Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Június 25-én kezdődik és egészen augusztus 21-ig tart a Zenés állatkerti esték koncertsorozat a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A programsorozat keretében összesen kilenc koncertet tartanak, a fellépők között lesz a Calcutta Trió, Pátkai Rozina, a Vujicsics Együttes és a Budapest Bár is. A zenés programokra általában szerda esténként kerül sor 20 óra 30 perces kezdettel.

Idén is lesznek nyáresti koncertek a Fővárosi Állat és Növénykertben. A „Zenés állatkerti esték” elnevezésű koncertsorozat keretében összesen kilenc koncertre kerül sor a június 25-től augusztus 21-ig tartó időszakban. A koncertek – az augusztus 21-i alkalom kivételével – szerdánként kerülnek megtartásra. Az előadások egy része a szokásos helyszínen, a Nagy-tó és a Pálmaház közötti hangulatos sétányon kerül megtartásra, de lesznek olyan koncertek is, amelyek helyszíne az Állatkert főbejáratánál lévő tágas tér, illetve a Nagyszikla belsejében található Varázshegy lesz. A fellépők közül többen, így a Budapest Bár és a Budapest Klezmer Band már visszatérő vendégnek számít, ám lesznek olyan előadók is, például a Vujicsics Együttes, akik először lépnek fel az Állatkert színpadán.   

A részletes koncertprogram a következőképpen alakul:   

  • 2014. június 25. szerda, 20:30, Varázshegy, Csillagtér  Calcutta Trió – vendégek: Sandhyadipa Kar odisszi táncművész és a Bhangra Tánccsoport   
  • 2014. július 2. szerda, 20:30, Varázshegy, Csillagtér  Pátkai Rozina és zenekara  (a koncert előtt 19:30-kor a Főkapunál fellép a Brazil Szamba Csoport)   
  • 2014. június 9. szerda, 20:30, Varázshegy, Csillagtér  Romengo együttes – vendég: Dresch Mihály (szaxofon)   
  • 2014. június 16. szerda, 20:30, Főkapu tér  Budapest Klezmer Band   
  • 2014. július 23. szerda, 20:30, tóparti sétány  Vujicsics Együttes   
  • 2014. július 30. szerda, 20:30, tóparti sétány  Talamba Ütőegyüttes és Horgas Eszter   
  • 2014. augusztus 6. szerda, 20:30, Főkapu tér  Bényei Tamás és a Gramofónia Hot Jazz Orchestra   
  • 2014. augusztus 13. szerda, 20:30, tóparti sétány  Orosz Zoltán lemezbemutató koncertje   
  • 2014. augusztus 21. csütörtök, 20:30, tóparti sétány  Budapest Bár   

A koncertek minden alkalommal 20 óra 30 perckor kezdődnek, a helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. A jegyárakról, jegyvásárlási lehetőségekről, illetve a szabadtéri koncertek esőnapjairól a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján (www.zoobudapest.com) érhetők el részletes információk.   

est.hu

Forrás

A Budapest rovat további hírei

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban...
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Napjainkban a házépítés rengeteg stresszel és bizonytalansággal jár, így egyre népszerűbb választás a generálkivitelezés Pest megye és az egész ország területén. Minek is köszönhető, hogy a...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi nyugdíjjal – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.
Esős, rossz időjárási körülmények közt, a lakótelepi lakása ablakából vezette ki a hosszabbítót, amellyel a parkolóban álló autóját töltötte egy III. kerületi lakos.
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát – jelentette be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Ritkaság, hogy egy jazzt és progresszív rockot ötvöző anyag manapság ilyen szintű érdeklődést generáljon a fiatal generáció körében is.
Egy átlagos áruházi dolgozó havi bére akár a bruttó 400 ezer forintot is meghaladhatja már Magyarországon belépés után, ami néhány év után akár a félmillió forintos határt is elérheti.
Legendás musical zeneszerzőkkel, színészekkel és egy dal ősbemutatójával várnak!

A címlapról

Csapadékos, szeles idő jön pénteken. Az északi, északkeleti tájakon...
Évtizedek óta újságok, különféle nyomdai termékek az életünk.
Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi...

Könyvajánló

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech