Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Jó levegő, zöld környezet, kifogástalan futópálya és izgalmas erdei utak – ezt kínálja az április végén újraindult Normafa Futóklub. Az edzéseket csütörtök délután tartják a részvétel, az Aktív Hegyvidék programnak köszönhetően, a kerületi lakosoknak teljesen ingyenes.

Három futókört épített az utóbbi években az önkormányzat, ezek mindegyikéhez egy-egy futóklub kapcsolódik, amelyeket a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. működtet. A Gesztenyés kertben ősztől tavaszig, míg a Városmajor parkban és a Normafán pedig tavasztól őszig várják az amatőr sportolókat. Április utolsó csütörtökén, a Normafán is elkezdődtek az edzések, ettől kezdve minden héten, délután hattól tartják a foglalkozásokat.

Mivel a program része az Aktív Hegyvidék programnak, a foglalkozások a XII. kerületi lakosok számára díjmentesek.

„Igény volt arra, hogy ne csak síkon, hanem erdei környezetben is lehessen szervezett körülmények között futni, ehhez pedig a Normafán minden feltétel adott” – tudtuk meg Markocsány Sándortól. A vezetőedző elmondta, hogy sokan heti több edzésen vesznek részt, azaz több futóklubban is aktív tagok, mások csak a Normafára jönnek. „Mindenki számára megvan a lehetőség, a Normafán viszont 80-100 méter szintkülönbséget is le kell győzni. Éppen ezért, két edzővel dolgozunk, így a kezdők kisebb terhelést kapnak” – hangsúlyozta a szakember, aki külön is megemlítette, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is elindulnak az Ultrabalaton versenyen. Ezen is akadnak meredekebb szakaszok, így a Normafa ideális felkészülési helyszín” – tette hozzá.

Az idei már a negyedik idény Budapest tetején, ahol azért erősebb tréningekre kell készülni, mint a Városmajorban – hívta fel a figyelmet Móczán Mónika. Kiemelte, hogy mára kialakult egy erős mag a futóklubokban, ugyanakkor folyamatos az utánpótlás. „Fiatalok, idősebbek, haladók, kezdők, sőt, kutyások is csatlakoznak, nálunk mindenkinek helye van” – hangsúlyozta a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője, aki a májusi Ultrabalatonról elmondta, hogy ezúttal is egy 8 és egy 12 fős csapattal képviselik a Hegyvidéket, előbbiben már haladó versenyzők futnak. Tőlük sokat várnak, hiszen ez elmúlt évben az igencsak előkelő, hetedik helyet szerezték meg, a remények szerint idén még jobb eredménnyel zárják majd a 221 kilométeres ultramaratont.

Forrás: hegyvidek.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Budáról

Kérjük, hogy járuljon hozzá a környezetünk megóvásához és a háztartásában feleslegessé vált, működésképtelen elektronikai eszközöket és egyéb veszélyes hulladékokat hozza el és adja le a Hegyvidéki...
Adott egy peremszéli iskola, ahol lassan, de biztosan kovácsolódik össze egy páratlan erejű szülői munkaközösség.
A hétfői napon megtörtént a polgármesteri munkakör átadás-átvétele, amelynek kapcsán a pénzügyi és gazdálkodási főosztályvezető összegezte a kerület naprakész pénzügyi helyzetét.
A fővárosiak közlekedési szokásairól tart közvélemény-kutatást a Budapesti Közlekedési Központ. A felmérés önkéntes és anonim.
Október 15. a fehér bot nemzetközi világnapja. Ez alkalomból a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával a Békásmegyeri...
Október 13-án lezajlottak Magyarországon az önkormányzati választások. A kerületben leadott érvényes szavazatok 50,42 százalékának megszerzésével dr. Kiss László Budapest III. kerületének...
Huszonöt évvel ezelőtt két futballrajongó fiatalember elhatározta, hogy a gyerekeknek is elviszi a labdarúgás örömét.
Jelentősen csökkenhet a környezet terhelése a II. kerületi iskolabuszprogrammal.
Új, digitális alapra helyezte és bővíti a térfigyelő rendszerét a II. Kerületi Önkormányzat.
Elkezdődhet a II. kerületi integrált szakrendelő megépítése, amelyhez a kormány a szükséges forrásokat biztosítja – jelentette be Varga Mihály.
Október 14. és 17. között a Budapesti Víz Világtalálkozó miatt forgalomkorlátozásra kell számítani.
Idén már a harmadik alkalommal írta ki Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a ‘Virágos Óbuda Pályázatot’, amelynek eredményhirdetését a Szindbád Rendezvényteremben tartották. A pályázat célja, hogy...
Negyedik alkalommal rendezték meg a nagy népszerűségnek örvendő képző-, ipar- és népművészeti tárlatot.
A II. Kerületi Önkormányzat azoknak a munkáját díjazta, akik különös figyelmet fordítanak az ingatlanuk előtti közterületek szépítésére.
2019-ben 100 millió forintos keretet irányzott elő az Önkormányzat az Arató Emil téren található Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarának fejlesztésére. A 2018-ban,...
Az országban is egyedülálló családos főzőtanfolyamot indított a II. Kerületi Önkormányzat.
Átadták az a két új kórtermet, amelyet a Budavári Önkormányzat támogatásából szereltek fel a Szent Ferenc Kórházban, hogy az I. kerületi betegek a lehető legjobb körülmények között gyógyulhassanak.
Hitelfelvétel nélkül épített uszodát Pesthidegkúton a II. Kerületi Önkormányzat. A Gyarmati Dezső Uszoda két benti és egy kültéri medencével várja a sportolni vágyókat október 1-jétől.

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó