Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Ősszel a Margit-negyedben, végleges helyszínén nyílik újra a Bolygó.

  Ma Őrsi Gergely és Berg Dániel átadta a Bolygónak a kulcsokat, remélhetőleg rengeteg vendéggel, sikeres programokkal üzemel majd a negyed legújabb közösségi tere.   Tovább bővül a Margit-negyed: a Bolygó a Greenpeace támogatásával költözik a II. kerületbe!Köszöntöm a kerület és a folyamatosan bővülő Margit-negyed legújabb beköltözőjét, a Bolygó közösségi teret, amely a Greenpeace Magyarország támogatásával nyújt programokat, kulturális és művészeti foglalkozásokat a klímaválság megoldásáért tenni vágyóknak, a II. kerület lakóinak és a hozzánk látogatóknak! Budának és a II. kerületnek nagyon fontos a környezettudatosság, a zöld szemléletmód erősítése. A jövőnk csak zöld lehet. Ezért vagyok nagyon boldog, hogy a kerületben találta meg új otthonát a Bolygó nevű közösségi tér, amely korábban ideiglenes helyszínen működött Pesten.   A Bolygó változatos programjai ingyenesek lesznek a közösségi tér látogatóinak: mindenkinek, aki szeretne tenni a fenntartható életmódért, vagy akár csak megjavítaná elromlott tárgyait, esetleg inna egy kávét jó társaságban. A Greenpeace a Margit-negyed program keretében pályázott az Önkormányzat tulajdonában lévő egyik üresen álló ingatlanra, vállalva, hogy a helyszín ingyenesen látogatható rendszeres kulturális és környezetvédelmi programokat kínál majd mindenki számára.   Ma átadtuk a Bolygónak a kulcsokat, remélhetőleg rengeteg vendéggel, sikeres programokkal üzemel majd a negyed legújabb közösségi tere.   Büszke vagyok arra, hogy újra élettel telik meg a Margit-negyed, és olyan intézmények, klubok, boltok és szolgáltatók találnak itt otthonra, akik értéket hoznak Budára.   Terveink szerint hamarosan indul a Margit-negyed következő pályázati köre, bízom benne, hogy hamarosan újabb beköltözőket köszönthetünk!   Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk Budára!   (www.facebook.com/budapest2)

Még több hír Budáról

A többgenerációs családi házakban élők rezsicsökkentéssel kapcsolatos problémájának gyors megoldása érdekében Karsay Ferenc polgármester Németh Zsolt országgyűlési képviselővel közösen, levélben...
Szeretnénk figyelmébe ajánlani aktuális zöld programjainkat:
A tavaszi fórumokat, megbeszéléseket követően a közelmúltban elkészült a Bartók-negyed fejlesztési és menedzsment akciótervének egyeztetési tervezete.
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2022-ben ismét meghirdeti fotópályázatát, az eddigiekhez hasonló feltételekkel, magas pénzdíjakkal. Új fotópályázatunkat címe: Óbuda arcai. Ismert és ismeretlen...
Várhatóan október közepétől kell korlátozásra számítani a Tóth József utcánál.
A nyílméregbékák külsőre apró, ártalmatlan állatoknak tűnnek, mégis a Föld legveszélyesebb teremtményei közé tartoznak, halálos mérgük akár tíz felnőtt emberrel is végezhet.
Meghívó a Képviselő-testület 2022. október 5-én (szerda) 17.00 órakor a Polgármesteri Hivatal földszinti nagytermében (Budapest XI., Zsombolyai u. 5. szám alatt) tartandó közmeghallgatás.
A Romano Kher Budapesti Roma Művelődési Ház nyílt pályázatot hirdet a 2022/2023. évi tanév első félévére ösztöndíj pályázatban való részvételre. A cikk részletezi a részvétel feltételeit és a...
2022. szeptember 5-től egységesen meghatározott feltételek mellett lehet parkolni a fővárosban.
Tisztelt Lakosok, Tisztelt Szülők!
Szeptember 1-én nyitja kapuit a Tomori Pál Főiskola fenntartásában működő Rózsa Magánóvoda.
A Pilisi Parkerdő Zrt. 2022. év végéig erdőkezelést végez a Budapest XII. kerület Csillebérc és Budakeszi Nagyszénászug közötti erdőtömb 6,6 hektáros részterületén.
Budapest Főváros XI. Kerület Helyi Választási Bizottsága 2022. szeptember 18. napjára tűzte ki az önkormányzati képviselők időközi választását a XI. kerület Újbuda Önkormányzata közigazgatási...
Gőzerővel haladnak a Víziorgona utca 8. szám alatti egészségügyi fejlesztés, a harmadik kerületi gyermekszakrendelő munkálatai.
Beton helyett zöld - elkezdődött a Margit körút zöldítése
Tanszergyűjtést szervez a Budavári Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ
A 32 szeletes CT egy 160 milliós beruházás, amelynek egy részét az Egészséges Budapest Program pályázatán nyerte el a XXII. kerület, a fennmaradó összeget pedig az önkormányzat finanszírozta.
Megvan az időpont! 2022. SZEPTEMBER 3., SZOMBAT, 10:00

A címlapról

A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...
A nyertes pályázók sem dőlhetnek még hátra.
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A...
Lezárult a második fővárosi közösségi költségvetés szavazása, közel...
A Magyar Honvédség tűzszerészei hétfő délelőtt kiemelték a száz...
Nálunk nem lesz energiahiány és ez nem jóslat, hanem ténybejelentés...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech