzmentes fizetési lehetőségek...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és megelőzésére szolgáló speciális monitoring rendszer kidolgozásáról kötött megállapodást a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-,...
Árprésben a malomipar: a növekvő energiaárak és a bérköltségek emelkedése miatt októberben már szinte biztos a sütőipari áremelés, januárban pedig a liszt is drágulhat.

A címlapról

Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni...
Özönlik az országba az import zöldség és gyümölcs, a magyar földek...
Szabályos parkolásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Nefelejcs...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és...
Még csak nem is lenne túlzottan drága, sőt, hosszú távon megtérülne.
A brit Time Out magazin 27 ezer városlakó és helyi szakértők...

Könyvajánló

Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
Bucsi Mariann első regénye az Ébredés, melynek az érkezését még június elején jelentette be a Maraton Kiadó.
Kritikusok szerint a Harry Potteren is túltesz a Tűz Szárnyak-sorozat
Vajon mire van szükség az új szokások kialakításához?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Szerintem a minimálbér-emelés egy titkos fegyver. Olvasónk blogírása.
Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Különleges lehetőséget kínál a Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. a már meglévő és a most belépő ügyfelei számára.
Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -

hirdetés

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech