Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

November 6-án egy mára világsztárként jegyzett amerikai énekesnő, Rebecca Martin ad koncertet a Budapest Jazz Clubban, oldalán férjével, a világklasszis jazzbőgős Larry Grenadier-el.

Rebecca Martin egy Oxford állambeli kis faluban született, ám zenei tehetségének kamatoztatása reményében már fiatalon New York-ba "disszidált", ahol az azóta Grammy-díjas Jesse Harris-szel alapította meg első duóját. Első, 1995-ben megjelent albumuk rendkívül pozitív nemzetközi fogadtatásban és számos szakmai elismerésben részesült.

image

Rebecca Martin (forrás: rebeccamartin.com)

Rebecca szólókarrierje 1998-ban indult, Thoroughfare című, saját szerzeményeket tartalmazó korongjával. 2002-ben kiadott sztenderdeket megszólaltató Middlehope albumát a New York Times az év legjobb tíz jazz kiadványa közé sorolta. Pályája 2006-ban ívelt világsztár magaslatokba, hiszen ebben az évben adott szenzációs koncertet a Carnegie Hallban. A sikeres koncertnek köszönhetően alig két évvel később Kurt Rosenwinkel által életre hívott és Larry Grenadier és Brian Blade közreműködésével rögzített Growing Season című albumon énekelt.

image

Rebecca Martin és Larry Grenadier (forrás: bjc.hu)

Az album sikerének köszönhetően Rebecca Martin a legnevesebb new yorki jazz klub, a Village Vanguard vezető és rendszeresen fellépő előadó közé tartozott. Sikerét és népszerűségét csak növelte 2010-ben megjelent When I Was Long Ago néven debütált lemeze, melyen Rebecca és - ekkor már - férje, Larry Grenadier mellett Bill McHenry szaxofonjátéka is hallható. Társa, a világklasszis jazz bőgős olyan szólisták mellett pallérozhatta magát, mint Joshua Redman, Mark Turner, David Shánchez, és Danilo Perez, sőt, több turné erejéig  oszlopos tagja volt John Scofield és Pat Metheny formációinak is.

A november 6-i, Budapest Jazz Clubban hallható repertoárjuk egy része kettejük, Twain címen rögzített korongjáról köszön majd vissza, melynek külön érdekessége, hogy a zenei anyag nagy részét szó szerint szobazenekarként, közös nyaralójuk hálószobájában rögzítették.

fidelio.hu

Forrás

A Budapest rovat további hírei

Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023 tavaszától már a teljes vonalon szerelvények közlekednek majd.
A fájdalom vagy a fáradtság nem lehet kifogás a mozgás ellen
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos arra kérte a nagycsaládosokat, hogy a kormányhivatalokban igényeljék a rezsicsökkentés által számukra biztosított további gázárkedvezményt,...
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Milánó a biohulladék megfelelő begyűjtésének területén utat mutat számos ország számára.
A Müpa gondoskodik arról, hogy a közönségnek a nyári programszünet alatt se kelljen nélkülöznie az igazán üdítő kulturális élményeket.
Amióta a kormány bejelentette, hogy alapjában változtatja meg a rezsicsökkentés után fizetendő energiaárakat, szinte minden magyar család azon gondolkodik, miként tud majd az áram- és...

A címlapról

Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....
A jövőben is igénybe vehetik a rezsicsökkentést a hazai...
A tavalyi közel kétmillió látogatónál is több résztvevőre számítanak...
Minden nehézség és árnövekedés ellenére továbbra is ingyenesen és...

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech