Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Az Egészséges Budapest Program keretében a Szent Margit Rendelőintézet telephelyeire az ősz folyamán több ütemben érkeztek új orvostechnológiai és diagnosztikai eszközök összesen 159 millió forint értékben. Az új eszközöket tegnap délután dr. Kiss László polgármester is megtekintette.

Az Egészséges Budapest Program célja a járóbeteg-szakellátás fejlesztése, ezen belül is az orvostechnológiai, diagnosztikai, gyógyászati eszközpark fejlesztése, az informatikai és betegirányítási rendszerek fejlesztése, valamint a szakrendelők fejlesztése. A támogatásokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezeli.

A Vörösvári úti és a Csobánka téri szakrendelőben az orvostechnikai fejlesztések kiemelt területei a fül-orr-gégészet, az urológia, a szemészet, a radiológia, a gasztroenterológia, a fizikoterápia, a sebészet és az egynapos műtő. Az új eszközök révén olyan diagnosztikus és terápiás beavatkozások is elérhetővé válnak a rendelőintézetben, amelyeket a kerületi lakosok jelenleg csak Óbuda-Békásmegyeren kívül tudnak igénybe venni.

2020-ban bruttó 80 millió forint értékben érkeztek diagnosztikai, műtéti és orvostechnológiai eszközök a Vörösvári úti és a Csobánka téri szakrendelőbe, míg 2021 utolsó hónapjaiban közel 159 millió forint értékben.

Az eszközök több ütemben érkeztek meg a rendelésekre. 2021. október 21-én:

  • a szem még tökéletesebb vizsgálatát segítő optikai tomográfot kapott a szemészet,
  • a szívbetegségek vizsgálatát segítő echokardiográffal bővült a kardiológia,
  • új sebészeti motort kapott a sebészet,
  • a fogászatra egy rendkívül korszerű, új fogászati kezelőegység érkezett,
  • a bőrgyógyászat pedig a bőrfiatalítást és sebészeti beavatkozásokat segítő frakcionált CO2-lézerrel
     gazdagodott.

Novemberben további orvostechnológiai és diagnosztikai eszközök érkeztek a szakrendelésekre:

  • érkezett hat darab nagy, két darab asztali és három darab kazettás gőzsterilizáló, amely több rendelésen is segíti majd a munkát,
  • krioterápiás készülék, lökéshullám-terápiás készülék és mágnesterápiás készülék a fizikoterápiára,
  • valamint a korábbi, idejétmúlt galvánfürdő helyett egy új, négyrekeszes modern készülék állt működésbe szintén a fizikoterápián.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere tegnap délután megtekintette az új szívultrahangot (echokardiográfot), az új fogászati kezelőegységet, a mágnesterápiás ágyat, a galvánfürdőt és a terápiás szoftlézert. A polgármester örömmel látta, hogy az új diagnosztikai eszközök beüzemelése megtörtént, amivel Óbuda-Békásmegyer egészségügyi ellátásának minősége jelentősen javult. Mint elmondta, az átlagos szakrendelésekhez képest jóval színvonalasabb, fejlettebb diagnosztizálást és egészségügyi kezelést tesznek lehetővé az új eszközök.

Forrás: obuda.hu

Még több hír Budáról

A hazai mobilszolgáltatók fokozatosan vezetik ki a 3G-hálózataikat, erre tekintettel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) mobilkészülékcsere-támogatási programot hirdetett.
Immár öt éve tartunk nyári festőtábort Ürömön és ez így lesz idén is június 20-tól 26-ig.
"Megtiszteltetés volt számunkra, hogy az Európa-napi fesztiválunkra elfogadta a meghívásunkat Ukrajna magyarországi nagykövete, Ljubov Nepop is, és együtt egy krími hársfával gazdagítottuk az Európa...
A beruházás a Részvételi Költségvetés második körének győztes projektje.
Budapest Főváros XI. Kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal jegyzője Szkennelő Munkakörbe munkatársat keres.
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat két új bérlakáspályázatot is meghirdet a lakosság számára.
Tájékoztató a Vasas Pasaréti Sportcentrum beruházással kapcsolatos Kerületi Építési Szabályzat módosításról.
Jövő kedden Bajor Zoltán, az MME - Magyar Madártani Egyesület Budapesti Helyi Csoportjának elnöke tart ingyenes, de regisztrációhoz kötött előadást a Hegyvidéki Kulturális Szalon ban, amely többek...
2022.május 6-án 13 óráig a 2022-es GIRO d’Italia nevű kerékpárverseny miatt közlekedési korlátozásokra számíthatunk a XXII., valamint a szomszédos XI. kerületben.
Előzetes bejelentkezés alapján látogatható a Klebelsberg Kastély könyvtára.
Többek között a Paksi Atomerűmű, vagy éppen az igencsak megosztó Szabadság téri emlékmű után, most a Burg Hotel helyén kezdődő építkezés is nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás...
Április közepén ünnepelte 88. születésnapját Bodrogi Gyula. Első feleségéről, Törőcsik Mariról nevezték el a Feneketlen-tó melletti parkot, és az Újbudai Tanácsadó Testület tagjává is a napokban...
Mint minden más rendezvény, Óbuda Napja sem látott két éve élő embert – és viszont. A felhozatalból úgy tűnik, május 7-8. között amit csak lehet, bepótolnak az óbudai Fő téren, ahová ezúttal nem...
Budafok-Tétény Önkormányzata az alábbi cikket tette közzé.
Az alábbi cikk a Hegyvidéki Önkormányzat weboldalán jelent meg.
200 literes tartályok igényelhetők május 16-ig.
Egyre több sportágban kipróbálhatják magukat a parasportolók, de a lehetőségek bővítése mellett kiemelten fontos, hogy az érzékenyítést már gyerekkorban elkezdődjön.
Családi eglészségnap 2022. május 7-én, szombaton 9 órától 13 óráig a Budapest XI. Fehérvári út 12. alatti szakrendelőben.

A címlapról

Budapest Főváros Önkormányzata számára kiemelten fontos a...
2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy a Müpa először mutatta be...
A mindenkori kormány leginkább a közúti infrastruktúra...
Az M3 metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan a felszíni...
Távozott hivatalából Áder János.
Május 9-től drasztikusan megemelkedtek a fővárosban a taxis tarfiák:...

Könyvajánló

"Mindenkinek van takargatnivalója. Neked mi? Én nyíltan vállaltam a titkomat, és ha ez az ára annak, hogy akár egyetlen ember életét megmenthetem, akkor megérte."
Domonkos Endre a korábbi Közép- és Kelet-Európával kapcsolatos kutatásai alapján írta meg Magyarország gazdaságtörténetét a kiegyezéstől a rendszerváltás utáni időszakig.
Warren C. Sanderson és Sergei Scherbov: Előretekintő élettartam című könyve a népesség idősödését egy új dimenzió beemelésével, az előretekintő, úgynevezett távlati életkor mentén is elemzi.
A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech