Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

A szociális munka napja alkalmából isdén is köszöntötték az ágazat több mint százötven II. kerületi dolgozóját, a legkiválóbbak jutalmat vehettek át november 9-én.

Világszerte november 12-én ünneplik a szociális munka napját. Budapesten először 2000-ben ünnepelték meg, azóta minden év novemberében jutalmat vehetnek át azok, akik a szociális szférában kimagasló munkát végeznek. November 12-t az idei évtől az érintettek számára munkaszüneti nappá nyilvánították.

A világnap alkalmából az ágazat dolgozóinak a II. Kerületi Önkormányzat is évről évre összejövetelt rendez, amelynek több éve a Trófea étterem ad otthont. A vendégeket – a három gondozási központ, az Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthona, a Család- és Gyermekjóléti Központ, a Humánszolgáltatási Igazgatóság, valamint a Ferences Rendtartomány Gondviselés Házának munkatársait – Vargáné Luketics Gabriella, a Humánszolgáltatási Igazgatóság vezetője köszöntötte. Az eseményen részt vett  Láng Zsolt polgármester, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő, Ötvös Zoltán, az Intézményirányítási Osztály vezetője, valamint az Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság két tagja, Riczkó Andrea önkormányzati képviselő és Dömök Lászlóné.

Láng Zsolt elismerően szólt a több mint százötven, a II. kerületi szociális ágazatban dolgozó munkatárs sokszor embert próbáló munkájáról, aki nap mint nap találkozik a leginkább segítségre szorulókkal – kerületünkben mintegy hatezer emberrel. A polgármester azt is kiemelte, hogy a kötelező feladatokon túl az önkormányzat önként vállalt szolgáltatásokat is végez ezen a területen. Pozitívumként említette a bérfejlesztés már érezhető hatását, negatívumként pedig a munkaerőhiányt, ami még több feladatot ró az ágazat dolgozóira.

Varga Mihály is köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, a világnap a szociális munka megbecsülését jelenti, ami azért is fontos, mert Magyarországon a népesség harmada szorul valamilyen szociális támogatásra. Ezért is szavazta meg az Országgyűlés az elmúlt évben, hogy a világnap egyben munkaszüneti nap is legyen. Elismerte, hogy léteznek még presztízsbeli és anyagi különbségek a különböző ágazatok megbecsültsége között, de mint fogalmazott, a kormány szeretné ezeket minél hamarabb megszüntetni. Végül Szabó Magda szavait idézte: „Ott kezdődik a nagyemberség, hogy az ember észreveszi, hogy mások is élnek a földön őkívüle, és amit tesz, úgy teszi, hogy nemcsak magára gondol, hanem másokra is”.

 Az összejövetelen Láng Zsolt polgármesteri, Ötvös Zoltán pedig osztályvezetői kitüntetéseket adott át.


Polgármesteri kitüntetésben részesültek:


Orosz Melinda - óvodai-iskolai szociális munkás (Család- és Gyermekjóléti Központ)
A gyermekek és családjuk problémáival minden esetben empátiával, toleranciával foglalkozik.
De Pottné Bajka Beatrix - gazdasági ügyintéző (II. Számú Gondozási Központ)
Az intézmény vagyonának lelkiismeretes őre, a rábízott értékeknek jó „gazdája”.
Oldal Gábor - gazdasági ügyintéző (III. Számú Gondozási Központ)
Fáradhatatlan, ha kell, helyettesíti az intézményvezetőt, rendezvényt szervez, honlapot készít, vagy technikai eszközöket szerez be.


Osztályvezetői kitüntetésben részesültek:

Bicskeiné Mayer Erzsébet, a Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője
Szakmai tudása munkatársai számára stabil, megbízható hátteret, támaszt jelent, bármikor számíthatnak segítő, megértő tanácsaira.

Konyári Marianna - terápiás munkatárs (ÉNO)
Az általa vezetett terápiás foglalkozásokon humán műveltségének átadására törekszik, a kreatív foglalkozásokon pedig a környezetvédelem és az újrahasznosítás a kiemelt szempont.

Mencz Istvánné - gondozónő (I. Számú Gondozási Központ)
Nagyfokú humánummal, empátiás készséggel rendelkezik, értő figyelemmel, türelemmel fordul az ellátottak felé.

Fülöp Gáborné - gondozónő (I. Számú Gondozási Központ)
Munkáját felelősségteljesen, lelkiismeretesen, becsületesen és nagy odaadással végzi, tapintatos és segítőkész.

Gebhardt-Szegedi Anna – gondozónő (II. Számú Gondozási Központ)
Emberi tartása, gyors, pontos, lelkiismeretes és példaértékű munkája hozzájárul ahhoz, hogy a kerületben élő idősek a lehető legszínvonalasabb ellátásban részesüljenek.

Sándor Viktória – gondozónő (II. Számú Gondozási Központ)
Mosolygós, pozitív, sokoldalú személyiség. Fiatalsága üdítően hat az általa gondozottakra, kitűnően szót talál olyan személyekkel is, akikkel a környezete nehezen kommunikál.

Bótáné Somlai Krisztina - étkeztetésszervező (II. Számú Gondozási Központ)
Munkaköri kötelezettségén túl aktívan kiveszi a részét minden olyan feladatból, ami az intézmény működését, jobb teljesítményét segíti.

Garami Zoltánné - szociális gondozó (III. Számú Gondozási Központ)
Hivatásának tekinti az idős emberek segítését, csendes, halk szavú, megjelenése az intézményben mindig biztonságot jelent az ellátottak és munkatársak számára.

 

Forrás: masodikkerulet.hu

Ossza meg az információt!

Hozzászólás

Kerületi Újság a Facebookon

Még több hír Budáról

A Szent Margit Rendelőintézet és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az idei évben is megrendezi Egészségkörút Óbudán programsorozatát, melyet az egészségmegőrzés jegyében 2014-ben indítottak útjára.
Egyedi és rendkívül ötletes jelmezekben karneváloztak kerületünk klubtagjai a farsangi bálok mind a tizenegy helyszínén.
Nagy örömünkre szolgál, hogy a Magyar Állam, az EGT Alap, valamint Önkormányzatunk finanszírozásában, korhű rekonstrukcióval újulhatott meg az egykori Lóvasút hosszú időn keresztül lepusztult és elhagyatott műemlék épülete, így Budapest e gyöngyszeme újra régi fényében tündökölhet. A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjteménynek otthont adó, egyedülálló épület kulturális és rendezvényközpontként is funkcionál.
A férőhelyhiánnyal küzdő Tamási Áron iskolában a kapacitások további növelésére van szükség, ennek érdekében az állami fenntartó, a Klebelsberg Központ bővítené az iskola „A” épületét.
Megkezdődött a Frankel Leó úti Budai Irgalmasrendi Kórházban két új épületszárny építése, amit a főépület teljes felújítása és belső átépítése követ.
A Budai Polgár a II. kerületi önkormányzat ingyenes terjesztésű lapja.
Ünnepélyes istentisztelettel emlékeztek meg a 80 éves évfordulóra február 11-én. Az eredetileg gyülekezeti háznak épült, Bauhaus stílusú templom alapkőletételére 1938-ban, felszentelésére egy évvel később került sor.
A nagyböjtöt megelőző időszak hagyományosan a mulatságok ideje. A II. kerületben idén is több izgalmas rendezvény várta az ünnepelni vágyókat.
A fővárosi családi ház tulajdonosok 91 százaléka 2018-tól is igénybe kívánja venni a rendszeres kéményellenőrzést családja és ingatlana biztonsága érdekében.
Az óvodai jelentkezés a legegyszerűbb módon az önkormányzat elektronikus ügyintézési rendszerén keresztül intézhető – hangzott el az Óvodakóstolgató című programon, amelyen a beiratkozás feltételeiről, gyakorlati tudnivalóiról, továbbá az óvodai érettséggel kapcsolatos szempontokról kaphattak tájékoztatást az érdeklődő szülők.
Hümér egy kedves, de pazarló kis troll, akinek a gyerekek taníthatják meg, hogyan kell takarékoskodni az energiával. Erről szól a Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodája és a Budai Rajziskola együttműködésében készült foglalkoztató füzet.
Vasárnap kezdődött a házasság hete; országszerte és a határon túl több mint 300 programmal irányítják rá a figyelmet a házasság, a család fontosságára - közölték a szervezők a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.
Végre megépülhet az az obeliszk, mely a szovjet megszállás áldozataira emlékezteti majd az embereket. Az emlékmű Óbudán, az Árpád fejedelem útja mellett kap helyet. Menczer Erzsébetet, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltjét az előzményekről és céljairól kérdeztük.
A kormány múlt év végi döntése alapján Óbuda-Békásmegyer önkormányzata 470 millió forintos támogatást kap, amelyet parkfejlesztésre fordíthat; a III. kerület a forrásból két parkot újít meg.
Egészségügyi képzési központot hozott létre a budapesti Szent Margit Kórház OKJ-s végzettséget nyújtó, iskolarendszeren kívüli tanfolyamokkal - jelentették be szerdán sajtótájékoztatón.
Öt évre szóló együttműködési megállapodás született a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti részlege között. A Műegyetem és a német autóipari vállalat ezután az oktatás, a kutatás és az ezekhez kapcsolódó egyéb szakmai tevékenységek során segíti egymást.
Az LDSZ Vagyonvédelmi Kft. a napokban tartotta immáron 7. Biztonságtechnikai Szimpóziumát az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Tavaszmező utcai épületében.
A Budafoki Katasztrófavédelmi Őrs és kerületi polgárőrség is új autóval gazdagodott az önkormányzatnak köszönhetően, amelyeket február 6-án vettek át.

Budapesti állások

Takarítás Újpest
( / Állás)

noimage
2018.02.20

Nyugdíjas futàr munka!
( / Állás)

noimage
2018.02.20

Kereskedelmi ügyintézőt keresünk középfokú végzettséggel
( / Állás)

Kereskedelmi ügyintézőt keresünk középfokú végzettséggel
2018.02.09

Recepcióst keresünk!
( / Állás)

Recepcióst keresünk!
2018.02.08

Pedikűr
( / Állás)

Pedikűr
2018.02.07

Farmasi tanácsadónő
( / Állás)

Farmasi tanácsadónő
2018.02.05

Azonnali kezdéssel óbudai kávézóba keresünk baristákat
( / Állás)

noimage
2018.02.05

Takarítói állás!
( / Állás)

noimage
2018.01.30

Gondnoki állás
( / Állás)

noimage
2018.01.23

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Ingyenes apróhirdetések

Takarítás Újpest
( / Állás)

noimage

Nyugdíjas futàr munka!
( / Állás)

noimage

Kiadó raktár és iroda
(Ingatlan / Iroda, raktár, tároló, garázs)

Kiadó raktár és iroda

OPEN - neon reklám tábla
(Otthon, háztartás / Világítás)

OPEN - neon reklám tábla

ismerőseimnek segítek a keresésben
(Ingatlan / Lakás)

noimage

hirdetés

Ön is hirdetne?


 

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó