Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Egy kreatív hobbi kedvezően befolyásolja a kedélyállapotunkat. Az Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtárával két olyan kézimunka-technika is elsajátítható, ami jól oldja a stresszt és a szorongást. A havi rendszerességgel jelentkező Horgolda és Kata kötőklubja a járványhelyzet alatt online, a könyvtár honlapján elérhető, ingyenes videókkal segít a horgolás és kötés technikáinak bemutatásával, inspirációkkal kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Életünk több mint egy éve a koronavírus-járvány körül forog, az ezzel kapcsolatos fizikai és mentális terhelés elleni harcot mindannyian más-más megküzdési stratégiával próbáljuk felvenni. Egyik legsikeresebb fegyver a stressz ellen az alkotó tevékenység, hiszen ekkor nem csak maga a folyamat okoz örömöt számunkra, a végeredmény, az alkotás tárgya még hosszú ideig nyújt megelégedettséget.

A Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára két népszerű online tanfolyama is a segítségünkre lehet abban, hogy kézműveskedjünk, és szebbnél szebb tárgyainkkal örömet szerezzünk magunknak vagy a családunknak, a barátainknak.

A horgolás kedvelőinek (vagy azoknak, akik szeretnének megtanulni horgolni) ajánljuk a Horgolda foglalkozásait. A népszerű klub 2019 őszén debütált az Ezüsthegyi Könyvtárban, akkor még személyesen találkozott a horgolás területén több mint húszéves tapasztalattal rendelkező könyvtáros és a horgolás iránt érdeklődők egymással. A jelenlegi helyzet megakadályozza a személyes találkozást, ezért a könyvtár online, videókon keresztül szeretne segíteni a horgolás elsajátításában, és ötletekkel, tippekkel szolgálni a további fejlődés érdekében.

Az eddigi videókból nemcsak olyan praktikus dolgokat sajátíthatunk el, mint egy kendő meghorgolása, hanem olyan különleges dolgokat is készíthetünk, mint például a horgolt álarc, vagy akár horgolhatunk magunknak saját ékszert is. A Horgolda következő, áprilisi száma április 23-án jelenik meg, amelyben szív formájú dekorációk készítését lehet elsajátítani, ami igazán személyes és egyedi ajándék lehet (például a közelgő anyák napjára).

A Horgolda videói elérhetőek: https://platankonyvtar.hu/fiokkonyvtar/horgolda-online/

A legkülönlegesebb dolgok mindig azok, amelyeket a saját kezünkkel készítünk, ezért a horgolás mellett kötőklub is szerveződött az Ezüsthegyi Könyvtárban, ami a járvány miatt sajnos csak egyetlen személyes találkozót élt meg, de a családias hangulatnak és a jól felépített online kötőleckéknek köszönhetően számos követője lett a csoportnak. Kata kötőklubja azoknak a kezdőknek, újrakezdőknek szolgál hasznos információkkal, akik szeretnének megtanulni kötni, mert még nem adódott rá alkalmuk, vagy akik esetleg valaha tanultak ugyan, de már régen nem foglalkoztak kötéssel és szívesen felelevenítenék a technikákat. A kötőklub áprilisi videója április 16-án jelent meg, amelyben a szemek fogyasztását és szaporítását sajátíthatják el a kötés iránt érdeklődők, de a régebbi videókat visszanézve megtanulhatóak az alapok, a lusta kötés, a dupla harisnyakötés, a harisnyakötés vagy a rizskötés is. Elő a kötőtűkkel!

A kötőklub videói elérhetőek itt: https://platankonyvtar.hu/fiokkonyvtar/kata-kotoklubja-/

Forrás: obuda.hu

 

Még több hír Budáról

2021-ben több alkalommal is újra megszervezik a tavaly nagy sikert arató, izgalmas programot, amely a Budai Várnegyed három különleges helyszínét mutatja be egy tematikus séta során.
Felújítás és rendelési szünet is lesz a Lotz Károly utca 8-10. szám alatti rendelőben.
A kora esti órákban a III. kerületi Szentlélek téri végállomáson rátámadtak a 134-es autóbusz vezetőjére. Az incidens előzménye az volt, hogy a járművezető az Újmegyeri téri megállóhelyen...
A Fonó új irodalmi-zenés sorozatában népköltések találkoznak kortárs költők műveivel, ismert színészek kiváló muzsikusokkal.
A padel a tenisz, valamint a fallabda (squash) ötvözete, egy 10 x 20 méteres „mini teniszpályán” zajlik és egyre népszerűbb Magyarországon is. Hétfőtől az Újbudai Sportcentrumnál létesült új pályán...
A Normafa forgalmának csökkentése, az erdőterület védelme érdekében a közelmúltban megépült az Eötvös út Normafát elkerülő szakasza, és a Konkoly-Thege úti régi murvás parkoló területén új,...
Június első szombatján ismét sétákkal, kóstolókkal és zenés programokkal várják a pincészetek a vendégeket. Nézzétek csak a programokat, egészen biztosan van közöttük olyan, ami nekünk, ittlakóknak...
Öt év telt el a Zűrös banda első lemeze óta, amely rögtön megjelenése után robbantotta a nemzetközi toplistát, felkerült a legrangosabb felületre, a World Music Charts Europe-ra.
Csőtörés miatt szünetel az ivóvízellátás a főváros II. kerületének egy részén, a Verecke út környékén; egyes háztartásokban második napja nincs víz.
Ügyességi pálya festés gyerekeknek – Várjuk az alkotó kedvű szülőket is!
Sokan jelentkeztek a Mechwart-ligetben két helyszínen kialakított egy-egy magaságyásért, de mint Őrsi Gergely polgármester elmondta, sajnos, egyelőre nem tudtak mindenkinek lehetőséget biztosítani.
Mi történik most, hogy megszűnik az ingyenes parkolás és hogyan segít a Budavári Önkormányzat?
A rendőrség keresi azt a férfit, aki egy húsklopfolóval rongált meg több jegy- és csomagkiadó automatát - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.
Tájékoztatjuk Önöket a Helyi Választási Bizottság határozatáról, amely értelmében dr. Jeney Jánosné önkormányzati képviselő lemondása miatt megüresedett mandátumot a jelölő szervezet (FIDESZ-KDNP)...
Már dolgoznak a Fazekas utcában, ahol a korábbi pártiroda helyiségéből alakítanak ki orvosi rendelőket vízivárosi körzetek céljára, várhatóan a nyár végére.
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megkezdte a tulajdonában lévő kerületi bérlakások felújítását “A leromlott településrészeken élő alacsony státuszú lakosság életkörülményeinek javítása, társadalmi és...
Nem lehet tudni, mikor szűnik meg az ingyenes parkolás, így az újbudai önkormányzat minden meglévő és érvényes parkolási engedélyt automatikusan meghosszabbított. Egy egész évvel.
A Testnevelési Egyetem még tavaly zárta le az egyetem Győri úti kapuit s így megszűnt a lehetőség az átjárásra a környéken élők számára.

A címlapról

Kedden véget ér a tanítási év és kezdetét veszi az iskolákban a...
- A jelenlegi vízgazdálkodási rendszerekkel nem lehet hatékonyan...
A szentendrei HÉV vonalán modern, akadálymentesített megállók...
Bármelyik magyar település versenybe szállhat
Június 16-tól lezárják a Lánchidat, és elkezdődik a hídon a...
Elkezdődött a foci-Eb, az alábbi forgalomkorlátozásra kell számítani...

Könyvajánló

A helyi autonómia és a külkapcsolati nyitottság közötti egyensúly kialakítása
Forradalom van készülőben az irodai kalitkákban világszerte!
Szédítő a változások üteme az üzleti életben, és eljött az ideje az új törvényszerűségek felismerésének!

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Enyhítette a Ligetvédő aktivisták büntetését és közérdekű munka helyett megrovásban részesítette őket a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében - tudatta a bíróság közleményben.
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez
A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.