Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Meghirdették a Bad Ischl-i Lehár-fesztivál 2019-ig szóló programtervét. A szokatlanul hosszú, öt évet felölelő tervezet fő célja, hogy lendítsenek az operettfesztivál jegyértékesítésén és turisztikai vonzerején.

Ausztria egyik fontos zenei fesztiváljának bemutatói között a műfaj klasszikusai és az elmúlt tíz év kedvenc darabjai is szerepelnek. 2015. július 11-én a My Fair Ladyt tűzik műsorra, amelynek zenei vezetője a magyar származású Gyükér László lesz. Nico Dostal osztrák komponistára születésének 120. évfordulója alkalmából a fesztivál szervezői az Ungarische Hochzeit című darabbal emlékeznek, a bemutató július 18-án lesz. Augusztus 16-án Petra Maria Schnitzer bécsi szoprán és Peter Seiffert német tenor főszereplésével, valamint Daniel Beyer vezényletével egy Lehár-gálát rendeznek, amelyen a fesztivál névadójának legismertebb és legkedveltebb duettjeit és áriáit adják elő.Augusztus 15-én Gustav Klimt és a zene címmel Bad Ischl városának múzeumában egy szakértői és multimédia-bemutató lesz, másnap Ernst Krenek osztrák zeneszerző egy dalciklusa hallható.

image

A Lehár Villa Bad Ischl-ben (Forrás: Wikipedia)

2016-ban a Denevér és a Sztambul rózsája, 2017-ben A víg özvegy és Kálmán Imre Josephine császárné című darabja debütál. 2018-ban a Marica grófnő, Robert Stolz osztrák komponista Frühjahrsparade, és a szintén osztrák zeneszerző, Ralph Benatzky Axel an der Himmelstür című operettje, valamint Lehár Ferenc Clo-Clo című műve szerepel a programban. 2019-ben Ralph Benatzky Fogadó a fehér lóhoz, Lehár Ferenc A cárevics és Leo Fall Az elvált asszony című művét mutatják be.

"A programterv összeállításában az egyik legnehezebb az volt, hogy kiválasszuk a legjobb énekeseket, akik 2019-ig szerepelnek majd a fellépők között - mondta Michael Lakner, a fesztivál intendánsa, aki ismertette azt is, hogy a rendezvény a túlélésért küzd. Eddig is számos megszorítást vetettek be, mostanra pedig eljutottak odáig, hogy kétezer eurós költségvetésből alkossanak meg egy teljes színpadképet" - mondta Michael Lakner.

Bad Ischlben 1961 óta rendezik meg az operettfesztivált, amely 2004 óta viseli Lehár Ferenc nevét.   

fidelio.hu

Forrás

A Budapest rovat további hírei

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban...
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Napjainkban a házépítés rengeteg stresszel és bizonytalansággal jár, így egyre népszerűbb választás a generálkivitelezés Pest megye és az egész ország területén. Minek is köszönhető, hogy a...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi nyugdíjjal – jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban.
Esős, rossz időjárási körülmények közt, a lakótelepi lakása ablakából vezette ki a hosszabbítót, amellyel a parkolóban álló autóját töltötte egy III. kerületi lakos.
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát – jelentette be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Ritkaság, hogy egy jazzt és progresszív rockot ötvöző anyag manapság ilyen szintű érdeklődést generáljon a fiatal generáció körében is.
Egy átlagos áruházi dolgozó havi bére akár a bruttó 400 ezer forintot is meghaladhatja már Magyarországon belépés után, ami néhány év után akár a félmillió forintos határt is elérheti.
Legendás musical zeneszerzőkkel, színészekkel és egy dal ősbemutatójával várnak!

A címlapról

Csapadékos, szeles idő jön pénteken. Az északi, északkeleti tájakon...
Évtizedek óta újságok, különféle nyomdai termékek az életünk.
Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi...

Könyvajánló

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech