Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A Budapest III. Kerületi Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (Szellő EGYMI) karácsonyi ünnepségén jelentette be, hogy az iskola egyik fejlesztő termét a Montessori módszer eszközeivel bővítették ki, ami nagyban hozzájárul a gyerekek fejlődéséhez.

Az óvodai és általános iskolai szinten gyógypedagógiai feladatokat ellátó intézmény a tanulásban, értelmileg akadályozott és az autizmus spektrum zavarral diagnosztizált gyermekeket segíti speciális fejlesztő csoportjaiban. A Montessori módszer a fogyatékkal élőknek hatalmas segítség, és köszönhetően Béres Máriának, mára sikerült a módszert adaptálni a fogyatékos gyerekek részére, így célzottan tud hozzájárulni a tanulók fejlődésében.

A speciális eszközöket igénylő terem kialakításához a támogatást a Process Solutionsvállalat dolgozói gyűjtötték össze, akik minden évben fontosnak tartják, hogy segítsenek egy-egy szervezetnek az előre lépésben.

„Nagyon örülünk, hogy a Process Solutions dolgozóinak támogatásával iskolánkban kialakíthattuk a Montessori termet, ami nagyban segít a gyerekek még hatékonyabb fejlesztésében. Reméljük, a jövőben egyre több sajátos nevelési igényű tanulónak tudunk majd támogatást nyújtani és oktatni őket a Montessori módszer segítségével is. Célunk, hogy még több eszközzel tudjuk felszerelni intézményünket, és folytathassuk a közös munkát, hogy megteremthessük a gyerekek képességeik szerinti legjobb felnőttkori adaptációját” - mondta el Elek Zsuzsanna, a Szellő EGYMI igazgatója.

„Büszkék vagyunk arra, hogy munkatársaink önálló kezdeményezése révén összegyűlt a szükséges forrás az eszközök beszerzéséhez, és rendkívül boldogok vagyunk, hogy idén egy olyan intézményt támogathattunk, amelynek munkája példamutató számunkra. Bízunk az egyedi módszer eredményességében, és abban, hogy a jövőben sikerül további fejlesztő eszközökkel is bővíteni az intézményt.” – mondta el Szalai András a Process Solutions ügyvezető partnere.

Még több hír Budáról

A Hegyvidéki Önkormányzat kulturális és sportintézményeiben 2021. november 1-től a hat éven felülieknek kötelező a szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszk viselése. Az intézkedésre a koronavírus...
Újbuda Önkor­mányzata és KözPont Újbudai Kulturális Kft. 2021 áprilisában pályázatot írt ki közösségépítő, környezetszépítő civil kezdeményezések támogatására, azzal a céllal, hogy Újbuda lakosainak...
A brit magazin szakértője azt is elárulta, hogy milyen lenne szerinte egy tökéletes nap a környéken.
Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ november 3-án, szerdán délután 3 órakor Verspatikát nyit a békásmegyeri Családi Közösségi Térben, ahová szeretettel vár minden irodalomszeretőt.
Csatornajavítás miatt lezárták a Szerb Antal utcát a Hűvösvölgyi út és a Fekete István utca között.
Az elmúlt évek fővárosi kerékpáros fejlesztéseinek köszönhetően a fővárosban egyre népszerűbbek a mikromobilitási eszközök, köztük a kerékpárok használata.
Rendezvény miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2021. október 21. és 22. között a Városmajor utcában.
Múlt hét szerdán kutyatartással kapcsolatos lakossági fórumot tartott a Polgármesteri Hivatal aulájában.
A tavalyi év sikeres szabadtéri polgármesteri fogadóórái után idén újra van lehetőség találkozni a II. kerület polgármesterével, Őrsi Gergellyel.
Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület és Szücs János egyesületi elnök munkáját rangos kitüntetéssel ismerte el az Országos Polgárőr Szövetség közelegő nemzeti ünnepünk alkalmából. Szívből...
Felépülő függő, szociális munkás, gyász csoport vezető.
A Költő utca, a Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi iskola előtti Diana parkban október 16-án első ízben rendezték meg a Költők futását.
A Részvételi költségvetés keretében a kerületi lakosok dönthettek arról, hogy milyen újabb fejlesztések jöhessenek létre Budafok-Tétényben. A projekt második körében is rendkívül aktív volt a...
Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) a 2021. évi költségvetésből biztosított pályázati keret felhasználására pályázatot hirdet az I. kerületben működő, illetve...
A II. kerületi egészségügy céljaira október 15-én a Duna Szimfonikus Zenekar ad jótékonysági koncertet.
Már az utolsó, negyedik kivitelezési ütemnél tart a Táncsics park kialakítása, amelynek jelenlegi állapotát ma dr. Kiss László polgármester is megtekintette.
Őszi Nagytakarítás 2021.
A Főkert előre tervezett balesetveszély mentesítést végez november-december folyamán a Böszörményi úton - tájékoztatták a Hegyvidéki Önkormányzatot.

A címlapról

A barna tajkártyásokat érinti a változás.
Üzent a MOL, KORLÁTOZZÁK az üzemanyageladást: ezért hozták meg a...
Ködös, csípős reggelek, napsütéses őszi délutánok várnak ránk jövő...
A modern dízelmotorok működéséhez nélkülözhetetlen AdBlue folyadék...
A fővárosi hétköznapok és a hétvégi kirándulások alkalmával mind a...
Az október 23-i megemlékezések, illetve politikai rendezvények miatt...

Könyvajánló

Tánc-szín-játék címmel jelent meg Zs. Vincze Zsuzsa koreográfus, dramaturg, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szakmai vezetőjének könyve, több évtizedes alkotói munkájának lenyomata.
Hogyan lehetetleníti el a hatékony vezetést a gőg, és mit tehetünk ez ellen?
Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
Bucsi Mariann első regénye az Ébredés, melynek az érkezését még június elején jelentette be a Maraton Kiadó.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A címből talán kiderül, hogy én nem tartozom közéjük. Nézzük miért gondolom így!
Szerintem a minimálbér-emelés egy titkos fegyver. Olvasónk blogírása.
Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.

hirdetés

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech