Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Korpási Bálint saját magát is meglepte azzal, hogy a kötöttfogásúak 72 kilogrammos súlycsoportjában aranyérmes lett a birkózók belgrádi világkupaversenyén.

    "Hosszú év volt már csak azért is, mert ezt megelőzően februárban volt a legutóbbi nemzetközi versenyem. Pályafutásom során még soha nem kellett ennyi időt kihagynom, ráadásul én voltam a legidősebb a súlycsoportomban" - mondta kedden a nehézségekről a 33 éves sportoló az M4 Sport Sporthíradóban.
    A BVSC világ- és Európa-bajnok birkózója szombaton kirgiz és ukrán versenyzőt vert, majd egy örmény származású, de bolgár színekben induló riválist felülmúlva jutott a vasárnapi döntőbe, ahol az örmény Malhasz Amojan ellen nyert.
    "Nehéz verseny volt, mert a szovjet utódállamok képviselői mind kiváló ellenfelek. A legnehezebb meccsem a fináléban volt" - fogalmazott Korpási, aki az aranycsatában úgy győzött, hogy nem akadt sikeres akció, de mivel fiatal örmény vetélytársát intették meg később, így az utolsó szerzett pont miatt a magyar birkózónak kedvezett az 1-1-es végeredmény.
    Mivel a 72 kilós kategória nem szerepel az olimpiai programban, ezért Korpási, aki 2016 óta minden világversenyről éremmel távozott, karácsony után elkezdi levinni a súlyát 67 kilogrammra, hogy márciusban a budapesti kvalifikációs versenyen megpróbálja megszerezni a kvótát a jövő nyári, tokiói játékokra.
    "Embert próbáló feladat lesz, mert nagy súlytól kell megszabadulni" - mondta Korpási.
    Jelenleg Magyarországnak négy kvótája van birkózásban a jövő évre halasztott nyári játékokra. A nőknél a 2013-ban vb-győztes Sastin Marianna (62 kg), a kötöttfogásúaknál a világbajnok Lőrincz Tamás (77) és öccse, a vb-második Lőrincz Viktor (87), a szabadfogásúaknál pedig Muszukajev Iszmail (65) harcolta ki az indulási jogot a tavaly szeptemberi vb-n. A többiek számára két lehetőség maradt a kvótaszerzésre. Ezek közül az első a budapesti kontinentális verseny, majd később következik a szófiai világkvalifikáció.
    A nyolcfős magyar kötöttfogású válogatott egy arany- és három ezüstéremmel zárt Belgrádban: Korpási diadala mellett Lévai Zoltán (77 kg), Torba Erik (63) és Szőke Alex (97) lett második. A szerb fővárosban eredetileg világbajnokságot rendeztek volna, de mivel számos ország, többek között az Egyesült Államok és Japán is lemondta a szereplését, világkupává minősítették a versenyt.

Forrás: MTI

A Budapest rovat további hírei

Az embereknek mindössze hét másodpercükbe telik véleményt formálni Önről! Nicole Soames érzelmiintelligencia-tréner e kötetével rendkívül hatékony és gyakorlatias tanácsokkal lát el bennünket, annak...
Szudi Ádám és Ecseki Nándor is megnyerte első csoportmérkőzését az egyes selejtezőjében a varsói egyéni asztalitenisz Európa-bajnokság keddi nyitónapján.
A bevétel három kedvezményezettje: a gyertyánligeti Magyar Ház, a rahói magyar nyelvű oktatás, valamint a Csángó Központ és Szeretetszolgálat, melyek között az adományokat egyenlő arányban osztjuk el.
A tavaly őszi nagy sikerre való tekintettel újabb múzeumi könyvkiárusítást tartunk. Szakértők, gyűjtők, egyetemisták és érdeklődők: ha hiányzik még egy-egy fontos kötet a könyvespolcukról, ha nem...
A magyarok jó kapcsolatot ápolnak édesapjukkal: mintegy kétharmaduk minden nap beszél vele, 72 százalékuk megosztja az örömét, minden második ember pedig a bánatát is az édesapjával - közölte...
A Nemzeti Alaptanterv (NAT) 2020 testnevelést érintő tananyagában a korábbinál hangsúlyosabban jelent meg a küzdősportok oktatása, ezért az érintett sportági szakszövetségek összefogtak, és...
"A kortárs művészet engem fejez ki" mottóval indul pénteken a Gallery Weekend Budapest, amelyen tizennégy fővárosi kortárs galéria kiállításai, rendhagyó galériatúrák és tárlatvezetések várják a...
26 ország 116 előadójának részvételével július 19-22 között rendezik meg Budapesten a 13. Európai Precíziós Gazdálkodási Konferenciát – jelentette be Dr. Milics Gábor a konferenciát szervező...
Már közel 900 holdere van a befektetési és jótékonysági kriptovalutának

A címlapról

Troli felsővezeték-fejlesztés kezdődik a Baross utca-Szabó Ervin...
Az országos tisztifőorvos által elrendelt harmadfokú hőségriadóra...
A zene az egyik legkülönlegesebb művészeti kifejezésforma. A hang és...
A magyarok jó kapcsolatot ápolnak édesapjukkal: mintegy kétharmaduk...
Szombattól egy hónapig szünetel a forgalom a Nyugati pályaudvaron -...
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet...

Könyvajánló

Az embereknek mindössze hét másodpercükbe telik véleményt formálni Önről! Nicole Soames érzelmiintelligencia-tréner e kötetével rendkívül hatékony és gyakorlatias tanácsokkal lát el bennünket, annak érdekében, hogy magabiztos önkifejezésünk egy megnyerő kisugárzással párosuljon. Könyve olyan módszerek és eszközök tárháza, mellyel megtanulhatjuk hogyan váljunk nagyszerű előadóvá életünk minden területén – függetlenül attól, hogy egy értékesítési jelentésről tartunk beszámolót, személyes márkánkat építjük, kapcsolatépítési céllal adjuk elő magunkat vagy éppen kulcsfontosságú előadóként vagyunk jelen egy hatalmas konferencián. A prezentáló én című kötet, valamint a Pallas Athéné Könyvkiadó (PABooks) korábban megjelent kiadványai megvásárolhatók a PABooks könyvesboltjában, a Bölcs Várban, valamint webáruházában, a www.pallasathenekiado.hu oldalon.
A tavaly őszi nagy sikerre való tekintettel újabb múzeumi könyvkiárusítást tartunk. Szakértők, gyűjtők, egyetemisták és érdeklődők: ha hiányzik még egy-egy fontos kötet a könyvespolcukról, ha nem sikerült ősszel megszerezni a kiszemelt kiadványt, most megszerezhetik.
Kilenc szabály az ember számára az automatizálás korában
A helyi autonómia és a külkapcsolati nyitottság közötti egyensúly kialakítása

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez
A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.