Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Elkötelezettként az állatvédelem felé, kerületünk önkormányzata mostantól beengedi a négylábú házikedvenceket a hivatalba. Frissítőállomás is van az állatoknak, és az ügyfelek is bevihetik az állatokat.

Újpest Önkormányzata – átérezve az állatbarátok azon igényét, hogy több időt tölthessenek kedvenceikkel, valamint az állatok jelenlétével kapcsolatos érzékenyítés jelentőségét – engedélyezi a dolgozóinak és az ügyfeleknek, hogy munkaidőben házi kedvenceik, elsősorban kutyák, macskák társaságában végezhessék munkájukat, intézhessék ügyeiket – fogalmaz a lapunknak eljuttatott közlemény.

Persze több szabályt is be kell tartaniuk mindazoknak, akik a munkahelyükre viszik be az állatokat, és azoknak is, akik ügyintézés közben viszik be őket a hivatalokba.

Kizárólag szocializált, tiszta és egészséges háziállatok hozhatók be, amelyek viselkedéséért, illetve az esetlegesen okozott károkért az állat gazdája tartozik felelősséggel. Minden, az állat utáni szennyeződés eltakarítása a gazdi feladata. Ahol pedig tiltó táblák vannak, oda nem lehet az állatokat bevinni.

Az állatokat egyelőre három helyre lehet bevinni:

  • Újpesti Polgármesteri Hivatal – István út 14.
  • Adóigazgatási Osztály – István út 15.
  • Közhasznú-foglalkoztatási csoport – Klauzál utca 30-32.

A további tudnivalók, illetve szabályok a következők:

  1. Azonosító, oltási könyv, valamint chip nélkül a kutya nem hozható az épületbe. Az oltási könyvet a biztonsági személyzet ellenőrizheti. A kutyán levő azonosítónak tartalmaznia kell az állat nevét, a gazdája adatait (név, telefonszám).
  2. Munkatársak az állataik egészségügyi sétáját az ún. dohányzási, illetve ebédidőben oldják meg.
  3. A gazdik felelőssége, hogy az állatok jelenléte a munkavégzést, az ügyintézést ne zavarja. Az irodákban egyszerre egy, legfeljebb két állat tartózkodhat.
  4. Kutyák kizárólag pórázzal közlekedhetnek az épületen belül. Macska és egyéb kisállat hordozóban szállítható és a gazdi felelőssége gondoskodni a szökés megakadályozásáról.
  5. Liftben gazdival együtt egy állat szállítható. Egyébként a lépcső használata javasolt.
  6. Nem hozhatók az épületbe hüllők, pókok, repképes madarak, egzotikus állatok, haszon- és vadállatok, valamint egyéb, nem kedvtelésből tartott állatok.
  7. A Polgármesteri Hivatalban minden szinten, az egyéb megjelölt épületekben pedig szükség szerint itató kerül kihelyezésre. Friss vízről a gazdik, illetve a gondnokság dolgozói gondoskodnak.

Mint Bedő Kata alpolgármester Facebook-posztjából kiderül: a szakmai előkészítést Pataki Gábor, az Újpesti Állatmentő Liga elnöke végezte. Az ötlet az alpolgármester személyes kezdeményezése volt, de a kerület vezetése támogatóan fogadta.

Forrás: ujpestmedia.hu

Még több hír Észak-Pestről

Várhatóan június első felében elkezdődhet az újpesti Rózsa utca felújítása, miután a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a közbeszerzési eljárás nyertese, a Swietelsky Magyarország Kft. aláírta a...
Teljesen megújult a BVSC-Zugló Tatai úti labdarúgó utánpótlásközpontja, az 1,285 milliárd forint értékű beruházást az egyesület TAO-forrásból, valamint az EMMI és a kerületi önkormányzat...
A kormány nemrég küldte el az UEFA-hoz, hogy nemcsak vállalja a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokság házigazdájának szerepét, de garantálja, hogy a budapesti Eb-meccsek nézők előtt zajlanak majd....
A XIII. Kerületi Önkormányzat 2021-ben az éves költségvetésében helyet ad a közösségi költségvetésnek: összesen 60 millió forinttal támogatja – választókerületenként 4-4 millió forinttal – a...
Vágányfelújítás miatt május 2-ától egy hétig a 69-es villamos csak a Mexikói út M és Rákospalota megállóhelyek között jár - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.
Körülbelül 145-150 parkolóhely kap teljesen új burkolatot.
A PiacPlacc szombati és vasárnapi napokon kerül megtartásra 6:00- 13:00-ig.
A háziorvosi rendelőben az épület teljes felújításig szünetelnek a rendelések – itt vannak az új helyszínek!
Horváth Csaba polgármester és Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője átadta a Varsó utca – Thököly út sarkán épített új teret. A Zöld Zugló program keretében megvalósult 1000...
A BRFK VI. Kerületi Rendőrkapitánysága körözési eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 41 éves Kajdacsi Judit eltűnése ügyében.
Megkezdődhet a Széchenyi Fürdő szabálytalanul elbontott, első emeleti kabinsorának helyreállítása a fővárosi kormányhivatalának pénteken kiadott engedélyével.
Elkötelezettként az állatvédelem felé, kerületünk önkormányzata mostantól beengedi a négylábú házikedvenceket a hivatalba. Frissítőállomás is van az állatoknak, és az ügyfelek is bevihetik az...
Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2012. (II.28.) önkormányzati rendelete alapján m e g h i r d e t i az...
S. Lajos nem kerti csapot ment szerelni slaggal a kezében. Ráadásul a kijárási tilalmat is megszegte, amikor megfejte a kocsikat a XIV. és a XI. kerületben.
A 80A trolibuszt kiváltva, a 80-as trolibusz április 7-től munkanapokon teljes üzemidőben közlekedik az Örs vezér tere és a Keleti pályaudvar között, ezzel bővítve a XIV. kerületi Füredi utcai...
Június 30-ig a Szabolcs utcai ingatlanban maradhat a fővárosi hajléktalankórház "a kialakult helyzetre" tekintettel - írta a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a...
A járványhelyzet miatt nem lehet biztonsággal megtartani, tovább kell várniuk a bolhapiac szerelmeseinek. Sem ezen (március 13-14.) sem pedig a következő hétvégén (március 20-21.) nem rendezik meg a...
Az elkövetőt a rablás után két héttel elfogták, azóta letartóztatásban van.

A címlapról

A bajnok Ferencváros kapta a Fair Paly-díjat a vasárnap befejeződött...
A gyalogosok biztonsága érdekében balesetmegelőzési ellenőrzést tart...
Humor, lazaság, kiegyensúlyozottság, örök fiatalság – ezek a...
Egyre több bizonyíték utal arra, hogy a pandémia miatti lezárás az...
ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány...
Az esti meseolvasás mind a szülőre, mind a gyermekre jó hatást...

Könyvajánló

Pokrovenszky Gergely szerzőpáros ötödik könyveként jelent meg a 13 valós történet elmesélő, segítségnyújtásnak szánt könyve.
Csodamódszerek helyett tudatosságra van szükség
Megjelent a Pallas Athéné Kiadó legújabb kiadványa, Gill Hasson: Bánj jól magaddal – Az öngondoskodás kézikönyve című könyve.
A csapathatékonyság hét összetevője

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Hála a progresszív nézetek terjedésének és számos magyar és nemzetközi vállalat felelősségvállalásának, belátható időn belül megnyílhat az út a jelenleg még tiltott poligámia (többnejűség) és a pedofília legalizálása előtt.
A Hit Rádió vendége Ruff Tibor teológus-filozófus volt, aki nagyon érdekesen, gyakorlatiasan válaszol hallgatói kérdésekre.
A Hit Rádió interjúja Gesztesi Károllyal.
A XVI. kerületi Magtár utcai aluljáró nem mindenkinek megfelelő méretű.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

ngyenes bohócdoktoriskolába várj a Mátrix Közhasznú Alapítvány azokat az önkénteseket, akik szeretnének részt venni gyerekek és felnőttek számára szervezett jótékonysági programokban - olvasható az alapítvány keddi közleményében.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat IfYou programjában több mint 15 ezer fiatal került közelebb az önkéntességhez
A BHRG Alapítvány összeállításában a jelenlegi nehéz helyzetben, bezártságban találhatunk segítséget, hogy a gyerekekkel együtt töltött idő jókedvben, közös örömökben legyen gazdag, emellett a mindig hasznos, játszva tanulásra is sor kerüljön.
36 hónapja tartó egyeztetéssorozat után példaértékű konszenzus született a zöld szervezetek, a civil szervezetek és a Hegyvidéki Önkormányzat között a Normafán kialakítandó lombkorona-tanösvény ügyében. A szerdai egyeztetésen a tervező csapat és az önkormányzat mellett az alábbi szervezetek képviselői vettek részt