Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU) végrehajtó bizottsága megerősítette, hogy decemberben, buborékos formában rendezik meg a Bajnokok Ligája mostani idényének küzdelmeit. A nők Linzben versenyeznek majd, magyar részről a Budaörs lesz érdekelt.

 A magyar szövetség hírlevele emlékeztet, hogy az ETTU a koronavírus miatt változtatott az eredeti lebonyolításon, és egy helyszínen, néhány nap alatt bonyolítja le az első számú európai kupasorozatot. A járvány tombolása miatt több klub is abban bízott, hogy jövőre halasztják a BL 2020-2021-es idényének mérkőzéseit, az ETTU azonban ragaszkodott a decemberi időponthoz. A részvételt ilyen körülmények között 11 női és 15 férficsapat vállalta.


    "A jelenlegi járványügyi helyzetben számítottunk rá, hogy a megszokottól eltérő rendszerben történhet csak meg a Bajnokok Ligája, csökkentve az utazások és a kontaktok számát. Az európai szövetség és az osztrák Linz mint klub felvállalta azt az egyetlen életszerű rendezési formát, amelyben a mostani szezonban megvalósítható ez az esemény" - írta közleményében a magyar bajnoki címvédő SH-ITB Budaörsi SC. - "A terv szerint minden résztvevő játékos, edző, sportvezető, játékvezető és a szervezők is negatív teszttel kerülnek be a buborékba, és onnantól kezdve a verseny végéig teljesen el lesznek zárva a külvilágtól. A szervezők által meghatározott szálloda és a sportcsarnok között mozoghatnak csak, ott is a szervezők által biztosított kisbusszal."
    Az egyesület hangsúlyozta: fontosnak tartotta, hogy ebben a rendhagyó szezonban is legyen nemzetközi kupa, ezért támogatta az ETTU-t abban, hogy létrejöhessen ez a rendezvény és az asztalitenisz is bizonyítani tudja, hogy más sportágakhoz hasonlóan képes megrendezni a legrangosabb európai kupát.


    "Azonban az elmúlt hetekben a járványhelyzet napról napra romlik, ezért mi több más európai csapattal együtt határozottan arra kértük a szervezőket, hogy a BL-tornát tavasszal tartsák meg, bízva abban, hogy akár a vakcina belépésével egy biztonságosabb, reálisabb versenyt lehessen tartani. Az ETTU azonban számunkra érthetetlen módon ragaszkodik a december 3-8-i időponthoz" - írták a budaörsiek.


    "Ezzel két választási lehetőségünk maradt: vagy visszalépünk a versenytől, ami egyben a teljes 2020-2021-es nemzetközi szerepléstől történő visszalépést is jelentené, vagy vállalva egyrészt a szigorú előírásokat, másrészt a potenciális veszélyeket, elutazunk december elején Linzbe. Természetesen egyeztettünk a játékosokkal, figyelembe vesszük az ő egyéni élethelyzetüket is, és bár nem örömmel, de saját magunk miatt is, a magyar asztalitenisz képviselete miatt is és a támogatóinkkal meglévő jelenlegi és reményünk szerint jövőbeni együttműködés okán is valamilyen összetételű csapattal bevállaljuk a decemberi versenyt."
    A csoportok sorsolását az ETTU a csapatok megérkezését követően, a helyszínen tartja meg, így a verseny előtt két nappal derül majd ki, hogy kik lesznek a magyar csapat ellenfelei. A Budaörs utazó játékoskerete a következő napokban válik véglegessé.
    "Összegezve: a Budaörsi Sport Club nem örül annak, hogy a résztvevőkre erőltetik két hét múlva a versenyzést, de az egyesület mindent elkövet annak érdekében, hogy a 2020-2021-es szezonra vállalt sportszakmai és anyagi kötelezettségeit teljesíteni tudja" - áll a klub közleményében.

Forrás: MTI

A Budapest rovat további hírei

Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.
Egy ház tetőszerkezete omlott le Budapest belvárosában hétfő délelőtt.
Augusztus 4-7. között rendezik meg 50 helyszínen több mint 800 programmal számos magyarországi fellépővel a gyergyói EGYFESZT-et, amellyel a térséget ismét felhelyezik a Kárpát-medence kulturális...
Együttműködés a mai tizen- és huszonévesekkel.
Oktatóanyagokkal, pályázatokkal és versenyekkel szólítják meg a fiatalokat
A 2019 végén kezdődött világméretű koronavírus-járvánnyal, a karanténnal, az életünk megállításával-lelassításával olyan teljesen újszerű helyzetben találtuk magunkat, hogy nem voltak fogalmaink az...
Az iskolai szünet kezdetével összehangolt forgalmi változások kezdődnek Budapesten, amelynek részeként június 20-tól közel két hónapra, augusztus közepéig lezárják a budai alsó rakpart egy szakaszát...
A magyar labdarúgó-válogatott kedden 4–0-ra nyert Anglia vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulójában, így 69 év után diadalmaskodott újra a szigetországban, sikerével pedig a...
2023. nyár elején a kétszeres Oscar®-díjas Hans Zimmer nagysikerű turnéjával visszatér Európába.
Szeretnénk örömmel tájékoztatni arról, hogy 2022. július 23-án lesz az idei Ez az a nap! rendezvényünk.

A címlapról

Új veszélyességi szintre lépett a migrációs nyomás, a migránsok...
A négy hónapja tartó ukrajnai háborúban a gyors tűzszünet Európa...
Háromnapos NATO csúcs kezdődött Madridban, az ülésen Magyarországot...
A rendőrség közzétett egy figyelemfelkeltő videót arról, hogy...
Köztudott, hogy kötelező biztosítás és érvényes műszaki vizsga...
A család, az oktatás és a kultúra is erőforrás az ország számára –...

Könyvajánló

Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.
Együttműködés a mai tizen- és huszonévesekkel.
A 2019 végén kezdődött világméretű koronavírus-járvánnyal, a karanténnal, az életünk megállításával-lelassításával olyan teljesen újszerű helyzetben találtuk magunkat, hogy nem voltak fogalmaink az új, nyelven kívüli jelenségek elnevezésére.
A különleges írói stílussal rendelkező, kissé titokzatos Bucsi Mariann írónőt egy rendhagyó interjú keretén belül kérdezte több ismert és elismert ember, így közelebbről is megismerhetjük hazánk egyik feltörekvő szerzőjének életét.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech