Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Minden évben november 12-én tisztelgünk a szociális munkát végző kollégák elhivatottsága előtt. Ebből az alkalomból, hagyományainkhoz híven átadtuk a Fischer Ágoston Óbudai Szociális Díjat, a polgármesteri és az intézményvezetői dicséreteket azoknak a munkatársaknak, akik elhivatottan, kiváló szakmaisággal dolgoznak kerületünk szociális életében.

A szociális munka napján azok előtt hajtunk fejet, akik az év minden napján szociális munkát végeznek – felbecsülhetetlen értékű munkát az egyének, a közösség számára is. Sokféle feladatban és helyzetben számíthatunk rájuk. Az ő tiszteletükre rendezett ünnepségünket a szociális munka napja alkalmából készített kisfilm bemutatásával kezdtük.

Elismerés Jó Pásztor Nővérek Kongregációjának és adománygyűjtés az anyaotthonnak

„A szociális munkában dolgozók mindig is példát mutattak abban, mit is jelent a köz szolgálata – mondta dr. Kiss László polgármester köszöntőjében a díjátadó ünnepségen. – Számukra nap mint nap helytállni, nap mint nap támogatni azokat az embereket, családokat, akiknek lehet, hogy ők az utolsó támaszaik. Az intézmények dolgozói és a köztisztviselők az elmúlt, nehézségekkel teli két évben sem hagytak cserben minket, valamennyien jelesre vizsgáztak a maguk területén, olykor mások feladatait is elvállalva. Egész közösségünk nevében köszönöm nekik mindezt. A díjazottjaink elismerése valamennyiük munkájának elismerése.”

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2005 szeptemberében alapította a Fischer Ágoston Óbudai Szociális Díjat, hogy elismerje azoknak a személyeknek, szervezeteknek vagy intézményeknek a munkáját, amelyeknek tagjai a kerület szociális ellátásainak, szolgáltatásainak fejlődéséhez, hátrányos helyzetű lakosai életminőségének javításához kimagasló teljesítménnyel hozzájárulnak.

A Fischer Ágoston Óbudai Szociális Díj idei kitüntetettje a Jó Pásztor Nővérek Kongregációja.

A szervezet 1993-ban nyitotta meg első anyaotthonát kerületünkben, a Zápor utcában, majd 2004-ben a Bécsi úton. Munkájuk során mindvégig elkötelezettek voltak abban, hogy segítő kezet nyújtsanak az otthontalanná vált családoknak, a krízishelyzetben lévő várandós nőknek vagy a bántalmazás miatt lakóhelyüket elhagyni kényszerülő anyáknak és gyermekeiknek. Tevékenységük az elmúlt csaknem húsz évben szervesen beépült a kerület életébe, munkájuk nélkülözhetetlenné vált.

Önkormányzatunk idei adventi adománygyűjtési akciójában a Jó Pásztor Anyaotthonok számára gyűjtünk pénzadományokat.

Ünnepségünkön a díjat átvette Déri-Popper Andrea intézményvezető, a díjat átadta dr. Kiss László polgármester és Károly Katalin, a Polgármesteri Hivatal szociális főosztályának vezetője.

Polgármesteri dicséretben részesülő munkatársak 2021-ben 

A kerületi szociális ellátásban kimagasló színvonalú munkát végző szakemberek törekvéseit minden évben a polgármesteri dicséretek átadásával is elismerjük.

Kőházi-Kis Enikő, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ munkatársa 1998 óta dolgozik az intézményben, jelenleg a Családok Átmeneti Otthonának szakmai vezetője. Munkáját az igényesség, a precizitás és a kreativitás jellemzi, széles körű elméleti és gyakorlati tudását a gyakorlatban is kiválóan alkalmazza. A krízishelyzeteket adekvát módon kezeli, problémamegoldó és döntéshozó képessége átlagon felüli, az ügyfelekkel mindig figyelmes, türelmes, de a kollégái is minden esetben bizalommal fordulhatnak hozzá. 

Palaczkiné Lakatos Melinda, az Óbudai Egyesített Bölcsődék intézményvezetőjének általános helyettese és gazdasági elemzője, 25 éve dolgozik a kerületben. Két éve az ő javaslatára valósult meg a Menza Pure étkezés nyilvántartó program, mely nagy segítség mind a bölcsődébe járó gyermekek szüleinek, mind a bölcsődevezetőknek. A pandémia idején vezetői képességeit is kibontakoztatta, kiváló tervezés, szervezés tekintetében, ezzel nagyban segítve az intézmény vezetőjének munkáját is a prevencióban.

Áginé Pászthy Edit, az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ munkatársa, 2012 márciusa óta dolgozik velünk. Munkáját a Pszichiátriai Betegek Nappali Ellátása terápiás munkatársaként kezdte, különleges terápiás érzékkel fordulva a pszichiátriai problémákkal küzdő ellátottak felé. 2016 áprilisától vezeti az intézményben működő Támogató Szolgálatot és a látássérült klubbot, és szintén ő szervezi z intézményben zajló rendezvényeket és a kirándulásokat az ellátottak számára.

Benke Rita, az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény I. számú Házi Segítségnyújtó Szolgálat vezetője 2008 óta dolgozik az intézményben, és 2014 óta vezeti a házi segítségnyújtó szolgálatot. Számára nem ér véget a hivatás a munka befejeztével, kiemelkedő szorgalmának, lojalitásának köszönhetően a gondjaira bízott és őt felkereső ellátottak biztonságban tudhatják magukat. A pandémia idején nyújtott helytállása és elhívatottsága révén példaként áll munkatársai előtt.

 

Intézményvezetői dicséretben részesülő munkatársak 2021-ben – Gratulálunk!

A szociális munka napja alkalmából az intézményekben dolgozó kollégák munkáját az intézményvezetők is szeretnék megköszönni, elismerni, ezért ebből az alkalomból intézményvezetői dicséretek átadására is sor került a díjátadó ünnepségen. Az elismerésekre az intézmények vezetői tettek javaslatot, és a díjak átadásában is részt vettek.

Gombita Erika Imola, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ munkatársa a központba a gyermekjóléti ellátás strukturális átalakítását követően érkezett, ahol családsegítőként – immár ötödik éve – a Család és Gyermekjóléti Szolgálat Váradi utcai csapatát erősíti. Kiválóan elemzi és megérti a problémahelyzetet, törekszik arra, hogy felismerje az egyén valódi szükségleteit, munkáját felelősségteljesen, precízen végzi. A szociális és gyermekjóléti területen a kerületi lakosok szociális problémáinak megoldásában kiemelkedő munkát végez.

Sommer Ferenc Tamás 2017 óta dolgozik az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központban, munkáját az intézményben működő Fejlesztő Foglalkoztatásban végzi. Jó kapcsolatot alakított ki az intézmény ellátottjaival, azok hozzátartozóival és a kollégákkal is. Szívén viseli a foglalkoztató mindennapjait, és mindent elkövet annak hatékony működéséért, kiválóan tud rendszerben gondolkodni, jól átlátja és körültekintően irányítja a munkafolyamatokat.

Farkas Attila, az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény munkatársa 2016. óta dolgozik az intézményben. Kezdetektől fogva az intézmény és az ellátottak hétköznapjait segíti. A 2020-ban betörő pandémia idején szintén lelkiismeretes, kitartó munkájával segítette a tizenegy telephelyen működő idős házakat és klubokat a feladatuk elvégzésében, a védőfelszerelések beszerzésében, az ellátottaknak történő vásárlás esetén. A kollégák rendelkezésére állt és áll a mai napig, hogy segítse munkájukat.

Kontra Bernadett, az Óbudai Egyesített Bölcsődékben az intézményvezető általános helyettese és munkaügyi előadója, szintén intézményvezetői dicséretben részesül, sajnos, betegség miatt nem tudott részt venni díjátadó ünnepségünkön. Jobbulást kívánunk, és gratulálunk az elismeréshez!

Ünnepségünk zárásaként Gájer Bálint előadóművész előadását hallgattuk meg, a többek között Fonogram zenei díjjal kitüntetett művész a magyar „Swing’n Pop” zenei stílus meghonosítója és vezéralakja. Ezúttal Reviczky Balázs zongoraművész kísérte.

A díjazottaknak szívből gratulálunk, és a kerületi szociális munkában dolgozó minden kollégának köszönjük kitartó, áldozatos munkáját!

Forrás: obuda.hu

Még több hír Budáról

Az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára könyvet házhoz szolgáltatásával segít azoknak a kerületi lakosoknak, akik tartósan otthonukhoz kötöttek, nem tudnak személyesen ellátogatni a...
Célunk ezúttal is az, hogy termelőt és vásárlót egy-egy alkalommal egymáshoz közelebb hozva juthassanak szomszédaink jó minőségű termelői áruhoz, hiszen a vásárokon értékesített termékek esetében...
2022. november 22-én kezdődik a Hajlat utca útburkolatfelújítása az Árpád utca és a Ják utca között. A beruházás kormányzati támogatásból valósul meg.
A BudaPart térségében kiépülő lakó- és irodanegyed bővülésével párhuzamosan a közösségi közlekedést is fejlesztik.
Mondja meg Ön, hogy mire fordítson egymilliárd forintot a Fővárosi Önkormányzat! – Indul a harmadik fővárosi közösségi költségvetés.
Kellemes hangulat, elkülönített bejáratok, tágas terek, akadálymentes közlekedés, lift és korszerű berendezések – hivatalosan is átadták a Szilágyi Erzsébet fasor 18. szám alatt felújított...
Minden évben az Óbuda Kultúrájáért Díj odaítélésével ismeri el Képviselő-testületünk azt a kimagasló teljesítményt vagy életművet, amely hozzájárul Óbuda-Békásmegyer kulturális életének fejlődéséhez.
Harmadik alkalommal került ideiglenes helyi védelem alá városrészünkben található történelmi vagy építészeti szempontból fontos épület vagy épületrész.
A BKM – Főkert kertészeti divíziójának szakemberei folyamatosan vizsgálják a főváros fáinak állapotát.
Budafok-Tétény önkormányzatának képviselő-testülete 2022. november 17-én (csütörtökön) 15:00 órakor közmeghallgatást tart a 1221 Budapest, Mária Terézia utca 60. szám alatt.
Az Egészséges Budapest Program keretében 300 millió forint támogatást kapott a kormánytól a XII. kerület, az összeg egy részéből – saját forrásokkal kiegészítve – korszerű orvosi eszközöket vásárolt...
A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány ezúttal közös beszélgetésre hívja a szülőket.
A II. Kerületi Önkormányzat képviselő-testülete közmeghallgatást tart két helyszínen és két időpontban.
A Fővárosi Közgyűlés szeptemberben új parkolási rendeletet fogadott el. Ez hatással van a mindennapjainkra.
Újbuda ismét segít: közel kétmillió forint támogatást szavazott meg a képviselő-testület kerületi alapítványi intézményeknek.
Újabb szemétszedési akció valósult meg október 15-én a Részvételi Költségvetés forrásaiból.
Október 17-től öt zsákot ingyen biztosít az önkormányzat a II. kerületi lakóknak.
Rengeteg szülőben, gyerekekkel foglalkozó felnőttben merülnek fel olyan kérdések, amelyeket talán szívesen megbeszélnének szakemberekkel.

A címlapról

Az új intézmény az energiapolitika egységes irányításáért felel...
Rendeletmódosítás a fővárosi tulajdonú ingatlanban működő...
Idén is megrendezik a hagyományos Mikulás-ünnepséget vasárnap a...
A Fővárosi Önkormányzat klímaügyekkel, zöldpolitikával, épített és...
Az eddigi jelek szerint sikerült elérni, hogy Magyarország...
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november...

Könyvajánló

Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.
Gyakorlati tanácsokat ad, hogy a házasság tartós maradjon még a mai világ kísértései mellett is.
Olyan modern magyar mesekönyv született, ami fogyasztható és a mai gyerekek számára is elfogadható köntösbe bújtatja az emberi értékeket.
A gazdag gyűjtemény egy sokéves munka keresztmetszete, figyelmet felkeltő olvasmányokat kínál.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Apu, mi az a "bio" ? - kérdezi a 7 éves Annácska a bevásárlóközpontban.
Skodás polgártársunk esetét egy neves márkaszervizzel közel negyedmillióan látták már, mire én itt közzé teszem.
Beszélgetésekben rendszeresen előjön a téma és mindig meglepődök ismerőseim naivitásán vagy rossz memóriáján.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech