Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Az Újbudai Kulturális Intézet (KULTI) Kelenvölgyi Közösségi Házában 2015 januárjától új színházi programsorozatot indít 11EST elnevezéssel. Határidő: 2014. december 05.

A 2015-ös műsorterv kialakításához az intézet várja infrastruktúrával nem rendelkező, magas művészeti színvonalon működő független színházak és társulatok jelentkezését, valamint olyan civilek közreműködésével létrejövő színházi produkciók nevezését, amelyek a játszók közösségi életéből merítenek inspirációt, és az együttjátszás öröméből születnek. A szervezők a 11EST színházi program keretein belül tizenegy alkotóműhelynek adnak lehetőséget a bemutatkozásra.

A KULTI a kiválasztott produkciók számára teret, megfelelő színháztechnikai feltételeket, szakmai és infrastrukturális segítséget biztosít ahhoz, hogy bemutathassák előadásaikat. Az előadást szerepelteti honlapján és programmagazinjában, közösségi oldalán, hírlevelében és szóróanyagain, valamint szakmai kapcsolatai révén sajtó-és média megjelenést biztosít. A társulat részére tiszteletdíjat biztosít az előadás jegybevételéből 70% (Társulat) 30% (KULTI) megoszlás szerint, valamint vállalja a jegyértékesítést is. Az előadásokról és a próbákról fotókat készít. A nézőszám alapján a legsikeresebb előadások alkotóival hosszú távú együttműködési lehetőséget ajánl fel. A bírálati szempontok között szerepel a művészi minőség, referenciák, szakmai múlt, megvalósíthatóság, valamint a pályázó(k) közönségszervezési hajlandósága.

A zsűri tagjai: 

Preisinger Éva, a KULTI igazgatója,Köllő Miklós, színházi szakember, a KULTI művészeti vezetője,Farkas Róbert, a Kelenvölgyi Közösségi Ház szakmai referense ésTóth János Gergely, színész, rendező.

Pályázni a http://ujbudakulti.hu/11-est.html internetes oldalon található jelentkezési adatlap hiánytalan kitöltésével és határidőre történő beküldésével lehet. 

Az adatlapokat első sorban e-mailben ( Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ) várjuk, de személyesen is leadhatók a KULTI - Kelenvölgyi Közösségi Házban (1116 Budapest, Kardhegy utca 2.)

Határidő: 2014. december 05.

Budapesti Művelődési Központ

Forrás

A Budapest rovat további hírei

A Magyar Királyi Székesfehérvári 17-s honvéd gyalogezred 1918. november 17.-én hazatér a frontról.
Milyen az ideális konyha, miként tudjuk a legtöbbet kihozni akár a legkisebb étkezőből, és vajon mely dizájntrendek a legnépszerűbbek most a konyhai kis- és nagygépek világában?
Újraindul a fogaskerekű április 1-jén, szombaton; a téli üzemszünet idején felújított pályán csendesebben és üzembiztosan járnak majd a vonatok – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK)...
Végre megszületett a kormánydöntés: a főváros 54 milliárdnyi európai uniós forrásból 51 új villamost vásárolhat.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.
A folyamatosan változó piaci környezet, a megemelkedett működési költségek a cégek vezetőit állandó kihívások elé állítják, mely gyors reagálást és permanens újratervezést igényel.
A MI SÁNDORUNK - Petőfi az evangélikus oktatás útvesztőiben. Időszaki kiállítás az Evangélikus Országos Múzeumban május 31-ig.
A brit gitáros, John McLaughlin zeneszerző, a fúziós jazz úttörője számos különböző módon nagy hatással volt a jazz és a rock történetére.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban...
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?

A címlapról

Budapest is szerepel az amerikai Time magazin World's Greatest...
Napról-napra erősödik a nappali felmelegedés, 20 fokot hoz a...
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzeti ünnep...
Budapest Főváros Önkormányzata a 2023/2024-es tanévre „TRAMBULIN"...
Március 20-a, hétfő délutántól a 3-as metró hétköznap újra a teljes...
Több száz új kerékpárt használhatnak ezentúl a fővárosiak a MOL Bubi...

Könyvajánló

A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech