Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Nagy izgalmakat már nem hozott a Siófok és a Dunaújváros bronzmérkőzésének második félideje, így Ambros Martín, az ETO, illetve Elek Gábor, az FTC mestere is nyugodtan figyelte a lelátóról a történteket.

A magyar válogatott korábbi társkapitányai mintegy öt méterre ültek egymástól, ami azért is felettébb érdekes, mert néhány hete még majdnem ölre mentek a két csapat népligeti bajnokiján, amely után mindketten eltiltást is kaptak, és nem is nagyon akarták megbeszélni a történteket. Vélhetően ők már nem lesznek barátok, de megmaradnak sportemberek, ezt jelzi, hogy a Török Bódog Magyar Kupa döntője előtt kezet szorítottak a bemutatást követően.

Pedig a tét nem volt sokkal kisebb, mint a bajnokságban, lényegében akkor és most is egy aranyérem sorsa dőlt el.

 

A Fradi nehezebb elődöntő után kezdte a mérkőzést, hiszen csak hetesekkel jutott túl a Siófokon, míg a győriek tartottak egy erős edzést a DKKA ellen. És talán ez látszott meg a kezdésnél, hiszen a csapat első négy góljából hármat szerző koreai Rju Un Hi vezetésével villámgyorsan három találattal elhúzott az ETO. A Rába-partiak kapujában Silje Solberg eleinte kivédte a fővárosi játékosok szemét, de aztán megakadt támadásban a bajnok is, a ferencvárosiak meg elkezdték megtalálni a lyukakat a falon, így a 13. percben utol is érték ellenfelüket. Ráadásul a győrieknél Linn Blohm hetest is hibázott, igaz, a svéd beálló a következő támadásból javított. Kőkeményen, de szabályosan védekezett az ETO, az FTC játékosai alig tudtak igazi helyzetbe kerülni. Közben a győrieknél a norvég Veronica Kristiansen a rá jellemző erőszakossággal tört be és szerezte góljait, egy ízben még Solberg is betalált az üres kapuba, és amikor Lukács Viktória passzát Fodor Csenge kínai figurából, két kézzel továbbította a hálóba, nagynak tűnt a különbség a két együttes között. De hiába vezetett négy találattal is az ETO, a Ferencvárosba beállt a 17 éves Simon Petra, aki ritmust adott a támadásoknak, sőt, maga is betalált, csattanóként pedig az első félidő utolsó másodpercben Szöllősi-Zácsik Szandra ki is egyenlített, így a fordulás után kezdődhetett minden elölről.

Innentől pedig semmi nem tűnt egyértelműnek. A győriek sokat veszítettek a mérkőzés eleji magabiztosságukból, a ferencvárosiak pedig elkezdték elhinni, hogy ebben az évadban már másodszor is legyőzhetik legnagyobb riválisukat. A második játékrész első tíz percében nagy tempót mentek, és sikerült is egy-egy góllal vezetniük, viszont az ellenfél nem akart leszakadni. Simon Petrára nehéz volt jelzőket találni, az FTC tinédzsere szemtelenül etette meg a világsztárokat, és járt túl kétszer is a szünetben beálló francia olimpiai, világ- és Európa-bajnok Amandine Leynaud eszén. A másik térfélen Janurik Kinga védett bravúrosan, megteremtve ezzel az alapot a lendületes ferencvárosi támadásoknak.

Tizenkét perccel a zárás előtt Klujber Katrin belőtte hetesét és először a mérkőzés folyamán kettővel vezetett az FTC, Ambros Martín pedig időt kért. Úgy tűnt, ez sem hatott, mert teljesen összezavarodottnak tűntek a sok nagy csatát megélt sztárok, a Fradi pedig megérezte a „vérszagot”, és az utolsó kilenc percnek már három találatos előnnyel futott neki, majd az utolsó négynek is, miután a győri gólokra Angela Malestein mindig felelni tudott. Januriknak még hajrában is maradt hatalmas védése, Szöllősi-Zácsik pedig találatával szinte Fradi-játékosok kezébe nyomta a kupát, négy volt a különbség. Az ETO viszont nem adta fel, két és fél perccel a lefújás előtt visszajött kettőre. Anne Mette Hansennek ziccere volt a mínusz egyhez is, de Janurik kifogott rajta és ez volt talán a döntő momentum, mert nem sokkal később Emily Bölk lezárta a párharcot. A végig keményen védekező, és a győzelemben vetett hitét nem elvesztő FTC megérdemelten lett Magyar Kupa-győztes. Megtörtént az, ami tavaly, csak épp fordítva, akkor a Fradi lett a bajnok, és az ETO-é lett a kupa.

Elek Gábor és Ambros Martín a lefújás után a kezdőkörben találkozott, ismét kezet ráztak, és váltottak is néhány szót. Ez is szép jelenet volt...

Nemzeti Sport

(hirtv.hu/hirtvsport)

Még több hír Dél-Pestről

A soroksári Hivatal 2022. július 18-tól 2022. augusztus 21-ig igazgatási szünet miatt zárva tart.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ az érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást július 4. (hétfő) 24:00 óráig meghosszabbítja...
Hétfőtől egészen augusztus 19-ig hétköznapokon várja a gyerekeket a kerületi napközis tábor a Vass Iskolában. Az önkormányzat 14 millió forintot költ a táboroztatásra, amelyet minden évben a...
Az új CT készülék helyiségeinek kivitelezése miatt változnak szakrendelések helyszínei a FESZ-ben!
„Nyári diákmunka 2022.” elnevezésű munkaerő-piaci program idén is lehetőséget biztosít nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalok részére, hogy segítse a fiatalok...
Megkezdődtek a munkálatok a Csepeli Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontnál, ahol a fejlesztéshez kapcsolódóan a Városgazda több ütemben megkezdte az elkorhadt, sérült és balestveszélyes fák...
Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Osztályára munkatársat keres közútkezelői-útügyi ügyintézői (műszaki ügyintéző) munkakör betöltésére.
A XVIII. kerület Önkormányzata az alábbi felhívást tette közzé híroldalán:
Családtagjai, ismerősei, barátai és kollégái kísérték utolsó útjára a május 27-én elhunyt Szűcsné Juhász Csillát, a Kispesti Árnyas Óvoda vezetőjét a Kispesti Új Temetőben hétfő délelőtt.
Szeptemberben újra birtokba vehetik a kerületi gyerekek a Mester utcai tanuszodát, a lakótelepi Lobogó tanuszodát és a Komplex Ovi játszóudvarát!
Pedagógusnap alkalmából, jutalmakkal ismerte el Pesterzsébet Önkormányzata a kerületben dolgozó pedagógusok munkáját.
2022-ben Soroksáron a nyári napközis tábor 2022. június 27. és augusztus 19. között 8 héten át kerül megszervezésre, melynek helyszíne a Grassalkovich Antal Általános Iskola (1238 Budapest, Hősök...
A XVIII. kerületben történt eset kapcsán a kerület a következő fontos hírt tette közzé:
A minden évben meghirdetett Komposztáló Kerület program népszerűségéből adódóan az idén is támogatja önkormányzatunk a zöldhulladék felhasználását, és lehetőséget biztosít a kispesti lakosok...
Tegnapelőtt bepakoltunk, tegnap pedig elvittük a csepeliek adományát határon túlra, a kárpátaljai Beregszászra. Ez volt a segélyszállítmányunk 2. hulláma – írja Borbély Lénárd polgármester a...
Budapest XX. kerület Gubacsi lakótelep területén forgalmirend-változás lép érvénybe 2022. június 1-től.

A címlapról

Új veszélyességi szintre lépett a migrációs nyomás, a migránsok...
A négy hónapja tartó ukrajnai háborúban a gyors tűzszünet Európa...
Háromnapos NATO csúcs kezdődött Madridban, az ülésen Magyarországot...
A rendőrség közzétett egy figyelemfelkeltő videót arról, hogy...
Köztudott, hogy kötelező biztosítás és érvényes műszaki vizsga...
A család, az oktatás és a kultúra is erőforrás az ország számára –...

Könyvajánló

Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.
Együttműködés a mai tizen- és huszonévesekkel.
A 2019 végén kezdődött világméretű koronavírus-járvánnyal, a karanténnal, az életünk megállításával-lelassításával olyan teljesen újszerű helyzetben találtuk magunkat, hogy nem voltak fogalmaink az új, nyelven kívüli jelenségek elnevezésére.
A különleges írói stílussal rendelkező, kissé titokzatos Bucsi Mariann írónőt egy rendhagyó interjú keretén belül kérdezte több ismert és elismert ember, így közelebbről is megismerhetjük hazánk egyik feltörekvő szerzőjének életét.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech