Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Elkezdődött a Máriaremetei út–Szabadság utca–Kadarka utca–Áchim András utca által határolt önkormányzati tulajdonú terület tájépítészeti rendezése, közösségi és sportcélú fejlesztése.

A Gyarmati Dezső Uszoda és a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont melletti, még hasznosítatlan terület rehabilitációjára a II. Kerületi Önkormányzat a fővárosi önkormányzat „TÉR_KÖZ 2018” város-rehabilitációs pályázatán a Közösségi Liget kialakítására 300 millió forint támogatásban részesült. A fejlesztéshez hozzájárul jelentős önerővel a II. kerület, valamint a Belügyminisztérium korábban megítélt 1 milliárd forintnyi költségvetési támogatása a Gyarmati Dezső Uszoda kivitelezéséhez és környezetének megújításához.

A beruházás keretében megújul az eddig használt szabadidőpark, és több generációt kiszolgáló, változatos funkciókkal bővítik a meglévő teret. Meghosszabbítják a futókör nyomvonalát és fitneszparkot építenek, kerékpáros KRESZ-tanpálya épül és játszóteret alakítanak ki. A sportcélú fejlesztések között szerepel még pingpong- és sakkasztalok kihelyezése, valamint pétanque-, röplabda- és focipályák építése. Az uszoda épületében pedig rekreációs fejlesztések lesznek.

A ligetben új kiülőhelyek létesülnek, egyedi tervezésű bútorokat helyeznek ki, ivókutakat telepítenek. A pihenést szolgáló parkos terület lankái között nyugágyak és piknikhelyek várják majd a kikapcsolódókat.

A fejlesztés során klubhelyiségnek és rendészeti célokra pavilon épül, ahol lesz illemhely és kávézó is.

A Szabadság utca mentén 19 férőhelyes szórt burkolatú parkoló és kerékpártárolók épülnek. A terület biztonságát térfigyelő kamerarendszer és közvilágítás szolgálja majd.

A parképítéssel jelentős méretű új zöldfelületet hoznak létre.

Az összesen mintegy 28 ezer négyzetméteren megvalósuló beruházás keretében a veszélyes vagy rossz egészségi állapotú fákat, illetve a beruházás miatt eltávolított egyedeket 234 darab előnevelt fával pótolják. Az erdősáv-ligetsáv fásításon kívül a növénytelepítési koncepció része lesz cserjék ültetése, évelők, talajtakarók és vadvirágos gyep kialakítása, valamint gyepesítés.

A beruházás időtartama a fejlesztés nagyságával arányos: a kivitelezési munkálatokat idén júliusban kezdik és a tervek szerint egy évig tartanak majd.

Forrás: masodikkerulet.hu

Még több hír Budáról

A Hegyvidéki Önkormányzat által elrendelt energetikai megtakarításoknak, valamint a kormány által biztosított rezsitámogatásnak köszönhetően a MoM Sport belső, 25 méteres uszodája a téli hónapokban...
2022. december 23. – 2023. január 9. között az Óbudai Platán Könyvtár zárva tart.
A helytelen táplálás miatt sok probléma adódik, ami madarak elhullásához vezet.
A Budavári Önkormányzat megbízásából a parkfenntartók megkezdték az őszi faültetéseket a kerület több pontján.
Az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára könyvet házhoz szolgáltatásával segít azoknak a kerületi lakosoknak, akik tartósan otthonukhoz kötöttek, nem tudnak személyesen ellátogatni a...
Célunk ezúttal is az, hogy termelőt és vásárlót egy-egy alkalommal egymáshoz közelebb hozva juthassanak szomszédaink jó minőségű termelői áruhoz, hiszen a vásárokon értékesített termékek esetében...
2022. november 22-én kezdődik a Hajlat utca útburkolatfelújítása az Árpád utca és a Ják utca között. A beruházás kormányzati támogatásból valósul meg.
A BudaPart térségében kiépülő lakó- és irodanegyed bővülésével párhuzamosan a közösségi közlekedést is fejlesztik.
Mondja meg Ön, hogy mire fordítson egymilliárd forintot a Fővárosi Önkormányzat! – Indul a harmadik fővárosi közösségi költségvetés.
Kellemes hangulat, elkülönített bejáratok, tágas terek, akadálymentes közlekedés, lift és korszerű berendezések – hivatalosan is átadták a Szilágyi Erzsébet fasor 18. szám alatt felújított...
Minden évben az Óbuda Kultúrájáért Díj odaítélésével ismeri el Képviselő-testületünk azt a kimagasló teljesítményt vagy életművet, amely hozzájárul Óbuda-Békásmegyer kulturális életének fejlődéséhez.
Harmadik alkalommal került ideiglenes helyi védelem alá városrészünkben található történelmi vagy építészeti szempontból fontos épület vagy épületrész.
A BKM – Főkert kertészeti divíziójának szakemberei folyamatosan vizsgálják a főváros fáinak állapotát.
Budafok-Tétény önkormányzatának képviselő-testülete 2022. november 17-én (csütörtökön) 15:00 órakor közmeghallgatást tart a 1221 Budapest, Mária Terézia utca 60. szám alatt.
Az Egészséges Budapest Program keretében 300 millió forint támogatást kapott a kormánytól a XII. kerület, az összeg egy részéből – saját forrásokkal kiegészítve – korszerű orvosi eszközöket vásárolt...
A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány ezúttal közös beszélgetésre hívja a szülőket.
A II. Kerületi Önkormányzat képviselő-testülete közmeghallgatást tart két helyszínen és két időpontban.
A Fővárosi Közgyűlés szeptemberben új parkolási rendeletet fogadott el. Ez hatással van a mindennapjainkra.

A címlapról

Budapest fontos célkitűzése a város zöldítése, zöldfelületeinek...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi...
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát –...
Ismét megrendezik A népzene ünnepét a Müpában. Február 5-én vasárnap...
A Primark első magyarországi üzlete Budapesten, az Arena Mall...
Az utasforgalom előtt kora délután nyitják meg a két állomást, azt...

Könyvajánló

Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)
A kötet azoknak a rendhagyó üzeneteknek a lenyomata, amelyek javarészt nyugati liberális véleményformáló személyiségek és egy közép-európai gondolkodó között zajlottak.
Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech