Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Március 20-án nagy sikerű estet adott Várnagy Andrea zongoraművész a Bakáts téri Házasságkötő teremben, ahol Rudolf Péter színművész volt a beszélgetőpartnere.

A teltházas előadás első részében Várnagy Andrea Ferencvárosban élő zongoraművésznő beszélgetett Rudolf Péter színművésszel filmről, színházról, gyerekkorról, családról, tervekről.

A színművész-rendező-producer megkapó őszinteséggel és természetességgel, ugyanakkor a magánéletét féltő szemérmességgel tárulkozott ki a hallgatóság előtt. A családias, intim beszélgetésben kirajzolódott Rudolf Péter élete.
A pedagógus szülők nagy szeretetben nevelték gyermeküket, aki egykeként megtanult magában játszani. A foci és a mikrofon volt a két főszereplő ifjú éveiben. Profi futballista nagyapja megtanította a cselekre, otthon egyedül játszott gombfoci-meccseket – amikből mindig a Vasas került ki győztesen.  Bár egy időben a foci mindennél fontosabb volt számára, mégis színész lett.

A családjáról mesélve elmondta: noha általában nehezen, lassan hoz meg döntéseket, Nagy-Kálózy Eszter kezét két hét ismeretség után megkérte. Színésznő feleségével együtt mindketten megszállottjai a szakmának, szeretnek együtt dolgozni, feleségétől rengeteg alázatot tanul. Szakmailag és emberileg is felnéznek egymásra, mindhárom gyermekük a művészvilágban találta meg a helyét. Az őket összekötő erő, a mag mégis az, hogy a család az első.

Rudolf Péter a színházról beszélve kihangsúlyozta: a színháznak az a dolga, hogy szórakoztasson vagy felkavarjon – de bármilyen sötét, fájdalmas is egy történet, a végén úgy kell felállnunk, hogy akarjunk élni. A színház csodája a jelenidő csodája – ott mindig nulláról indul az ember, mindig ugyanolyan intenzitással kell helytállnia.
A film teljesen más műfaj. A vágás külön csoda, a zenei aláfestés kiválasztása pedig rendkívül fontos. Mesélt egy lehetőségről, amely ötévi amerikai tartózkodást jelentő izgalmas kihívásnak ígérkezett, de sajnos nem valósult meg. Ennek ellenére szeretné bejárni a világot, minél több helyre eljutni – de beszélgetni róla egy magyar kocsmában szeretne a barátaival.

Rudolf Péter terveiről is beszélt. Több színházi rendezése lesz, felkérték egy külföldi rendezésre is, valamint egy sorozat is indul, Ízig-vérig címmel. Mindezek mellett szeretne beszélgetni a világ dolgairól is, az őrségi táj kiváló helyszínt biztosít az elvonulásra, meditálásra.

A Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, kiváló művész a beszélgetés során szerényen, őszintén, a humort és öniróniát sem mellőzve osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. Egy olyan nagyszerű embert ismerhettünk meg az este folyamán, akit nem vakított el az évtizedek óta tartó siker, aki a sztárallűröket mellőzve tett tanúbizonyságot az alapvető és legfontosabb emberi értékek, a család és a szeretet erejéről.

Azt est második részében koncertet adott Várnagy Andrea és lánya, Farkas Lili zongorán, valamint Kállay Ágnes gordonkán. A beszélgetés és a koncert kiváló alkalmat adott az elmélyülésre, szellemi és érzelmi feltöltődésre.

Forrás: ferencvaros.hu

Még több hír Dél-Pestről

Negyedik alkalommal rendezte meg 2018-as indulása óta az általános iskolák közötti sportversenyt a Kispesti Sportközpont Káptalanfüreden, az önkormányzat üdülőtáborában.
A pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 48/2021.(XII.08.) önkormányzati rendeletben szabályozott idős korú személyek települési támogatására jogosult az egyéb feltételek teljesülése...
Szeptember 5-én kiderül, melyik pályázat alapján újul meg a metrómegálló és környéke.
A Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal a 2022. évi népszámlálás lebonyolításához – október-novemberi, főállás mellet díjazásért végezhető munkavégzésre – számlálóbiztosokat keres.
A Csepeli Csodakút Egyesített Óvodák tanévnyitó értekezletén köszöntötte Borbély Lénárd polgármester a kerületi óvodapedagógusokat ma délelőtt a Királyerdei Művelődési Házban.
Véget ért az idei napközis önkormányzati tábor a Vass iskolában. A Kispesti Kóficok Kerületi Napközis Táborban naponta 100-130 gyerek színvonalas nyári elfoglaltságáról gondoskodtak a szervezők.
Közeleg Pestszentlőrinc-Pestszentimre kiemelkedő gasztrokulturális eseménye, a Városnapok 2022 – SzeptEmber Feszt Szabadtűzi Főzőverseny.
A Szent Imre téri nyilvános illemhely 2022. augusztus 29., hétfőtől újra üzemel és ingyenes lett.
A labdarúgó NB II 5. fordulójában a játéknap előtt 5. helyezett Soroksár a 9. ETO FC-t látta vendégül.
Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint
A Ferencváros 4-0-ra verte a Shamrock Rovers csapatát csütörtök este, amivel sokkal közelebb kerültek az Európa-ligához.
Keresetkiegészítési lehetőség!
A kata-adójogszabályok módosítása miatt az önkormányzat ingyenes tanácsadói napot szervez az érintett kispesti vállalkozóknak.
Mintegy 1000 négyzetméteren égett az aljnövényzet a Péterhalmi erdőben.
Tájékoztatás: 2022. július 30-án, szombaton 7:00 óra és 16:00 között a Közraktár és a Sóház utcában az Önkormányzat a BKM Nonprofit Zrt. együttműködésével járdatakarítást tart.
Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata a képviselő-testület 136/2022. (VI. 16.) határozata alapján jelen hirdetmény útján vállalkozókat keres a kizárólagos tulajdonát képező, 176170...
Komposztládákat és lombkomposztálókat, valamint esővízgyűjtő-tartályokat vehettek át azok a kispestiek, akik sikerrel jelentkeztek az idei önkormányzati programokra.
Ezúton értesítik a tisztelt Lakosságot, hogy Budapest Főváros XXIII. kerület, Soroksár területén folytatódik a Katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés.

A címlapról

A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...
A nyertes pályázók sem dőlhetnek még hátra.
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A...
Lezárult a második fővárosi közösségi költségvetés szavazása, közel...
A Magyar Honvédség tűzszerészei hétfő délelőtt kiemelték a száz...
Nálunk nem lesz energiahiány és ez nem jóslat, hanem ténybejelentés...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech