Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint az egymásért való küzdelem és a csapategység a legnagyobb erőssége a Ferencvárosnak, amely csütörtöki, Crvena zvezda elleni győzelmének is köszönhetően négy forduló után vezeti csoportját a labdarúgó Európa-ligában.

A sportvezető pénteken az M1-en a szerbek elleni hazai 2-1-es diadalra utalva azt mondta: „férfias este volt” és örül, hogy a csapat felállt az egy héttel korábbi vereséget követően. „Olyan meccs volt, ami párját ritkítja, a játékosok nagy mentális erőről tettek tanúbizonyságot” – közölte Orosz Pál.

 

A vezérigazgató szerint a csoportsorsolást követően kevesen gondolták, hogy négy kör után úgy lesz kilenc pontjuk, hogy minden riválisukat legyőzték egyszer, és bár továbbra sem számolgatnak, „nagy pech” kell ahhoz, hogy ne sikerüljön továbbjutniuk az egyenes kieséses szakaszba.

Kiemelte,

annak külön örül, hogy csütörtökön négy magyar labdarúgó volt a Ferencváros kezdőjében, ugyanis sokszor kritikaként róják fel nekik, hogy javarészt külföldi játékosokkal érik el a sikereiket.

Komoly megfigyelőmunka van a klubnál, nem véletlen, hogy átalakított csapattal is így tudunk játszani. Lehetett látni, hogy a változtatások ellenére is jól működött a játékunk, sok olyan futballistánk van, akit pár százezer euróért vettünk, de az itt zajló szakmai munkának köszönhetően kinőtték magukat” – fogalmazott Aissa Laidouniról és Tokmac Nguenről beszélve Orosz Pál.

Hozzátette: minden poszton közel azonos képességű játékosok állnak Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző rendelkezésére, aki jól képzett szakember és remekül tudja motiválni a futballistákat.

Nem kell kétszer bemennie az öltözőbe, hogy egyszer bent legyen. Olyan szakmai múlttal rendelkezik, hogy a játékosok elhiszik, hogy amit mond, az úgy van. Mindig tudja, milyen kommunikációra van szükség, az ő célja is az, hogy jó hangulatú edzések és jó csapatszellem legyen, a játékosok küzdjenek egymásért” – fogalmazott a vezérigazgató.

Kiemelte, a mostani Fradinak ez, vagyis az egymásért való küzdelem és a csapategység a nagy erőssége, ugyanis a labdarúgóknak és a szakmai stábnak van egy közös célja, amit együtt el akarnak érni.

Nagy terhelést kapnak a játékosok, de nem lehet azért rosszabbul szerepelni, mert vannak sérültjeink. A csütörtöki siker nagy lépés volt, de ez egy sorozat, amiből hátra van még két mérkőzés. Karnyújtásnyira a cél, de még nem értük el. A következő, október 27-i Monaco elleni találkozón is a győzelem lesz a cél, ugyanis ha az sikerül, akkor biztossá válik a tavaszi folytatás” – tekintett előre Orosz Pál.

A kettős terhelés kapcsán megjegyezte:

a játékosok azért profik, hogy ne legyen szempont, egy mérkőzésen mi a tét vagy milyen a környezet, hanem mindig fel tudjanak pörögni.

Kiemelte ugyanakkor, hogy ennek ellenére „ők is emberek”, és egy ilyen katartikus meccs után pedig nem biztos, hogy könnyű fejben megint ugyanolyan állapotba kerülni egy bajnoki mérkőzésre. Bár – mint megjegyezte – az OTP Bank Ligában mutatott eddigi teljesítményük azt mutatja: ez többségében sikerült.

Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak is, akik olyan hihetetlen hangulatot teremtettek, amit még a szerb sajtó is kiemelt. Ehhez vélhetően a Monaco sincs hozzászokva, de nem szabad abból kiindulni, hogy odakint nyerni tudtunk, mert egy nagyon jó csapattal fogunk találkozni” – mondta a sportvezető.

A Ferencvárosnak a hátralévő két mérkőzésen egy pontot kell szereznie ahhoz, hogy biztosan továbbjusson az Európa-ligában. A zöld-fehérek a francia AS Monaco budapesti vendégjátéka után a török Trabzonspor otthonában zárják a csoportkört.

 

(hirado.hu)

Még több hír Dél-Pestről

Február elsején egy hasi műtéttel megkezdődnek a műtéti beavatkozások az egynapos sebészeten a Kispesti Egészségügyi Intézet (KEI) harmadik emeletén.
Kedves XVIII. Kerületi Nyugdíjas Pedagógusok!
A helyi támogatás egy egyösszegű, visszatérítendő, kamatmentes kölcsön ingatlan-fedezettel, amely 10 évre nyújtható.
A 2022. évben kiadott lakossági várakozási hozzájárulásának (parkolási engedélyének) érvényessége2023. január 31-én lejár!
A képviselő-testület novemberi ülésén a képviselők egyhangúlag megszavazták a csepeli lakhatási támogatás havi összegének emelését, amely tovább erősíti a csepeli szociális hálót a jelenlegi nehéz...
Soroksári bejelentés
A következő rendőrjárőr képzés 2023. február elején indul, amelyre a jelentkezési határidő: 2023. január 10. A képzés nappali rendszerű, 10 hónap időtartamú és magába foglalja a rendőrségnél töltött...
A Kispesti Rendészeti Központ új működéséről, az átmeneti gazdálkodásról és energiamegtakarítási intézkedésekről is döntött a képviselő-testület szerdán.
Jövő héten, hétfőtől elkezdik kicserélni az aszfaltburkolatokat az alábbi helyszíneken:
A csepeli önkormányzat az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szervezett ingyenes burgonya- és hagymaosztást.
Nemsokára kikerülnek a futtatók környékére a vadiúj négynyelvű, (magyar-angol-orosz-ukrán) táblák!
Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 26/2019. (XI. 29.) Ök. sz. rendelete 61. §-a alapján tájékoztatjuk Önöket, hogy...
Tavasszal találkoztak utoljára a Civil Házban a kerületi civil szervezetek képviselői.
A fővárosi közgyűlés 2022. augusztus 31-i ülésén módosította a fővárosi lakásrezsi-támogatásról szóló 30/2020. (VI. 5.) önkormányzati rendeletet, a rendelet 8. § (2) bekezdése szerint:
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata a kerületünk lakosai részére „Lakossági veszélyes hulladék gyűjtési akció”-t szervez 2022. november 12-én 9:00-13:00 óra...
A háború és a szankciók miatt kialakult, egész Európát sújtó energiaválság okán egyre több ország és egyre több vállalat vezet be rendkívüli takarékossági intézkedéseket az energiafelhasználás...
Ősszel nagy figyelmet szoktak kapni a különböző nőket és férfiakat érintő gyakori rosszindulatú daganatos betegségek megelőzését, korai felismerését szolgálató lehetőségek. Ennek keretében a...
Az FKF Zrt. tájékoztatása alapján, az idei lomtalanítási dátumokon túl már elérhető az egyes körzetek elszállítási dátumai.

A címlapról

A világzenei színtér számos világsztárja, köztük a Tamikrest,...
Csapadékos, szeles idő jön pénteken. Az északi, északkeleti tájakon...
Évtizedek óta újságok, különféle nyomdai termékek az életünk.
Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...

Könyvajánló

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech