Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Jó hír az olvasóknak! Teljesen biztonságosan, a könyvtárakba való belépés nélkül lehet majd előzetesen igényelt könyveket kölcsönözni február 10-től a Könyvtári Cserepontokon.

A kezdeményezés keretében a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár ideiglenesen ingyenessé teszi az előjegyzést az olvasók számára.

Négy hónapja, a járványügyi veszélyhelyzet miatt a könyvtárak zárva tartani kényszerülnek. A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSzKE) ez idő alatt több intézkedéssel igyekezett olvasóit és olvasói körébe belépni kívánókat támogatni. Így többek között meghosszabbította a több mint kétszáz ezer kölcsönzés lejárati idejét.

Emellett „Könyvtár otthonról” tanulástámogató információs szolgáltatást indított telefonon, e-mailben és Skype-on. A FSzEK elérhetővé tette adatbázisait is a könyvtári tagok számára, akik nem rendelkeznek tagsággal, online regisztrációt követően használhatják ezeket.

Minden erőfeszítés ellenére, mi, olvasók a saját bőrünkön is tapasztaljuk, az online szolgáltatások nem helyettesíthetik, amiért igazán szeretünk a könyvtárlátogatónak lenni: a könyvkölcsönzést Ezért a könyvtár 2021. február 10-től Könyvtári Cserepont néven könyvkölcsönzési szolgáltatást indít.

A Könyvtári Cserepontokon az intézmények zárva tartása mellett – ajtón vagy ablakon keresztül – lehetségessé válik a kölcsönzés. Előzetesen megrendelt könyveket vihetünk el, további segítségként az FSzEK átmenetileg ingyenessé teszi az előjegyzést.

A cserepontokon a beiratkozást és a kölcsönzött művek visszaadását is biztosítják, s a könyvtár a novemberi bezárás óta beszerzett közel tizennégy ezer könyvújdonsággal is várja olvasóit. A cserepontok február 10-től a megszokott nyitvatartási időben kölcsönöznek, de a kijárási tilalomra tekintettel minden bibliotéka 18 órakor bezár.

Kérik az olvasókat – hogy a szolgáltatás valóban biztonságos legyen – az utcai várakozás közben tartsák meg a kötelező távolságot és viseljenek maszkot. A könyvtárak pedig – szintén az olvasók biztonsága érdekében – a visszavett könyveket 72 óra karantén után teszik újra hozzáférhetővé.

Az Óbudai Platán Könyvtár, mely az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat fenntartásában működik, szintén több fórumon igyekszik támogatni olvasóit. Többek között online programok szervezésével és távsegítő szolgálattal, amely diákok, szülők és pedagógusok részére egyaránt rendelkezésre áll.

Forrás: obuda.hu

Még több hír Budáról

A Budavári Önkormányzat határozatlan időre felfüggeszti a Mészáros utcai buszparkolóval kapcsolatos előkészítési munkákat - közölte az I. kerület polgármestere szerdán a Facebook-oldalán.
Munkás légkalapáccsal dolgozik a Normafa Síház melletti parkoló elbontásának megkezdésén 2021. május 10-én.
Elkészült a Budavári Palota első felújított épületrésze, rekonstrukció során helyreállították a déli összekötő szárny eredeti, századfordulós állapotát.
A megújult, 46.000 négyzetméter alapterületű bevásárlóközpont a jövőben Észak-Buda első számú élményközpontjává, valamint népszerű találkozóhelyévé válhat.
A Zigzag kültéri mászófala a Petőfi-híd budai hídfője mellett kapott helyet. A moduláris eszközt egy magyar csapat fejleszti, az első darabot Grönlandon építették fel.
Korrupcióval vádol a Fővárosi Főügyészség egy budapesti háziorvost, aki hamis igazolást állított ki egy büntetőügyben érintett férfinak.
Megmenekül a pusztulástól és újjászületik a Jókai-kertben álló Steindl-villa, amiben a terület kezelője, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság egy új látogatóközpontot hoz létre.
„Szívből jövő KÖNYVajándék” címmel indított gyűjtőakciót a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár, hogy szociálisan hátrányos helyzetű erdélyi gyerekek és fiatalok magyar nyelvű könyvekhez...
Egy kreatív hobbi kedvezően befolyásolja a kedélyállapotunkat. Az Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtárával két olyan kézimunka-technika is elsajátítható, ami jól oldja a stresszt és a...
Átlátható lakáspiac, élhető Budavár: elindul a Budavári Lakásügynökség
Budafok-Tétény Kempelen Farkas Gimnáziumának diákja lett az idei év pénzügyekben legtájékozottabb középiskolása.
Hatékonyabbá, átláthatóbbá és gazdaságosabbá tenné kulturális intézményeinek működését a Hegyvidéki Önkormányzat. Ennek megvalósítására előterjesztés is született, amelyről a képviselőtestület...
A feltételezett kábítószer-kereskedőket őrizetbe vette a XI. kerületi rendőrség.
Az első élőben közvetített táncprodukció a Fonó Online műsorán
2021. április 13-ától az újrainduló könyvcsomag szolgáltatás keretében ismét kölcsönözhetnek a könyvtári tagsággal rendelkező olvasók. Az előre kiválasztott és igénylésként leadott könyveket,...
Piros virágú vadgesztenyefákatt ültettek el.
Szeretnénk jelezni, hogy a 2021. március 17-én elrendelt rendkívüli szünet alatti ügyeleti ellátás a tegnapi napon meghosszabbításra került.
Egy-egy forgalmi sáv részleges lezárása mellett mossák szombaton a Rákóczi hidat - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) pénteken...

A címlapról

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) május 22-től bezárja a Móricz...
Hússzor annyi mikroműanyagot juttat a szervezetébe egy évben, aki...
A bajnok Ferencváros kapta a Fair Paly-díjat a vasárnap befejeződött...
A gyalogosok biztonsága érdekében balesetmegelőzési ellenőrzést tart...
Humor, lazaság, kiegyensúlyozottság, örök fiatalság – ezek a...
Egyre több bizonyíték utal arra, hogy a pandémia miatti lezárás az...

Könyvajánló

Szédítő a változások üteme az üzleti életben, és eljött az ideje az új törvényszerűségek felismerésének! – állapítja meg Judy Samuelson, akinek az Aspen Intézet üzleti és társadalmi programjáért felelős ügyvezető igazgatójaként kivételes rálátása van e folyamatokra.
Az olvasóknak maguknak kell megtalálniuk a hiányzó részt
Pokrovenszky Gergely szerzőpáros ötödik könyveként jelent meg a 13 valós történet elmesélő, segítségnyújtásnak szánt könyve.
Csodamódszerek helyett tudatosságra van szükség

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez
A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.