Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

hirdetés

Az elmúlt hetekben jó híreket kaptak a téli sportok szerelmesei, ugyanis egyre több helyről lehetett hallani, hogy a népszerű síparadicsomokban idén nem marad el a szezon, sőt, a külföldieket is várják.

A tavaly szinte végig zárlat alatt lévő Ausztriában sem lesz ez másképp a jelenleg hivatalos információk szerint: kapacitáskorlátozás és a kötelező távolságtartás betartása nélkül nyitva lehetnek majd a síliftek, valamint vendéglátóhelyek.

Az enyhítések ellenére ez a síszezon nem lesz olyan, mint a korábban megszokottak, ezért fontos felkészülten nekivágni az utazásnak.

Hol lehet utánanézni az adott ország vagy síterep utazási korlátozásainak?

Az éppen aktuális utazási korlátozásokkal kapcsolatban a Konzuli Szolgálat oldalán lehet tájékozódni, azonban az egyes sírégiókban bevezethetnek korlátozásokat, így érdemes felkeresni a síterepek weboldalát is.

Mi történik, ha fertőzés miatt le kell mondani az utazást?

A koronavírus árnyékában arra sem árt gondolni, hogy mi történik, ha az utazás előtt valaki megfertőződik a vírussal és emiatt ugrott az előre befizetett szállás, síbérlet és programok ára. Az ilyen esetekben jöhet jól az utasbiztosítás, mivel számos ajánlat tartalmaz útlemondást, valamint fedezheti a vírus okozta többletköltségeket, mint a karantén és a hazautazás költsége.

Milyen egészségügyi ellátásokat jó, ha tartalmaz a biztosítás?

A sípályán már egy könnyebb sérülés esetén is szükség lehet hegyi mentésre, vagy akár helikopteres mentésre a lejutáshoz, hiszen nehezen megközelíthető terepről beszélünk. Már önmagában a mentés is milliós összegekbe kerülhet, de ezen felül számolni kell az orvosi ellátás, valamint a gyógyszerek költségével is.

Emellett az utasbiztosítások nagy részébe bekerült a koronavírus miatti sürgősségi orvosi- és egészségügyi ellátás fedezete is, valamint bizonyos csomagok az első hatóságilag elrendelt teszt költségét is tartalmazzák.

Mivel az utazás célja kifejezetten a sportolásra irányul, ezért magasabb kockázattal kell számolni, mintha csak Bécsben sétálgatna az ember egy pár napot. A fokozott kockázat miatt a síelés megkülönböztetett helyen szerepel a biztosításokban, ezért a síbiztosítások napidíja valamivel magasabb, mint az általános utasbiztosításoké.

Mások testi épségére is gondolni kell!

A síbaleseteknek sokszor nem csak egy elszenvedő alanya van: egy rossz mozdulat miatt könnyen magával sodorhat az ember másokat is, akik a baleset következtében szintén egészségügyi ellátásra szorulhatnak. Ilyenkor ha a balesetet okozónak van felelősségbiztosítása, akkor az megtéríti a vétlen érintettek ellátását.

Mit tartalmazzon még az utasbiztosítás?

A legtöbben autóval indulnak síelni, hiszen a bőröndök mellett a sílécek szállítását is meg kell oldani. A megfelelő műszaki állapotban lévő autó nagyon fontos egy ilyen terepen, azonban meghibásodás bárhol bárkivel történhet. Éppen ezért jöhet jól, ha az utasbiztosítás járműre vonatkozó segítségnyújtási fedezetet (assistancet) is tartalmaz, melynek keretében a helyszíni javítást, az autómentést vagy akár a csereautó biztosítását is fedezheti a biztosító.

Kalkulátorunk eredményoldalán összehasonlíthatja az egyes biztosítók csomagajánlatok árait és tartalmát, valamint a terméktájékoztatók segítségével megismerheti az egyes csomagok részleteit is.

Forrás: utasbiztositas.clb.hu

A Budapest rovat további hírei

2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy a Müpa először mutatta be Fischer Ádám karmester és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara közreműködésével eddigi legnagyszabásúbb, négy estén át...
A BKV eddig már jól bevált hagyományait követve – egy élőzenei koncertnek helyet adva – ismét zenével kedveskedik az M4 utasainak.
Emlékeink 65 címmel készül jubileumi gálaműsorra a Duna Művészegyüttes a Nemzeti Táncszínházban május 18-án, ahol meglepetés vendégekkel idézik meg az elmúlt évtizedek legemlékezetesebb pillanatait.
A levegőminőség mérése egyre fontosabb környezetvédelmi kérdés a világ nagyvárosaiban, és nincs ez másként Budapesten sem.
Közel 100 előadóval és több mint 1000 résztvevővel, idén immár hetedik alkalommal rendezik meg május 11-12-én Budapesten a PREGA Konferencia és Kiállítást.
Az intimlézerről mára sokan tudják, hogy megoldás az inkontinencia és a kellemetlen hüvelyszárazság kezelésére, de arról kevesebbet hallani, hogy esztétikai okokból is választják a nők ezt a...
Az ünnepélyes eredményhirdetést pénteken délelőtt tartották a Főpolgármesteri Hivatal udvarán.
Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta: egész Európában nőnek az árak, amelynek elsődleges oka a háború, és amíg a háború nem ér véget, addig az árak emelkednek.
Az alábbi cikk az eseménymenedzser oldalán jelent meg.
Magyarország európai uniós csatlakozásának 18. évfordulója alkalmából ismét különleges, ingyenes, 18 kilométeres futás lesz Budapesten május 8-án.

A címlapról

Budapest Főváros Önkormányzata számára kiemelten fontos a...
2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy a Müpa először mutatta be...
A mindenkori kormány leginkább a közúti infrastruktúra...
Az M3 metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan a felszíni...
Távozott hivatalából Áder János.
Május 9-től drasztikusan megemelkedtek a fővárosban a taxis tarfiák:...

Könyvajánló

"Mindenkinek van takargatnivalója. Neked mi? Én nyíltan vállaltam a titkomat, és ha ez az ára annak, hogy akár egyetlen ember életét megmenthetem, akkor megérte."
Domonkos Endre a korábbi Közép- és Kelet-Európával kapcsolatos kutatásai alapján írta meg Magyarország gazdaságtörténetét a kiegyezéstől a rendszerváltás utáni időszakig.
Warren C. Sanderson és Sergei Scherbov: Előretekintő élettartam című könyve a népesség idősödését egy új dimenzió beemelésével, az előretekintő, úgynevezett távlati életkor mentén is elemzi.
A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech