Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

A BKV eddig már jól bevált hagyományait követve – egy élőzenei koncertnek helyet adva – ismét zenével kedveskedik az M4 utasainak.

Aki ma délután a négyes metró Szent Gellért téri megállójában megfordul, 16:30 és 18:30 között Havai Gábor gitáros-énekes és Koszti Márk dobos akusztikus duóját láthatja, hallhatja.

A gyönyörű állomás már átadása előtt a nemzetközi szaklapok elismerését is kivívta, 2014-ben pedig elnyerte az Architizer A+ Awards globális építészeti díjat, és azóta is nagyon kedvelt a fotósok és a filmesek körében.  Ezúttal azonban, nemcsak az építészet, hanem a zene iránt rajongók is eltölthetnek akár két órát is a Szt. Gellért téri megálló középső szintjén, az úgynevezett galérián.

A budapesti metróban már több mint tíz éve lehet élőzenét hallani a metróállomásokon, utasaink részesei lehettek az ingyenes lemezbemutató koncerteknek, többek között a metróban mutatta be Alternatívák című lemezét a Budapest Voices - YouTube. De helyet adtunk a CAFE Budapest koncertsorozatának, a Bach mindenkinek koncerteknek, a Klasszik Rádió akusztikus minikoncertjeinek, az Orgonák éjszakája, valamint a Zene világnapja, vagy a Tánc világnapja alkalmából tartott rendezvényeknek is.

Bízunk benne, hogy utasaink szívesen fogadják majd a mai eseményt is, és a jövőben, ahogy eddig is, örömmel állnak meg egy kis időre és szakítják meg a mindennapi rohanást egy kis zenei élmény kedvéért, hogy aztán összemosolyogva, a megszokottnál jókedvűbben folytassák útjukat.

"És ha ez a jó  hangulat elkíséri a koncert közönségét a nap hátralévő részében, már elmondhatjuk: méltó módon ünnepeltük meg a Közlekedési Kultúra Napját.

Jókedvet és biztonságos utazást, szép napot kívánunk minden utasunknak!" Zárja programajánlatát a BKV.

(www.bkv.hu)

A Budapest rovat további hírei

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november 15-i adatai szerint a hazai földgáztárolók töltöttsége 5,44 milliárd köbméter volt, ami az összkapacitás 86,02 százaléka.
A kormány döntött arról, hogy azokra az állami és önkormányzati tulajdonú bérházakra is kiterjeszti a rezsicsökkentést, amelyek nem minősülnek társasháznak – közölte Németh Szilárd rezsicsökkentés...
Másfél éves csúszással és az eredetinél ötmilliárd forinttal drágábban, de újra használható a Lánchíd decembertől.
Csütörtök reggel 9 órakor megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt a Városligeti Műjégpálya.
Jó hírről számolt be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter: a szakértői várakozások felett, 4,1 %-kal erősödött a magyar gazdaság a harmadik negyedévben.
A közönség voksai alapján kétszer lett a kontinens legjobb karácsonyi vására a budapesti adventi ünnep a Bazilikánál az elmúlt három évben.
Nyitva tart a Fellegvár és a Bobpálya, egész télen megrendezik a lovagi tornákat, horgászhatunk a pisztrángos tavakban, sőt wellnessezhetünk is.
Megújítják az útburkolatot az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszán a Szerencs utcánál, ezért több busz is módosított útvonalon közlekedik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK)...
Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.
Közel 20 ingyenes koncerttel készül karácsonyig a Together Gospel Singers azokon a Pest megyei településeken, ahol az önkormányzat a közösségi tereket, művelődési házakat vagy könyvárakat hétvégén...

A címlapról

Az eddigi jelek szerint sikerült elérni, hogy Magyarország...
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november...
A kormány döntött arról, hogy azokra az állami és önkormányzati...
Másfél éves csúszással és az eredetinél ötmilliárd forinttal...
Csütörtök reggel 9 órakor megnyitja kapuit a korcsolyázók előtt a...
Jó hírről számolt be közösségi oldalán Varga Mihály...

Könyvajánló

Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.
Gyakorlati tanácsokat ad, hogy a házasság tartós maradjon még a mai világ kísértései mellett is.
Olyan modern magyar mesekönyv született, ami fogyasztható és a mai gyerekek számára is elfogadható köntösbe bújtatja az emberi értékeket.
A gazdag gyűjtemény egy sokéves munka keresztmetszete, figyelmet felkeltő olvasmányokat kínál.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Apu, mi az a "bio" ? - kérdezi a 7 éves Annácska a bevásárlóközpontban.
Skodás polgártársunk esetét egy neves márkaszervizzel közel negyedmillióan látták már, mire én itt közzé teszem.
Beszélgetésekben rendszeresen előjön a téma és mindig meglepődök ismerőseim naivitásán vagy rossz memóriáján.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech