Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Idén májusban zárult a Közösségi Költségvetés 2021 kampány melynek során Önök ismét sok jó ötlettel álltak elő a kerület fejlesztésére, és még többen adták le voksukat a szavazókörbe jutott javaslatokra.

Az ötödik körzet nyertese az Ányos utcai szakrendelő környékének fejlesztése lett. A projekt november közepére el is készült.

Az 5. körzet nyertes projektje az “Ányos utcai gyermekrendelő előtt kerékpártároló létesítése és a környező zöldfelületek fejlesztése” volt, melyet az az ötlet hívott életre, hogy a rendelő környékét vonzóbbá tegyék, illetve a kisgyermeküket kerékpárral szállító szülők számára legyen egy megfelelő tároló, ahol a gyereküléses járműveiket is el tudják helyezni.

A projekt előkészítő fázisában, augusztusban Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. szakértő munkatársai és a körzet önkormányzati képviselője, Szkaliczki Tünde előzetes egyeztetésre hívták a   rendelőben dolgozó egészségügyi szakembereket. Az egyeztetésen Dr.  Sohr György házi gyermekorvos, Dr. Remsey Zsuzsanna gyermek fogszakorvos, Hill Andrea és  Horváth-Meggyes Mariann védőnők is részt vettek. A kötetlen beszélgetésen az ÓBVF munkatársai bemutatták a tájépítész által megálmodott, a kisgyermekekre szabott, napvitorlával felszerelt mini játszótér terveit, és a kerékpáros szülők számára a korszerű biciklitárolók kialakításának lehetőségét. A rendelőben dolgozók nagyon örültek a fejlesztési terveknek, hiszen ezzel munkakörnyezetük újul meg, javaslatként pedig felvetették, hogy kültéri (jól rögzített) padokra nagy szükség lenne a bejárat mellett, hiszen a  járványhelyzetben a pácienseknek kint kell várakozni.

A nyertes projekt kivitelezési munkái már az ősz folyamán elkezdődtek, ennek során a meglévő betonlap burkolatot elbontották és biztonságos öntött gumiborításra cserélték. Ezen a területen kapott helyett a bájos 3D gumiburkolatú hernyó-mászóka és a rugóshinta-játék is. A nyári hőség ellen a mini játszótéren lévő gyerekeket napvitorla védi majd.

A korszerű, magas biciklitárolók egyből a játszótér és a bejárat mellett kaptak helyet. Emellett, természetesen figyelembe véve  a gyermekrendelő dolgozóinak kérését, két új pad is került a portál mellé.

A projekt a tervezettnek megfelelően november közepén készült el. Dr. Kiss László polgármester, az ÓBVF munkatársai és a gyermekrendelő munkatársai november 25-én találkoztak a javaslat ötletgazdájával, hogy együtt tekintsék meg a megvalósult projektet.

A Közösségi Költségvetés 2021 kampány projektjeinek megvalósításáról folyamatosan beszámolnak, kövessék figyelemmel honlapon (obuda.hu) és Facebook oldalon.

Forrás: obuda.hu

Még több hír Budáról

A hazai mobilszolgáltatók fokozatosan vezetik ki a 3G-hálózataikat, erre tekintettel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) mobilkészülékcsere-támogatási programot hirdetett.
Immár öt éve tartunk nyári festőtábort Ürömön és ez így lesz idén is június 20-tól 26-ig.
"Megtiszteltetés volt számunkra, hogy az Európa-napi fesztiválunkra elfogadta a meghívásunkat Ukrajna magyarországi nagykövete, Ljubov Nepop is, és együtt egy krími hársfával gazdagítottuk az Európa...
A beruházás a Részvételi Költségvetés második körének győztes projektje.
Budapest Főváros XI. Kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal jegyzője Szkennelő Munkakörbe munkatársat keres.
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat két új bérlakáspályázatot is meghirdet a lakosság számára.
Tájékoztató a Vasas Pasaréti Sportcentrum beruházással kapcsolatos Kerületi Építési Szabályzat módosításról.
Jövő kedden Bajor Zoltán, az MME - Magyar Madártani Egyesület Budapesti Helyi Csoportjának elnöke tart ingyenes, de regisztrációhoz kötött előadást a Hegyvidéki Kulturális Szalon ban, amely többek...
2022.május 6-án 13 óráig a 2022-es GIRO d’Italia nevű kerékpárverseny miatt közlekedési korlátozásokra számíthatunk a XXII., valamint a szomszédos XI. kerületben.
Előzetes bejelentkezés alapján látogatható a Klebelsberg Kastély könyvtára.
Többek között a Paksi Atomerűmű, vagy éppen az igencsak megosztó Szabadság téri emlékmű után, most a Burg Hotel helyén kezdődő építkezés is nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás...
Április közepén ünnepelte 88. születésnapját Bodrogi Gyula. Első feleségéről, Törőcsik Mariról nevezték el a Feneketlen-tó melletti parkot, és az Újbudai Tanácsadó Testület tagjává is a napokban...
Mint minden más rendezvény, Óbuda Napja sem látott két éve élő embert – és viszont. A felhozatalból úgy tűnik, május 7-8. között amit csak lehet, bepótolnak az óbudai Fő téren, ahová ezúttal nem...
Budafok-Tétény Önkormányzata az alábbi cikket tette közzé.
Az alábbi cikk a Hegyvidéki Önkormányzat weboldalán jelent meg.
200 literes tartályok igényelhetők május 16-ig.
Egyre több sportágban kipróbálhatják magukat a parasportolók, de a lehetőségek bővítése mellett kiemelten fontos, hogy az érzékenyítést már gyerekkorban elkezdődjön.
Családi eglészségnap 2022. május 7-én, szombaton 9 órától 13 óráig a Budapest XI. Fehérvári út 12. alatti szakrendelőben.

A címlapról

Budapest Főváros Önkormányzata számára kiemelten fontos a...
2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy a Müpa először mutatta be...
A mindenkori kormány leginkább a közúti infrastruktúra...
Az M3 metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan a felszíni...
Távozott hivatalából Áder János.
Május 9-től drasztikusan megemelkedtek a fővárosban a taxis tarfiák:...

Könyvajánló

"Mindenkinek van takargatnivalója. Neked mi? Én nyíltan vállaltam a titkomat, és ha ez az ára annak, hogy akár egyetlen ember életét megmenthetem, akkor megérte."
Domonkos Endre a korábbi Közép- és Kelet-Európával kapcsolatos kutatásai alapján írta meg Magyarország gazdaságtörténetét a kiegyezéstől a rendszerváltás utáni időszakig.
Warren C. Sanderson és Sergei Scherbov: Előretekintő élettartam című könyve a népesség idősödését egy új dimenzió beemelésével, az előretekintő, úgynevezett távlati életkor mentén is elemzi.
A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech