Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Tisztelt Lakosok, Tisztelt Szülők!

Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat az iskolai tanulmányokat megkezdő, vagy folytató gyermekeket nevelő családok részére az iskolakezdéshez, valamint a jó tanulmányi eredmény megtartásához támogatást nyújt.

Iskolakezdési támogatásra jogosult a kérelmező, ha alapfokú oktatásban, vagy a 18. életévét be nem töltött nappali oktatás munkarendje szerint középfokú oktatásban tanulmányokat folytató gyermeket nevel és
a) egyedülálló, és a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 450%-át (128 250 Ft), vagy
b) nem egyedülálló, és a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 400%-át (114 000 Ft).

Iskolakezdési támogatásra jogosult a 18. életévét betöltött és a 23. életévét be nem töltött nappali oktatás munkarendje szerint középfokú oktatásban tanulmányokat folytató kérelmező, amennyiben a családjában, vagy a kérelmezőt gondozó családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a fenti jövedelemhatárokat.

Az iskolakezdési támogatás összege gyermekenként évente 15 000 Ft.

Az iskolakezdési támogatás megállapítása iránt kérelmet kell benyújtani személyesen a Budapest Főváros I. kerület Budavári Polgármesteri Hivatalban (1014 Budapest, Kapisztrán tér 1., vagy 1013 Budapest, Attila út 65.), vagy postai úton megküldeni a polgármesteri hivatal részére, továbbá lehetőség van ügyfélkapun keresztül e-Papír (e-Papír egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás, amely internetkapcsolaton keresztül elektronikus úton összeköti az ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleket a hivatallal) alkalmazás használatával is előterjeszteni, megküldeni a kérelmet.

Az iskolakezdési támogatás megállapítása iránti kérelem a tanítási év utolsó tanítási napját követő naptól (2022. évben 2022. június 16.) kezdődően a következő tanítási év szeptember 30. napjáig (2022. szeptember 30.) nyújtható be.

Az iskolakezdési támogatás megállapítása iránti kérelemhez csatolni kell:

- a kérelmező és családja kérelem benyújtását közvetlenül megelőző havi jövedelmére vonatkozó igazolásokat,
- a támogatással érintett gyermek tanulói jogviszony igazolására vonatkozó 30 napnál nem régebbi iskolalátogatási igazolást.

Jó tanulók szociális támogatására jogosult az alapfokú oktatásban tanulmányokat folytató és az általános iskola második évfolyamát sikeresen elvégző tanuló, valamint a 18. életévét be nem töltött nappali oktatás munkarendje szerint középfokú oktatásban tanulmányokat folytató tanuló, ha a kérelem benyújtását közvetlenül megelőző tanév tantárgyi átlaga 4, 50 vagy a fölött van, és
a) egyedülálló szülő neveli, és a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 450 %-át (128 250 Ft), vagy
b) nem egyedülálló szülő neveli, és a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 400 %-át (114 000 Ft).

Jó tanulók szociális támogatására jogosult a 18. életévét betöltött és a 23. életévét be nem töltött nappali oktatás munkarendje szerint középfokú oktatásban tanulmányokat folytató kérelmező, amennyiben a családjában, vagy a kérelmezőt gondozó családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a fenti jövedelemhatárokat.

A 18. életévét be nem töltött tanuló esetén a törvényes képviselő jogosult a kérelem benyújtására és az ösztöndíj a kérelmező részére kerül folyósításra.

Az előző tanév tantárgyi átlagának számításánál a tanuló magatartás és a szorgalom érdemjegyét figyelmen kívül kell hagyni.

A támogatás havi összege tanulónként 15 000 Ft.

A támogatás a tanítási év első tanítási napja szerinti hónap első napjától (2022. szeptember 01.) a tanév utolsó tanítási napja szerinti hónap utolsó napjáig (2023. június 30.) kell folyósítani.

A támogatás megállapítása iránti kérelemhez csatolni kell:

a) a kérelmező és családja kérelem benyújtását közvetlenül megelőző hónap jövedelmére vonatkozó igazolásokat,
b) a tanulói jogviszony igazolására a köznevelési intézmény által kiállított 30 napnál nem régebbi iskolalátogatási igazolást,
c) a tanulónak a kérelem benyújtását közvetlenül megelőző tanév érdemjegyeit, osztályzatait tartalmazó bizonyítványról készített másolatot.

A támogatás megállapítása iránt kérelmet kell benyújtani személyesen a Budapest Főváros I. kerület Budavári Polgármesteri Hivatalban (1014 Budapest, Kapisztrán tér 1., vagy 1013 Budapest, Attila út 65.), vagy postai úton megküldeni a polgármesteri hivatal részére, továbbá lehetőség van ügyfélkapun keresztül e-Papír (e-Papír egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás, amely internetkapcsolaton keresztül elektronikus úton összeköti az ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleket a hivatallal) alkalmazás használatával is előterjeszteni, megküldeni a kérelmet.

A támogatás megállapítása iránti kérelem évente a tanítási év utolsó tanítási napját követő naptól (2022. évben 2022. június 16.) a következő tanítási év szeptember 30. napjáig (2022. szeptember 30.) nyújtható be.

 

(budavar.hu)

Még több hír Budáról

Harmadik kerületi lakosok tájékoztattak arról, hogy telefonos megkeresés útján – az önkormányzat nevével visszaélve – csalók próbálnak ingyenes egészségügyi szolgáltatások felkínálásával...
Hová menjünk a hétvégén? Sok családban felmerül ez a kérdés péntekenként. A koronavírus-járvány bezártságában nagy kimozdulási lehetőség volt a túrázás.
A Vérmező nemcsak az első kerület, de Budapest egyik legnagyobb közparkja, kerületi és budapesti polgárok közkedvelt pihenőhelye.
A többgenerációs családi házakban élők rezsicsökkentéssel kapcsolatos problémájának gyors megoldása érdekében Karsay Ferenc polgármester Németh Zsolt országgyűlési képviselővel közösen, levélben...
Szeretnénk figyelmébe ajánlani aktuális zöld programjainkat:
A tavaszi fórumokat, megbeszéléseket követően a közelmúltban elkészült a Bartók-negyed fejlesztési és menedzsment akciótervének egyeztetési tervezete.
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2022-ben ismét meghirdeti fotópályázatát, az eddigiekhez hasonló feltételekkel, magas pénzdíjakkal. Új fotópályázatunkat címe: Óbuda arcai. Ismert és ismeretlen...
Várhatóan október közepétől kell korlátozásra számítani a Tóth József utcánál.
A nyílméregbékák külsőre apró, ártalmatlan állatoknak tűnnek, mégis a Föld legveszélyesebb teremtményei közé tartoznak, halálos mérgük akár tíz felnőtt emberrel is végezhet.
Meghívó a Képviselő-testület 2022. október 5-én (szerda) 17.00 órakor a Polgármesteri Hivatal földszinti nagytermében (Budapest XI., Zsombolyai u. 5. szám alatt) tartandó közmeghallgatás.
A Romano Kher Budapesti Roma Művelődési Ház nyílt pályázatot hirdet a 2022/2023. évi tanév első félévére ösztöndíj pályázatban való részvételre. A cikk részletezi a részvétel feltételeit és a...
2022. szeptember 5-től egységesen meghatározott feltételek mellett lehet parkolni a fővárosban.
Tisztelt Lakosok, Tisztelt Szülők!
Szeptember 1-én nyitja kapuit a Tomori Pál Főiskola fenntartásában működő Rózsa Magánóvoda.
A Pilisi Parkerdő Zrt. 2022. év végéig erdőkezelést végez a Budapest XII. kerület Csillebérc és Budakeszi Nagyszénászug közötti erdőtömb 6,6 hektáros részterületén.
Budapest Főváros XI. Kerület Helyi Választási Bizottsága 2022. szeptember 18. napjára tűzte ki az önkormányzati képviselők időközi választását a XI. kerület Újbuda Önkormányzata közigazgatási...
Gőzerővel haladnak a Víziorgona utca 8. szám alatti egészségügyi fejlesztés, a harmadik kerületi gyermekszakrendelő munkálatai.
Beton helyett zöld - elkezdődött a Margit körút zöldítése

A címlapról

Hamarosan teljesen megújulnak a Lánchíd pesti hídfőjét díszítő...
A téli szünet hosszabb lesz az iskolákban, mint az elmúlt években...
Nemzeti konzultáció indul a szankciókról, de mi ennek a jelentősége?...
Bővítik a szolgáltatásokat a Budapest-Cegléd-Kecskemét-Szeged...
A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket az...
A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech