Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Kedvenc mesehőseiket ábrázolták különböző vizuális technikákkal a kerület óvodásai. A Hegyvidéki Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában április 25-én nyílt meg a munkáikból rendezett tárlat.

A kiállítás szervezője, Kovács Zsuzsa óvodai szaktanácsadó köszöntötte az egybegyűlteket, a Hunniareg Pedagógiai Intézet Nonprofit Kft. képviselőjét, Vasné Dömötör Rozáliát, az óvodavezetőket, óvodapedagógusokat, az oktatási iroda dolgozóit, a gyermekeket és szüleiket.

„Mindig öröm, ha a Polgármesteri Hivatal Folyosó Galériáján különböző képzőművészeti alkotásokat csodálhatunk meg, de a gyerekek műveiből rendezett kiállítás különösen szívet melengető, hiszen a gyermekek a mi kincseink – fogalmazta megnyitó beszédében Csepreginé Volosinovszki Mária, Oktatási és Közművelődési irodavezető, majd hozzáfűzte, azért is külön öröm számukra, hogy a kis alkotók megjelenítették kedvenc mesehőseiket, mert a felnőtteket is visszaröpítik a gyerekkorukba.” Megköszönte továbbá az óvodapedagógusok munkáját, azt, hogy lehetővé tették az alkotások megszületését, végül, de nem utolsó sorban azt, hogy a pedagógusok és a szülők mesélnek a gyerekeknek; hiszen a mese nagyon fontos az életükben, általa is gazdagodik a kreativitásuk, még inkább fejlődik fantáziájuk.

Az első emeleten, illetve a másodikon, az üvegtárolókban kiállított alkotások azt bizonyítják, hogy nagyon sokrétűen alkotnak a gyerekek, nemcsak papírra rajzoltak, festettek, hanem egyéb technikákat használva is kézműveskedtek, barkácsoltak, különböző anyagokat használtak fel.

Bízik benne, hogy az ügyet intéző hegyvidéki polgárok, és az itt dolgozók hétköznapjaiban üde színfoltot jelentenek majd a műveik, ha rájuk pillantanak a folyosón. – mondta befejezésül, átadva a szót a kicsiknek, akik a megnyitó közönségének egy kis műsorral kedveskedtek. A Kimbi Óvoda „Méhecske” csoportos gyermekei A só című magyar népmesét adták elő. A bensőséges és remek hangulatú előadás után a fellépő gyerekek és a kiállító óvodák ajándékot, emléklapot kaptak, végezetül egy kis zsúrra is sor került.

A látogatók néhány hétig megtekinthetik az óvodások legkedvesebb mesehősei között például Ruminit, Ludas Matyit, Békakirályt, Gombóc Artúrt, Tündér Ilonát, Jégvarázst, Harry Pottert, a Brémai muzsikusokat. A kiállítás ügyfélfogadási időben, a Hegyvidéki Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában látható.

Forrás: hegyvidek.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Budáról

Kérjük, hogy járuljon hozzá a környezetünk megóvásához és a háztartásában feleslegessé vált, működésképtelen elektronikai eszközöket és egyéb veszélyes hulladékokat hozza el és adja le a Hegyvidéki...
Adott egy peremszéli iskola, ahol lassan, de biztosan kovácsolódik össze egy páratlan erejű szülői munkaközösség.
A hétfői napon megtörtént a polgármesteri munkakör átadás-átvétele, amelynek kapcsán a pénzügyi és gazdálkodási főosztályvezető összegezte a kerület naprakész pénzügyi helyzetét.
A fővárosiak közlekedési szokásairól tart közvélemény-kutatást a Budapesti Közlekedési Központ. A felmérés önkéntes és anonim.
Október 15. a fehér bot nemzetközi világnapja. Ez alkalomból a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával a Békásmegyeri...
Október 13-án lezajlottak Magyarországon az önkormányzati választások. A kerületben leadott érvényes szavazatok 50,42 százalékának megszerzésével dr. Kiss László Budapest III. kerületének...
Huszonöt évvel ezelőtt két futballrajongó fiatalember elhatározta, hogy a gyerekeknek is elviszi a labdarúgás örömét.
Jelentősen csökkenhet a környezet terhelése a II. kerületi iskolabuszprogrammal.
Új, digitális alapra helyezte és bővíti a térfigyelő rendszerét a II. Kerületi Önkormányzat.
Elkezdődhet a II. kerületi integrált szakrendelő megépítése, amelyhez a kormány a szükséges forrásokat biztosítja – jelentette be Varga Mihály.
Október 14. és 17. között a Budapesti Víz Világtalálkozó miatt forgalomkorlátozásra kell számítani.
Idén már a harmadik alkalommal írta ki Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a ‘Virágos Óbuda Pályázatot’, amelynek eredményhirdetését a Szindbád Rendezvényteremben tartották. A pályázat célja, hogy...
Negyedik alkalommal rendezték meg a nagy népszerűségnek örvendő képző-, ipar- és népművészeti tárlatot.
A II. Kerületi Önkormányzat azoknak a munkáját díjazta, akik különös figyelmet fordítanak az ingatlanuk előtti közterületek szépítésére.
2019-ben 100 millió forintos keretet irányzott elő az Önkormányzat az Arató Emil téren található Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarának fejlesztésére. A 2018-ban,...
Az országban is egyedülálló családos főzőtanfolyamot indított a II. Kerületi Önkormányzat.
Átadták az a két új kórtermet, amelyet a Budavári Önkormányzat támogatásából szereltek fel a Szent Ferenc Kórházban, hogy az I. kerületi betegek a lehető legjobb körülmények között gyógyulhassanak.
Hitelfelvétel nélkül épített uszodát Pesthidegkúton a II. Kerületi Önkormányzat. A Gyarmati Dezső Uszoda két benti és egy kültéri medencével várja a sportolni vágyókat október 1-jétől.

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó