Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Átlátható lakáspiac, élhető Budavár: elindul a Budavári Lakásügynökség

Sokan élnek, dolgoznak a kerületben, akik tartósan alacsony jövedelemmel rendelkeznek: őket támogatja az elinduló Budavári Lakásügynökség, amiről most képviselő-testületi döntés született. 

Az induló Budavári Lakásügynökség Nonprofit Kft. egy olyan gazdasági társaság, amely ingatlanok hasznosításával foglalkozik, és egyaránt kezel önkormányzati, saját, és cégektől vagy magánszemélyektől használati szerződéssel használatba vett ingatlanokat. 

A lakásügynökség létrehozásával egy új, országosan is úttörő modell bevezetését indítjuk el, melynek fő célja, hogy a kerületben végre növeljük az elérhető és megfizethető lakások számát. 

A lakásügynökséggel támogatjuk azokat a kerület számára kiemelkedően fontos munkát végző, tartós, de alacsony jövedelemmel rendelkező embereket, akik közintézményekben, városüzemeltetésben, közhasznú feladatokban stabilan foglalkoztatottak, de alacsony bérük miatt az albérleti piacon csak nagyon magas kockázattal juthatnak lakáshoz. 

Éppen ezért a Budavári Lakásügynökség első ütemének elsődleges bérlői célcsoportja a kerületben dolgozó közalkalmazottak és azok családtagjai, kiemelt figyelmet szentelve a:

  • bölcsődékben, óvodákban dolgozókra 
  • szociális és gyermekjóléti szolgáltatókra
  • egészségügyben dolgozókra
  • katasztrófavédelemi, illetve rendőrségi állományban dolgozókra.

Továbbá hosszútávú célunk, hogy átláthatóbbá tegyük az I. kerületi lakásbérleti piacot, az esélyegyenlőséget növelve, azokat segítve, akiknek a piaci albérletárak megfizetése gondot okoz, és akik nem tudnak hozzájutni szociális vagy költségelvű bérletidíjon önkormányzati bérlakásokhoz.

Az új önkormányzati modell segít abban, hogy a számtalan üresen álló kerületi lakást bevonjuk a lakhatási problémák kezelésébe – hogy mindannyian egy biztonságosabb, megfizethetőbb és lakhatóbb Budavárban élhessünk. 

Mindenki jól jár!

Sok az olyan kerületi lakos, aki tartósan alacsony jövedelemmel rendelkezik, ezért súlyos gondot jelent számára a lakhatás. Ugyanakkor sok száz olyan I. kerületi lakástulajdonos van, akinek - ezért vagy azért - üresen áll a lakása a kerületben. Az új lakásügynökség nekik segít egymásra találni.

Keményen dolgozó, fontos munkát végző alacsony jövedelműek egyszerűen nem rendelkeznek olyan tőkével, információval, háttérrel, hogy hozzá tudjanak jutni egy lakáshoz.

A másik oldalon, vannak olyan üresen álló lakások, amelyek tulajdonosai nem kívánnak, vagy nem tudnak befektetni abba, hogy lakásaikat lakhatóvá tegyék. Nincsennek abban a helyzetben, hogy foglalkozzanak lakásaik kiadásával.

 Itt lép be a lakásügynökség. Segít a lakások rendbetételében, közvetít a potenciális keresők és kiadók között, garanciákat vállal mindkét irányban, hogy mindenki megtalálja a számításait. A végeredmény: mindenki jól jár!

További anyagok az induló Lakásügynökséggel kapcsolatban: 

  • Ingatlantulajdonosi felhívás: http://www.budavar.hu/hirek/budavari-lakasugynokseg
  • Online fogadóóra V. Naszályi Márta polgármesterrel és az ULE munkatársával, Kovács Verával, ahol számos felmerülő lakossági kérdésre adtak választ: 
  • Telex cikk a projektről: https://telex.hu/gazdasag/2020/11/20/i-kerulet-szocialis-lakasugynokseg-utcarol-lakasba-egyesulet

Még több hír Budáról

2021-ben több alkalommal is újra megszervezik a tavaly nagy sikert arató, izgalmas programot, amely a Budai Várnegyed három különleges helyszínét mutatja be egy tematikus séta során.
Felújítás és rendelési szünet is lesz a Lotz Károly utca 8-10. szám alatti rendelőben.
A kora esti órákban a III. kerületi Szentlélek téri végállomáson rátámadtak a 134-es autóbusz vezetőjére. Az incidens előzménye az volt, hogy a járművezető az Újmegyeri téri megállóhelyen...
A Fonó új irodalmi-zenés sorozatában népköltések találkoznak kortárs költők műveivel, ismert színészek kiváló muzsikusokkal.
A padel a tenisz, valamint a fallabda (squash) ötvözete, egy 10 x 20 méteres „mini teniszpályán” zajlik és egyre népszerűbb Magyarországon is. Hétfőtől az Újbudai Sportcentrumnál létesült új pályán...
A Normafa forgalmának csökkentése, az erdőterület védelme érdekében a közelmúltban megépült az Eötvös út Normafát elkerülő szakasza, és a Konkoly-Thege úti régi murvás parkoló területén új,...
Június első szombatján ismét sétákkal, kóstolókkal és zenés programokkal várják a pincészetek a vendégeket. Nézzétek csak a programokat, egészen biztosan van közöttük olyan, ami nekünk, ittlakóknak...
Öt év telt el a Zűrös banda első lemeze óta, amely rögtön megjelenése után robbantotta a nemzetközi toplistát, felkerült a legrangosabb felületre, a World Music Charts Europe-ra.
Csőtörés miatt szünetel az ivóvízellátás a főváros II. kerületének egy részén, a Verecke út környékén; egyes háztartásokban második napja nincs víz.
Ügyességi pálya festés gyerekeknek – Várjuk az alkotó kedvű szülőket is!
Sokan jelentkeztek a Mechwart-ligetben két helyszínen kialakított egy-egy magaságyásért, de mint Őrsi Gergely polgármester elmondta, sajnos, egyelőre nem tudtak mindenkinek lehetőséget biztosítani.
Mi történik most, hogy megszűnik az ingyenes parkolás és hogyan segít a Budavári Önkormányzat?
A rendőrség keresi azt a férfit, aki egy húsklopfolóval rongált meg több jegy- és csomagkiadó automatát - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.
Tájékoztatjuk Önöket a Helyi Választási Bizottság határozatáról, amely értelmében dr. Jeney Jánosné önkormányzati képviselő lemondása miatt megüresedett mandátumot a jelölő szervezet (FIDESZ-KDNP)...
Már dolgoznak a Fazekas utcában, ahol a korábbi pártiroda helyiségéből alakítanak ki orvosi rendelőket vízivárosi körzetek céljára, várhatóan a nyár végére.
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megkezdte a tulajdonában lévő kerületi bérlakások felújítását “A leromlott településrészeken élő alacsony státuszú lakosság életkörülményeinek javítása, társadalmi és...
Nem lehet tudni, mikor szűnik meg az ingyenes parkolás, így az újbudai önkormányzat minden meglévő és érvényes parkolási engedélyt automatikusan meghosszabbított. Egy egész évvel.
A Testnevelési Egyetem még tavaly zárta le az egyetem Győri úti kapuit s így megszűnt a lehetőség az átjárásra a környéken élők számára.

A címlapról

Kedden véget ér a tanítási év és kezdetét veszi az iskolákban a...
- A jelenlegi vízgazdálkodási rendszerekkel nem lehet hatékonyan...
A szentendrei HÉV vonalán modern, akadálymentesített megállók...
Bármelyik magyar település versenybe szállhat
Június 16-tól lezárják a Lánchidat, és elkezdődik a hídon a...
Elkezdődött a foci-Eb, az alábbi forgalomkorlátozásra kell számítani...

Könyvajánló

A helyi autonómia és a külkapcsolati nyitottság közötti egyensúly kialakítása
Forradalom van készülőben az irodai kalitkákban világszerte!
Szédítő a változások üteme az üzleti életben, és eljött az ideje az új törvényszerűségek felismerésének!

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez
A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.