Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Az Óbudai Önkormányzat a következő cikket tette közzé az oldalán:

A Közösségi Költségvetés 2022 programunk szavazólapjára felkerült projektjeit szeretnénk bemutatni a kerület lakóinak Két este találkozhatunk személyesen, hogy megkönnyítsük a döntést, és bemutassuk, az egyes projektek megvalósulása mit is jelent majd.

A Közösségi Költségvetés 2022 programunk szavazólapjára felkerült projektek bemutatására szerveztünk közösségi esteket. A találkozók célja, hogy megkönnyítsük a döntést, és bemutassuk az egyes projektek megvalósulását, azaz a szavazataink nyomán a győztes fejlesztések milyen előremutató változást hozhatnak Óbuda-Békásmegyer életében.

A tavalyi kampányunk tapasztalatai is azt mutatják, hogy a kerületiek értik és fontosnak tartják Közösségi Költségvetés programunkat, és aktív részesei akarnak lenni közvetlen környezetükben zajló fejlesztésekkel kapcsolatos döntéshozatalnak.

Idén még több lehetőséget kínálunk arra, hogy bevonjuk a kerület lakóit a döntésbe. Ezúttal két este is várjuk az érdeklődőket projektbemutató találkozóinkra.

Ezeken bemutatókon a javaslatok alapján a szavazó lapokra került összesen 30, azaz mind a 10 körzetünkben három-három fejlesztést lesz lehetőség részletesen megismerni. És ennek nyomán eldönteni, melyik projektre adják a voksukat, azaz melyik megvalósulását támogatják a legjobban.

 

Közösségi Költségvetés 2022 – projektbemutató Óbudán:

Időpont: 2022. június 13., hétfő 17 és 19 óra között

Helyszín: Esernyős, Szindbád rendezvénytér (Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft., 1033 Budapest, Fő tér 2.)

 

Közösségi Költségvetés 2022 – projektbemutató Békásmegyeren:

Időpont: 2022. június 14., kedd 17 és 19 óra között

Helyszín: Békásmegyeri Közösségi Ház (1039 Budapest, Csobánka tér 5.)

 

A szavazatokat 2022. június 15-ig várjuk online és papíralapon is.

(obuda.hu)

Még több hír Budáról

A Pilisi Parkerdő Zrt. 2022. év végéig erdőkezelést végez a Budapest XII. kerület Csillebérc és Budakeszi Nagyszénászug közötti erdőtömb 6,6 hektáros részterületén.
Budapest Főváros XI. Kerület Helyi Választási Bizottsága 2022. szeptember 18. napjára tűzte ki az önkormányzati képviselők időközi választását a XI. kerület Újbuda Önkormányzata közigazgatási...
Gőzerővel haladnak a Víziorgona utca 8. szám alatti egészségügyi fejlesztés, a harmadik kerületi gyermekszakrendelő munkálatai.
Beton helyett zöld - elkezdődött a Margit körút zöldítése
Tanszergyűjtést szervez a Budavári Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ
A 32 szeletes CT egy 160 milliós beruházás, amelynek egy részét az Egészséges Budapest Program pályázatán nyerte el a XXII. kerület, a fennmaradó összeget pedig az önkormányzat finanszírozta.
Megvan az időpont! 2022. SZEPTEMBER 3., SZOMBAT, 10:00
A Bartók Béla út – Karolina út – Alsóhegy utca – Ménesi út által határolt területre a héten kikerülnek a parkolójegy-kiadó automaták és a közlekedési jelző táblák.
Az egymilliárd forintos keretösszegű fővárosi közösségi költségvetés szavazási szakasza már javában zajlik, több harmadik kerületi, illetve Budát érintő ötletre is várják a voksokat. Kérjük, ha...
Ősszel a Margit-negyed ben, végleges helyszínén nyílik újra a Bolygó .
Sajnos nem kérdés, hogy az Attila úton veszélyes közlekedni - ennek egyik legszomorúbb bizonyítéka egy idén januárban történt halálos baleset. Biztonságosabbá kell tenni az utat.
Húszéves jubileumát ünnepelte a görkorcsolyatábor. Idén is olyan sokan jelentkeztek, hogy pár nap alatt elfogytak a helyek. A gyerekeket Karsay Ferenc polgármester is oktatta.
Ismét újabb mérföldkőhöz érkezett a Majorka , hiszen idén éves!
Az Allee már évek óta tudatosan alakítja egyre zöldebbé az épületét illetve annak működését.
A végéhez közeledik a szociális városrehabilitáció megvalósítása Békásmegyeren program keretében zajló önkormányzati bérlemények felújítása, adta hírül Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft.
Őrsi Gergely : A járvány idején úgy "segítettünk" az Átriumnak, hogy a színház a közösségen segíthetett: miután a színházban nem lehettek előadások, elkezdtek maszkokat varrni, és hamarosan...
Lezárás várható a Pala utcában!
Az alábbiak szerint alakul a nyári nyitva tartás a budafoki és a nagytétényi FSZEK tagkönyvtárakban.

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech