Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

A 8. számú választókerület önkormányzati képviselője Rácz Andrea (Fidesz-KDNP). Körzetébe a Táborhegy egy része, a Testvérhegy és a Csúcshegy, valamint a Gyógyszergyár úti lakótelep egy része tartozik. Az Óbuda Újság interjúja.

– Mi foglalkoztatta leginkább a lakosokat az elmúlt időszakban?

– Általánosságban elmondható, hogy mindenki a lakókörnyezetét szeretné rendezettebbé, kényelmesebbé tenni. Például az utak állapotának javítása, gyomtalanítás, illegális szemétlerakás megszüntetése, járdák kialakítása, közlekedési problémák javítása. Bús Balázs polgármesterrel és csapatával közös célunk a felmerülő problémák megoldása.

Hegyvidéki fejlesztések

– Milyen beruházások valósultak meg a városrészben az elmúlt ciklusban?

– Megvalósult az Erdőalja úti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola energetikai korszerűsítése, új hőszigetelés, nyílászárócsere, gépészeti meg-újítás is volt. E-mobi töltőpont kialakítása történt a Kubik utcában, csatornaépítés a Hegyvidéken több utcában (BKISZ), új járdaszakasz épült az Orbán Balázs utcában. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az elmúlt években kiemelt figyelmet fordít az óvodák korszerűsítésére. A Bécsi úti Kastély Tagóvoda megújulása is e programnak volt a része. A beruházás célja elsősorban az épület gazdaságosabbá, biztonságosabbá tétele volt. A Kastély Óvoda kertjében megvalósult a Benedek Elek Tündéri Kert funkciókkal történő bővítése, játszótér és kisebb épületek építése.

Új játszótér az Ilonka utcában

A gyermekes családok örömére elkészült az Ilonka utcai játszótér. A park közösségi tervezéssel épült, a játszótér egy kisebb önkormányzati telken, teljes egészében az önkormányzat finanszírozásával jött létre. A Laborc utca 2. szám alatt, az Óbudai Szabadidőpark területén a két salakos teniszpályát a téli szezonban lefedő sátrakhoz tartozó teljes gépészetet sikerült korszerűsíteni.

Fontos volt a forgalomcsillapítás

Megvalósult a Táborhegyen a Jablonka út–kerülethatár–Folyondár utca–Remetehegyi út által ha-tárolt területen és a Testvérhegyen a Bécsi út–városhatár–Jablonka út által határolt területen a forgalom-csillapított övezetek tervezése és engedélyezése, 30 kilométer/óra forgalomcsillapítási övezet kialakítása a forgalomcsillapítás eszközeivel, illetve a forgalmi rend felülvizsgálata, átalakítása. A környéken élőket közelről érinti, hogy vadvédelmi fejlesztés történt a Csúcshegyen. A cél az volt, hogy Óbuda-Békásmegyer külterületén a vadfajok behatolását, megtelepedését és az állatbetegségek behurcolási lehetőségét csökkenteni lehessen. A további terv az, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő külterületi, zártkerti besorolású területein a vaddisznók által okozott károkat csökkenteni tudjuk, szakemberek bevonásával.

– Milyen tervek, elképzelések vannak a kerületnek erre a részére vonatkozóan?

– Rendkívül fontosnak tartjuk Aranyhegy nyugati oldalánál, az újonnan átadott 10-es elkerülő út által okozott zajterhelés csökkentését célzó fejlesztések kidolgozását, és az állami szervekkel való egyeztetést, a kivitelezések előmozdítását, valamint a lakosság és a hivatalok közötti kommunikáció segítését. A projektben sebességkorlátozás, sebesség visszajelző automaták kerültek ki, kidolgozás alatt áll a zajvédő falak lehetséges megoldásának műszaki tervezése.

Új sportpark létesülhet

A Laborc utcai sportpark területén még idén tervez fejlesztést az önkormányzat. Célunk a park rendezése, a területen található sétányok felújítása. A már meglévő fitneszpark mellé egy újabb sportpark létesítése is szerepel az elképzelések közt. Az előzetes tervek szerint a pályázaton a kerület számára elnyert street-workout parkok egyikét a Barátság park területére telepíti majd a pályázat kiírója. Célunk további e-Mobi töltőpontok kialakítása is. Várható a Csúcshegyi menedékház fejlesztési koncepciója. A Menedékház utca 22. szám alatt található ingatlanfejlesztés koncepciója kijelöli a hosszú távú fenntartható turisztikai és közösségi használat lehetőségeit, új funkciókat adva a patinás épületnek.

Forrás: obuda.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Budáról

Huszonöt évvel ezelőtt két futballrajongó fiatalember elhatározta, hogy a gyerekeknek is elviszi a labdarúgás örömét.
Jelentősen csökkenhet a környezet terhelése a II. kerületi iskolabuszprogrammal.
Új, digitális alapra helyezte és bővíti a térfigyelő rendszerét a II. Kerületi Önkormányzat.
Elkezdődhet a II. kerületi integrált szakrendelő megépítése, amelyhez a kormány a szükséges forrásokat biztosítja – jelentette be Varga Mihály.
Október 14. és 17. között a Budapesti Víz Világtalálkozó miatt forgalomkorlátozásra kell számítani.
Idén már a harmadik alkalommal írta ki Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a ‘Virágos Óbuda Pályázatot’, amelynek eredményhirdetését a Szindbád Rendezvényteremben tartották. A pályázat célja, hogy...
Negyedik alkalommal rendezték meg a nagy népszerűségnek örvendő képző-, ipar- és népművészeti tárlatot.
A II. Kerületi Önkormányzat azoknak a munkáját díjazta, akik különös figyelmet fordítanak az ingatlanuk előtti közterületek szépítésére.
2019-ben 100 millió forintos keretet irányzott elő az Önkormányzat az Arató Emil téren található Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarának fejlesztésére. A 2018-ban,...
A Törös Alapítvány 2011 immár hatodik jótékonysági koncertjének sztárfellépője a vietnami születésű, de tavaly magyar állampolgárságot kapott ifjú tenorista, Ninh Duc Hoang Long lesz.
Az országban is egyedülálló családos főzőtanfolyamot indított a II. Kerületi Önkormányzat.
Átadták az a két új kórtermet, amelyet a Budavári Önkormányzat támogatásából szereltek fel a Szent Ferenc Kórházban, hogy az I. kerületi betegek a lehető legjobb körülmények között gyógyulhassanak.
Hitelfelvétel nélkül épített uszodát Pesthidegkúton a II. Kerületi Önkormányzat. A Gyarmati Dezső Uszoda két benti és egy kültéri medencével várja a sportolni vágyókat október 1-jétől.
A Budavári Önkormányzat minden kerületi bölcsődébe, óvodába és általános iskolába szelektív hulladékgyűjtőket helyezett el, hogy a szemléletformálás már a legkisebbeknél is elkezdődjön – jelentette...
A Kulturális Örökség Napjai programban sokan voltak kíváncsiak a Városháza épületére.
Elkezdődött a Logodi utca 56-58. szám alatti támfal bontása, amelyre a kivitelezőt a Budavári Önkormányzat kötelezte. A kivitelező a meglazult támfal visszabontását követően, a kiszedett köveket...
Átadták az Óbudai Egyetem csaknem 3,5 milliárd forintból felújított Kandó Kollégiumát a Bécsi úton.
Szeptember 13-án a Bimbó út 3. szám előtt botlatókövet helyeztek el a halhatatlan író, a magyar szórakoztató irodalom máig egyik legnépszerűbb szerzője, Rejtő Jenő emlékére.

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó