Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Elkészült a II. kerületi Gyarmati Dezső Uszoda 50 méteres medencéjének ideiglenes helyreállítása – jelentette be Facebook-oldalán Őrsi Gergely, a kerület MSZP-s polgármestere.

A hétmilliárd forintból épült uszodát még a 2019-es októberi önkormányzati választások előtt, szeptember végén adták át. A Máriaremetei úton épült uszoda először a ritka drága jegyeivel és bérleteivel hívta fel magára a figyelmet, utána pedig azzal, hogy 2020 márciustól már nem is lehetett használni a legnagyobb medencéjét.

A koronavírus-járvány első hullámakor, 2020 tavaszán leengedték belőle a vizet, ami után fény derült néhány problémára. Az 50 méteres medence szigetelése nem volt megfelelő, a burkolat alá víz ment, amitől felhullámosodott a csempe. A vizsgálatok a betontest repedezettségét is megállapították, emiatt lezárták a medencét.

A 2019 októberében megválasztott új polgármester, Őrsi Gergely tavaly szeptemberben arról beszélt, hogy számtalan szakértői jelentés készült, de egyik sem tudta megállapítani, kinek a felelőssége a helyzet, miért következett be a hiba. A Műszaki Egyetemtől viszont olyan állásfoglalást kapott a politikus, hogy a medencét ideiglenesen használható állapotba lehet hozni, amíg a jogi eljárás zajlik, és a bíróság eldönti, a tervező vagy a kivitelő hibázott, vagy mindketten.

Most kedden azt írta a polgármestere: „A teljes helyreállítás rendkívül költséges, ráadásul különböző eljárások és elhúzódó vizsgálatok során kell megállapítani, hogy ki felelős a medence problémáiért, ezért úgy döntöttünk, hogy a kivitelező és a tervező egyetértésével és együttműködésével a Műszaki Egyetem által javasolt és a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) előírásainak megfelelő technológiával a kárenyhítés érdekében helyreállítjuk a medencét, ami így a vizsgálatok lezárulásáig is használható.”

Hozzátette: június 18-án és 19-én a II. kerületi lakosok ingyen használhatják a Gyarmati Dezső Uszodát a kerület napja alkalmából. „A víz áll a nagymedencében, az eljárások folynak”

– írta Őrsi.

A kétórás úszójegy egyébként 2400 forintba, a kétórás úszójegy 30 napos bérlete 38 ezer forintba kerül a nem II. kerületi lakosoknak. Frissítés: Az uszoda honlapján korábban tévesen szerepeltek az éves bérletek árai, azok már nem elérhetőek, az uszodában nem értékesítették azokat.

(telex.hu)

Még több hír Budáról

A Pilisi Parkerdő Zrt. 2022. év végéig erdőkezelést végez a Budapest XII. kerület Csillebérc és Budakeszi Nagyszénászug közötti erdőtömb 6,6 hektáros részterületén.
Budapest Főváros XI. Kerület Helyi Választási Bizottsága 2022. szeptember 18. napjára tűzte ki az önkormányzati képviselők időközi választását a XI. kerület Újbuda Önkormányzata közigazgatási...
Gőzerővel haladnak a Víziorgona utca 8. szám alatti egészségügyi fejlesztés, a harmadik kerületi gyermekszakrendelő munkálatai.
Beton helyett zöld - elkezdődött a Margit körút zöldítése
Tanszergyűjtést szervez a Budavári Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ
A 32 szeletes CT egy 160 milliós beruházás, amelynek egy részét az Egészséges Budapest Program pályázatán nyerte el a XXII. kerület, a fennmaradó összeget pedig az önkormányzat finanszírozta.
Megvan az időpont! 2022. SZEPTEMBER 3., SZOMBAT, 10:00
A Bartók Béla út – Karolina út – Alsóhegy utca – Ménesi út által határolt területre a héten kikerülnek a parkolójegy-kiadó automaták és a közlekedési jelző táblák.
Az egymilliárd forintos keretösszegű fővárosi közösségi költségvetés szavazási szakasza már javában zajlik, több harmadik kerületi, illetve Budát érintő ötletre is várják a voksokat. Kérjük, ha...
Ősszel a Margit-negyed ben, végleges helyszínén nyílik újra a Bolygó .
Sajnos nem kérdés, hogy az Attila úton veszélyes közlekedni - ennek egyik legszomorúbb bizonyítéka egy idén januárban történt halálos baleset. Biztonságosabbá kell tenni az utat.
Húszéves jubileumát ünnepelte a görkorcsolyatábor. Idén is olyan sokan jelentkeztek, hogy pár nap alatt elfogytak a helyek. A gyerekeket Karsay Ferenc polgármester is oktatta.
Ismét újabb mérföldkőhöz érkezett a Majorka , hiszen idén éves!
Az Allee már évek óta tudatosan alakítja egyre zöldebbé az épületét illetve annak működését.
A végéhez közeledik a szociális városrehabilitáció megvalósítása Békásmegyeren program keretében zajló önkormányzati bérlemények felújítása, adta hírül Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft.
Őrsi Gergely : A járvány idején úgy "segítettünk" az Átriumnak, hogy a színház a közösségen segíthetett: miután a színházban nem lehettek előadások, elkezdtek maszkokat varrni, és hamarosan...
Lezárás várható a Pala utcában!
Az alábbiak szerint alakul a nyári nyitva tartás a budafoki és a nagytétényi FSZEK tagkönyvtárakban.

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech