Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A szakemberek tájékoztatták az érdeklődőket Óbuda-Békásmegyer idei, kutyásokat érintő fejlesztéseiről. A legnagyobb igény a kutyatartók részéről a póráz nélküli sétáltatás lehetőségére mutatkozik, melyre a résztvevők közösen keresték a valamennyi érintett számára elfogadható megoldást.

Óbuda-Békásmegyer Közterület felügyelete a február végén Fórumot tartott a kutyás közösségek részére az Óbudai-sziget (Hajógyári-sziget) zöld területein felmerülő kutyasétáltatással kapcsolatos kérdésekről, problémákról. Az egyeztetésen részt vett többek között az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. képviselője, a kerületi kutyás közösségek szószólói is. A megbeszélés célja az volt, hogy egy mindenki számára elfogadható kompromisszum jöjjön létre a kutyások és a nem kutyások között.

A Közterület-felügyelet tájékoztatta a megjelenteket, hogy idei költségvetésében Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata forrást biztosít a Hajógyári-szigeten új kutyaürülék gyűjtők kihelyezésére, a Városfal utcai kutyafuttató áthelyezésére és megújulására, valamint a tájékoztató táblák kihelyezésére. Ezen felül Bús Balázs polgármester kezdeményezésére az Őszike utcában egy új kutyafuttató kerül kialakításra, melynek tervezése jelenleg folyamatban van.

Az érdeklődők részéről felmerült, hogy szükség lenne az Óbudai-sziget látogatottságának felmérésére, ezen belül arra, hogy mikor milyen időszakban veszik igénybe a szigetet azok, akik nem kutyával látogatják a zöld területeket. Ezt a felmérést azért kezdeményezték a kutyás közösségek, mert szeretnének egy olyan területet, ahol a kutyáikkal szabadon, póráz nélkül sétálhatnának. Álláspontjuk szerint, míg a Margitsziget látogatottsága igen magas, sok a piknikező és kisgyermekes család, illetve sportoló fordul ott meg, addig Óbuda szigetének látogatottsága ennél jóval csekélyebb, azaz a kutyák bizonyos évszakokban, illetve napszakokban nem zavarnának senkit.

Továbbá említésre került, hogy – figyelemmel az új forgalmi rend változásra – a szigeten a nagy parkolóban lehet csak várakozni, azonban ott jelenleg nem kielégítő a közvilágítás, emiatt számos gépjármű-feltörés történik. Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete ezért a közvilágítás kérdésében fel fogja venni a kapcsolatot az illetékes intézményekkel annak érdekében, hogy mihamarabb megfelelő környezetben tudják autóikat az oda látogatók. Emellett a Közterület-felügyelet a jövőben a költségvetési fedezet függvényében a parkolóban és a sziget más részein is mobil térfigyelő kamerák telepítését fogja kezdeményezni. E témában a rendőrséggel már történtek egyeztetések.

Mint a fórumon kiderült, mind a Pünkösdfürdő, mind pedig a Hajógyári-sziget területe kiemelten fontos a kutyás közösségek számára. A Közterület-felügyelet képviselőnek javaslatában az szerepelt, hogy a Hajógyári-sziget északi részén kijelölnek egy területet, ahol a kutyások póráz nélkül futtathatják kedvenceiket. A sziget többi része pedig megmaradna a családosok, a sétálók, és az ott piknikezni kívánók zavartalan használatára. A kezdeti tapasztalatok függvényében lehetnek a jövőben egyeztetések a póráz nélküli sétáltatást lehetővé tevő területek bővítéséről, kiterjesztéséről.

A Pünkösdfürdőnél lévő zöld felületeken a kutyák póráz nélküli sétáltatása a Duna és a kerékpárút közötti területen támogatható a jelenleg ott folyamatban lévő építkezés befejezése után, azonban az úttesten és a kerékpárúton ez nem megengedhető. A Közterület-felügyelethez számos bejelentés érkezik az ott kerékpározók és sétálók részéről, melyben sérelmezik, hogy a póráz nélkül sétáltatott kutyák zavarják őket a szabadidejük eltöltésében.

Forrás: obuda.hu

Még több hír Budáról

A Részvételi költségvetés keretében a kerületi lakosok dönthettek arról, hogy milyen újabb fejlesztések jöhessenek létre Budafok-Tétényben. A projekt második körében is rendkívül aktív volt a...
Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) a 2021. évi költségvetésből biztosított pályázati keret felhasználására pályázatot hirdet az I. kerületben működő, illetve...
A II. kerületi egészségügy céljaira október 15-én a Duna Szimfonikus Zenekar ad jótékonysági koncertet.
Már az utolsó, negyedik kivitelezési ütemnél tart a Táncsics park kialakítása, amelynek jelenlegi állapotát ma dr. Kiss László polgármester is megtekintette.
Őszi Nagytakarítás 2021.
A Főkert előre tervezett balesetveszély mentesítést végez november-december folyamán a Böszörményi úton - tájékoztatták a Hegyvidéki Önkormányzatot.
Kids’ Kiosk International Nursery and Kindergarten, Apple Tree Kindergarten and Nursery, Plum Pudding International Kindergarten, A-Z International Centre for Children, Happy Kids International...
A budapesti XI. kerület lett a világ hetedik legmenőbb városrésze, ami a gasztronómiai felhozatalt illeti a Time Out brit magazin összeállítása szerint. Olyan városokat előztünk meg, mint Melbourne...
Fogyatékossággal élő gyerekek által is használható, úgynevezett befogadó játszóteret adtak át Budapest XXII. kerületében a Szerencsejáték Zrt. támogatásával szerdán.
A Budavári Önkormányzat hosszú ideje küzd a várfal egy részén (kb. 1,5 km hosszan) a várfalat rongáló fás szárú növények eltávolításával.
Október 9-én megkezdődik a kopóréteg terítése a Bimbó úton a Tüske utca és a Gábor Áron utca között.
Óbuda fája 2021 győztese a Harrer utcai, az iskola előtti gyönyörű ezüst hárs lett.
Augusztus végén kerültek fel az utolsó ecsetvonások arra az óriási tűzfalfestményre, amellyel a Brain Bar jövőfesztivál szervezői tisztelegnek a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében...
Felavatták ünnepélyes keretek között a Mammut és a Széllkapu park közötti sétány Szabó Magdáról elnevezett utcanévtábláit, írja a II. kerület (Budapest) Facebook-oldala.
Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket.
A Budapest Közút Zrt. szakemberei kicserélik az útburkolatot
Az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet és a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság által közösen működtetett vízi járőr szolgálat mai, idei utolsó munkanapján Óbuda-Békásmegyer...
Szőregi rózsavásár 2021. október 16-án a Klebelsberg Kultúrkúriában és a Marczibányi tér Művelődési Központban!

A címlapról

Közel 800 ezer antigén gyorstesztet kapnak a háziorvosok a...
Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni...
Özönlik az országba az import zöldség és gyümölcs, a magyar földek...
Szabályos parkolásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Nefelejcs...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és...
Még csak nem is lenne túlzottan drága, sőt, hosszú távon megtérülne.

Könyvajánló

Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
Bucsi Mariann első regénye az Ébredés, melynek az érkezését még június elején jelentette be a Maraton Kiadó.
Kritikusok szerint a Harry Potteren is túltesz a Tűz Szárnyak-sorozat
Vajon mire van szükség az új szokások kialakításához?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Szerintem a minimálbér-emelés egy titkos fegyver. Olvasónk blogírása.
Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Különleges lehetőséget kínál a Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. a már meglévő és a most belépő ügyfelei számára.
Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -

hirdetés

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech