Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Szeretettel meghívjuk a „Bűnmegelőzési jó gyakorlatok a közművelődésben” című a Budapesti Népművelők Egyesületével közös  szakmai fórumunkra.

Időpont: 2014. december 2. ♦ 10.00 óra.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55.)
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció itt

Program

A Budapesti Népművelők Egyesületével közös szakmai fórumon információkat szerezhetnek a fiatalok áldozattá és/vagy elkövetővé válásának szociológiai jellemzőiről, és arról, hogy a különböző intézmények milyen programokkal járulnak hozzá a prevencióhoz. A fórum a hazai jó példán túl bemutatja, hogy Ausztriában miként alkalmazzák a coaching technikát az ifjúsági bűnmegelőzés érdekében.

Részletes program

  • 10.00 óra – Köszöntő
  • 10.10–11.00 – Bűnmegelőzés és áldozatsegítés Budapesten. Józsefvárosi modellprogram. Előadó: dr. Vojnovics Ibolya, Budapest Főváros Kormányhivatala Áldozatsegítési Osztály
  • 11.00–11.45 – Bűnmegelőzési programok Budapesten. Előadó: Topa Zoltán, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács
  • Szünet
  • 12.00–13.00 – Ifjúsági bűnmegelőzés Ausztriában Előadó: Lotte Kreissler (Ausztria) ifjúsági szakember
  • 13.00–14.00 – Mondj Nemet! – drogellenes és szenvedélybeteg segítő program. Előadók:Gábor Ilona, Kisberk Ágnes és Forgon Miklós, Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház

A program végén lehetőség nyílik a K.I.A.B.Á.L Bűn-, áldozattá válás megelőzési és drogprevenciós társasjáték megismerésére és kipróbálására.

Információ: Fülöp Melinda, Telefon: 371-2784

Kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze itt vagy Gyenes Dóra titkárságvezetőnél a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen!

Budapesti Művelődési Központ

Forrás

A Budapest rovat további hírei

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban...
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Napjainkban a házépítés rengeteg stresszel és bizonytalansággal jár, így egyre népszerűbb választás a generálkivitelezés Pest megye és az egész ország területén. Minek is köszönhető, hogy a...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi nyugdíjjal – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.
Esős, rossz időjárási körülmények közt, a lakótelepi lakása ablakából vezette ki a hosszabbítót, amellyel a parkolóban álló autóját töltötte egy III. kerületi lakos.
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát – jelentette be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Ritkaság, hogy egy jazzt és progresszív rockot ötvöző anyag manapság ilyen szintű érdeklődést generáljon a fiatal generáció körében is.
Egy átlagos áruházi dolgozó havi bére akár a bruttó 400 ezer forintot is meghaladhatja már Magyarországon belépés után, ami néhány év után akár a félmillió forintos határt is elérheti.
Legendás musical zeneszerzőkkel, színészekkel és egy dal ősbemutatójával várnak!

A címlapról

Csapadékos, szeles idő jön pénteken. Az északi, északkeleti tájakon...
Évtizedek óta újságok, különféle nyomdai termékek az életünk.
Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi...

Könyvajánló

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech