Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

hirdetés

Tavasz vége felé köszönt be igazán a biciklis szezon: persze néhányan közlekednek télen, hóban-fagyban is kerékpárral, a nagy többség ilyenkor veszi elő az addig tárolóban elzárt biciklit, hogy kisebb-nagyobb kirándulásokat tegyen, vagy akár rendszeres közlekedés céljából az autót vagy a tömegközlekedést is kiváltsa vele.

A kerékpározásnak azonban megvannak a veszélyei: minden biciklitulajdonos tart például attól, hogy egy nap csak a kerékpár hűlt helyét találja, és a biciklis baleseteknek is lehetnek súlyos következményei. Ebben a cikkünkben a hobbi kerékpárosok számára szeretnénk segítséget nyújtani abban, milyen módon érdemes biztosítani önmagukat és biciklijüket.

Alapvetően háromféle veszély fenyegeti a biciklit és tulajdonosát:

  • a kerékpárt ellopják,
  • a kerékpáros balesetet szenved,
  • vagy a kerékpáros balesetet okoz.

1. A kerékpár biztosítása lopás esetére

Talán sokan nem tudják, hogy a lakásbiztosítások általában a háztartási ingóságok közé sorolják a kerékpárt is, így ha otthonról tűnik el a lakásban vagy a zárt tárolóban lelakatolt bicikli, azt fedezheti a lakásbiztosítás. Aki pedig időnként a kertben teszi le a kerékpárt, annak a lakásbiztosítás szabadban tárolt ingóság fedezete nyújthat nagyobb védelmet, ezt általában kiegészítőként lehet megkötni a lakásbiztosításokhoz.

De mi a helyzet akkor, ha nem otthonról lopják el a biciklit? Hiszen az utcán, a bolt előtt vagy a pályaudvaron hagyva sokkal nagyobb veszélynek van kitéve. Erre egyes biztosítóknál a lakásbiztosításhoz olyan (sporteszköz vagy kerékpár) kiegészítő is köthető, ami az otthonon kívüli lopást fedezi.

Fontos tudni, hogy a biztosítók élhetnek megkötésekkel, például hogy hol és milyen lakattal kell lezárni a biciklit ahhoz, hogy fedezetben legyen (tehát a csak úgy a falnak támasztott bicikli ellopását nem térítik meg). Ezenkívül az éjszaka a szabadban tárolt biciklire általában nem terjed ki a biztosítás, ahogyan az ellopott alkatrészekre sem. Azt is érdemes megnézni a terméktájékoztatóban a biztosítás megkötésekor, hogy az maximum mekkora értékű kerékpárra nyújt fedezetet.

2. Balesetbiztosítás

Aki rendszeresen kerékpározik, annak nem csak lopásra, hanem az esetleges balesetekre is érdemes felkészülnie, hiszen egy biciklis baleset csúnya sérüléseket eredményezhet. Lehetőség van külön balesetbiztosítást kötni, de erre is megoldást jelenthet a lakásbiztosítás balesetbiztosítás kiegészítője, ami kártérítést nyújt például balesetből származó csonttörésre, maradandó egészségkárosodásra vagy halálra. A balesetbiztosítást egyes lakásbiztosítási ajánlatok eleve tartalmazzák, más biztosítóknál kiegészítőként lehet megkötni.

3. Felelősségbiztosítás

Végül pedig olyan eset is előfordulhat, hogy a baleset során a kerékpáros okoz kárt másnak. Egy ilyen kár akár több százezres vagy milliós összegekre is rúghat, ezért jól jöhet a kerékpáros felelősségbiztosítás – ez olyan szerepet tölt be, mint a gépjárművek esetében a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás. Azaz baleset okozása esetén a biztosítás téríti a károsult kárigényét, viszont ha a kerékpáros nem rendelkezik ilyennel, saját zsebből kell kifizetnie ezt.

A jó hír, hogy a lakásbiztosítás kiegészítő felelősségbiztosítása általában fedezi a kerékpárral okozott kárt is, és ezt a kiegészítőt már a lakásbiztosítások alapcsomagja is tartalmazza.

Összefoglalva tehát a hobbi kerékpárosoknak a lakásbiztosítás fedezetet nyújthat az alapvető, biciklivel kapcsolatos káreseményekre, ezért érdemes átnézni a meglévő biztosítást, hogy tartalmazza-e az ehhez szükséges kiegészítőket, és ha igen, milyen értékig. Ha nem tartalmazza, de szüksége lenne rájuk, aktualizálhatja a biztosítását az említett kiegészítő biztosításokkal, így pedig nyugodtabban és felkészültebben ülhet biciklire.*

Új lakásbiztosítás kötése esetén kalkulátorunkban könnyen összehasonlíthatja a biztosítók ajánlatait, és az egyes lakásbiztosításokhoz köthető kerékpáros kiegészítőket is kiválaszthatja hozzájuk.

Forrás: lakasbiztositas.clb.hu

A Budapest rovat további hírei

Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni orrspray, amellyel kapcsolatban a pécsi virológusok végeztek kutatásokat.
Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke szerint a válogatott három versenyzőjének van esélye döntőbe jutni a sportág 50. világbajnokságán, amit hétfőtől vasárnapig rendeznek Kitakjúsúban,...
Sok a tévhit a magyarok körében a házastársakra és az élettársakra vonatkozó öröklési szabályokkal kapcsolatban. Az emberek alig egyharmada tudja csak például, hogy nem feltétlenül örököl mindent a...
Számos nemzetközi és magyar szerző részvételével, magyar és világirodalmi könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, Könyves Sétákkal és egyéb programokkal várja a közönséget az idén tízéves Margó...
Világ Igaza kitüntetést és Bátorságért érdemjelet adott át Pintér Sándor belügyminiszter és Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael magyarországi nagykövete csütörtökön Budapesten.
Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
A szüreti időszak hagyományos falusi társadalomban valamilyen jeles naphoz kötődött Szent Mihálytól Simon-Júdás napjáig.
A V4-ek és Szlovénia polgárai szerint a digitális fizetési lehetőségek segítették a járvány elleni védekezést: a régió lakosságának 83 százaléka örül a készpénzmentes fizetési lehetőségek...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és megelőzésére szolgáló speciális monitoring rendszer kidolgozásáról kötött megállapodást a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-,...
Árprésben a malomipar: a növekvő energiaárak és a bérköltségek emelkedése miatt októberben már szinte biztos a sütőipari áremelés, januárban pedig a liszt is drágulhat.

A címlapról

Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni...
Özönlik az országba az import zöldség és gyümölcs, a magyar földek...
Szabályos parkolásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Nefelejcs...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és...
Még csak nem is lenne túlzottan drága, sőt, hosszú távon megtérülne.
A brit Time Out magazin 27 ezer városlakó és helyi szakértők...

Könyvajánló

Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
Bucsi Mariann első regénye az Ébredés, melynek az érkezését még június elején jelentette be a Maraton Kiadó.
Kritikusok szerint a Harry Potteren is túltesz a Tűz Szárnyak-sorozat
Vajon mire van szükség az új szokások kialakításához?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Szerintem a minimálbér-emelés egy titkos fegyver. Olvasónk blogírása.
Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Különleges lehetőséget kínál a Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. a már meglévő és a most belépő ügyfelei számára.
Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -

hirdetés


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech