Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

놋 - Nincs OtT (N.O.T.) koreai táncdráma

Az előadás csak 24 órán keresztül érhető el online, 

facebook oldalunkon és youtube csatornánkon!

2020. augusztus 24., 19:00

Játékidő: 78 perc


A darab címe N.O.T., az angol No One There, magyarul a Nincs ott [senki] rövidítése.

A cím egyben utal a jejui (ejtsd: csedzsui) dialektus egyik kifejezésére (녿), melynek kiejtése hasonlít az angol not szóra, jelentése arc. Az arc egyike azon dolgoknak, amelyek kifejezik emberi mivoltunkat.

Az előadás egy demenciában szenvedő, 80 éves asszony történetét meséli el, aki egy 10 éves, édesapját kereső kislánnyá változik, akivel a koreai háború alatt veszítették el egymást. A darab a nő történetén keresztül mutatja be, hogy miként kommunikálunk a generációs, nemi, politikai, gazdasági és társadalmi konfliktushelyzetekben.

A darab egymásra vetíti a társadalmi párbeszéd hiányát és a háborút megjárt emberek küzdelmes életét, miközben arra törekszik, hogy mindannyiunk számára megnyugtató módon oldja fel ezt a konfliktusos helyzetet.

facebook.com/koreaikultura

youtube.com/user/Koreaikultura
 
 SAC on Screen // A Szöuli Művészeti Központ vetítés-sorozata 

A nevető ember
musical

2020. 08. 31., 20:00
Kultik Terasz Corvin Plaza 
(1083 Budapest, Futó utca 37-45., 2. emelet)

A Szöuli Művészeti Központ 2018-as előadása felvételről, koreai nyelven, magyar felirattal
Játékidő: 145 perc

A dél-koreai EMK musical társaság szerezte meg a jogokat Victor Hugo A nevető ember című regényének színpadra állításához. Öt évig tartó munka előzte meg a 13 millió eurós remekmű premierjét.
A nevető ember metszetet ad a társadalomról: kontrasztba állítja a gazdagok jólétét a szegények nyomorával, a törvényt az igazsággal.

Bővebb információ a darabról: hungary.korean-culture.org

Regisztráció
 
 

A Budapest rovat további hírei

Napjainkban a házépítés rengeteg stresszel és bizonytalansággal jár, így egyre népszerűbb választás a generálkivitelezés Pest megye és az egész ország területén. Minek is köszönhető, hogy a...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi nyugdíjjal – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.
Esős, rossz időjárási körülmények közt, a lakótelepi lakása ablakából vezette ki a hosszabbítót, amellyel a parkolóban álló autóját töltötte egy III. kerületi lakos.
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát – jelentette be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Ritkaság, hogy egy jazzt és progresszív rockot ötvöző anyag manapság ilyen szintű érdeklődést generáljon a fiatal generáció körében is.
Egy átlagos áruházi dolgozó havi bére akár a bruttó 400 ezer forintot is meghaladhatja már Magyarországon belépés után, ami néhány év után akár a félmillió forintos határt is elérheti.
Legendás musical zeneszerzőkkel, színészekkel és egy dal ősbemutatójával várnak!
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)
A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálja az élelmiszer-kiskereskedelmi piaci szektort annak ellenőrzésére, hogy az élelmiszerárak kiugró emelkedésében közrejátszhatott-e versenyjogsértés vagy...

A címlapról

Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi...
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát –...
Ismét megrendezik A népzene ünnepét a Müpában. Február 5-én vasárnap...

Könyvajánló

Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)
A kötet azoknak a rendhagyó üzeneteknek a lenyomata, amelyek javarészt nyugati liberális véleményformáló személyiségek és egy közép-európai gondolkodó között zajlottak.
Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech