Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

A rendezvényt megnyitó Lévai Balázs mindenekelőtt arra a régi sportigazságra hívta fel a figyelmet, hogy a támadó csapat nyeri meg a meccset, a védekező pedig a bajnokságot. Mint a Hegyvidék-YBL WPC vízilabda klub vezetője rámutatott, ez a megállapítás azonban csak részben igaz, hiszen valójában minden a háttérben működő szakembereken múlik, nagyrészt azokon, akik a játékosokat a klubokhoz irányítják.

imageRövid bevezetőjében Váczi János mindezt azzal egészítette ki, hogy a versenysport mellett, legalább annyira fontos a szabadidő- és a tömegsport. Ezt ismerte fel a Hegyvidéki Önkormányzat, amely az idei évben költségvetése több mint 4 százalékát költi sporttámogatásra – hangsúlyozta az alpolgármester hozzátéve, hogy nem véletlenül kapta meg tavaly Hegyvidék a legsportosab kerület kitüntető címet. Mindezt tovább erősíti az első alkalommal megrendezett Nemzetközi Sportmenedzsment Konferencia is, amely arra vállalkozik, hogy a sport kérdéskörét gazdasági nézőpontból mutassa be.

„A fórum célja nem csupán az, hogy érdekes előadásoknak lehessünk fül és szemtanúi, hanem egyúttal praktikus tanácsok is elhangozzanak. Olyan ismeretek, amelyeket a napi életben akár azonnal alkalmazni lehet. Ennek szellemében hívtuk meg a konferencia előadóit, akik saját területükön mindannyian szaktekintélynek számítanak ” – foglalta össze a hagyományteremtőnek szánt konferencia megrendezésének okait Váczi János.

Az alpolgármestert követően dr. Sterbenz Tamás a Semmelweis Egyetem Testnevelési Kar Sportmenedzser szakcsoport tanszékvezetője a magyar sport versenyképességéről beszélt. Előadásában arra emlékeztetet, hogy vannak sportágak, amelyekben Magyarország a világ élvonalban van és olyanok is, ahol rosszul teljesít. Véleménye szerint a nemzetközi szintet csak nemzetközi versenyeztetéssel lehet elérni, ezért ezt az elvet kellene alkalmazni a kevésbé sikeres sportágak esetében is.

Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár kijelentette, hogy a kormány a sportot stratégiai ágazatnak tekinti. Mint hangsúlyozta, az állam feladata, hogy megadja a lehetőséget a sportolásra és mindenki számára biztosítsa az ehhez szükséges feltételeket. Ezért mérföldkő a mindennapos testnevelés bevezetése az 1-5-9. osztályokban, ami idén a 2-6-10. évfolyamokkal tovább szélesedett, valamint az ehhez kapcsolódó tornaterem és uszodaépítési program. A tehetséges gyermekek kinevelését segíti a szövetségek és az iskolák együttműködésének ösztönzése, illetve a kiválasztásban közreműködő testnevelő tanárok fokozott anyagi elismerése, a sportcsillagok ösztöndíj program, a TAO és a tizenhat olimpiai sportág rendkívüli támogatása. Simicskó István előadása végén rámutatott: a magyar sport óriási erőt képvisel, olyan aranytartalék, nemzeti kincs, amire lehet és kell is építeni. Az első eredmények máris kézzelfoghatóak, az elmúlt két évben 234 ezerről, 302 ezerre nőtt ugyanis a sportoló gyerekek száma, ez lehet a garancia arra, hogy a jövőben nemzetközi szinten is még jobb eredményeket érünk majd el.

Az atlétika világsportág – nyomatékosította Spiriev Attila, aki szerint ezt bizonyítja, hogy a nemzetközi szervezetnek – amelynek hazánk alapítója – jelenleg 212 tagországa van. A Magyar Atlétikai Szövetség szakmai igazgatója szerint az atlétika óriási üzlet, sok millió embert mozgat meg, a legutóbbi világbajnokságot 5 milliárdan látták a televízióban, a stadionban pedig több mint 300 ezren – ennél nagyobb helyszíni nézettséget csak a labdarúgás képes produkálni. Ez egy olyan hagyományos, magas elismertségű sportág, amely az egész családnak tartalmas és kulturált szórakozást kínál, ezért jelent komoly üzleti hasznot a szponzorok, befektetők számára.

Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, a MOB sportigazgatója a Magyar Olimpiai Bizottság sportágfejlesztési stratégiájáról nyújtott tájékoztatást. Kiderült, hogy a 16 olimpiai sportágnak biztosított külön támogatás elsősorban a műhelyek és egyesületek fejlesztését szolgálja. A program nyitott, az időszakos értékelések függvénye, hogy mely szövetségek vehetnek részt benne.

imagedr. Berkes Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem docense a hatékony szponzorációs megoldásokat taglalta. Ahogyan fogalmazott, az állami szerepvállalást és főképpen a TAO-rendszert követően a nem túl távoli jövőben ismét az üzleti alapon nyújtott szponzoráció lesz a klubok legjelentősebb bevétele. A támogatás célja a passzív fogyasztók bevonása a márkaélménybe, azaz a szponzoráció márkát épít. Éppen ezért arra kell ügyelnie a rendszerben érdekelteknek, hogy a szponzoráció üzleti alapokon működjön. Ennek ellenére jelenleg az elvárhatónál sokkal erősebbek az érzelmi szálak, ami viszont gátolja a valódi támogatói modell kialakulását.

Deák László, a Pricewaterhouse Coopers Magyarország Kft. adóosztály igazgatója praktikus tanácsokkal szolgált a TAO-pályázatok menedzselésével kapcsolatban. Elmondta, hogy támogató bármely magyarországi adófizető cég lehet, amennyiben nincsen köztartozása. Az utóbbi időben mégis csökken a TAO bevétel, sok vállalkozás ugyanis kevesli az így elérhető adóelőnyt. Ez nem csoda, hiszen például a filmkészítés hasonló támogatásával lényegesen nagyobb haszonhoz lehet jutni.

A magyar előadók mellett szót kapott az Indiana University képviseletében Paul M. Pedersen professzor, aki az USA-ban működő sportmenedzseri modellekről beszélt, míg a KPMG Hungaria Kft. Sport Tanácsadási Divízióját irányító Alastair Graham a labdarúgóstadion-fejlesztések üzleti aspektusait vizsgálta

Az első hegyvidéki Nemzetközi Sportmenedzsment Konferencia zárszavában Váczi János végezetül arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy a fórum valójában egy új sportmárka, melyet az elkövetkező években tovább épít az önkormányzat. A folyamatosságot szolgálja az elérhetőség biztosítása, ennek megfelelően a most elhangzott előadások videóanyaga felkerül a youtube-ra.

Váczi János blogbejegyzése

A HTV interjúja

Hegyvidek.hu

Forrás

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Budáról

Már tavaly próbálkozott a kormány, hogy jelentős fairtás árán elinduljon a Hajógyári-sziget körbeépítése árvízvédelmi gátakkal.
Stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány a Ganz Villamossági Művek jogutódjaként működő, transzformátorok és erősáramú motorok gyártásával foglalkozó CG...
Bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség; az ügyben 20 embert...
A megújult Tropicarium június 20-tól változatlan nyitvatartással várja újra a látogatókat.
Minden évben több száz gyerek nyaralhat kedvezményes áron az önkormányzat nyári táborában, Balatonakaliban. Idén a június 16-ai tábornyitást a gyermekek és a pedagógusok védelme érdekében egy alapos...
Pro Medicina Újbuda kitüntetést és Polgármesteri Dicséretet kaptak az egészségügyben dolgozók a Semmelweis-napon. Az elismeréseket László Imre polgármester és Bakai-Nagy Zita alpolgármester adta át.
Károly bácsi továbbra is korát meghazudtoló módon élvezi a vizet, a mozgást, és 101. születésnapja után is rendszeres látogatója lesz a Nyéki Imre Uszodának, ahol ünnepélyesen fel is köszöntötték a...
Újbuda önkormányzata bruttó 150 ezer forint pénzjutalmat ad a kerület szociális ágazatban dolgozó munkatársainak, írja közleményében a XI. kerületi önkormányzat.
Az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül földi kémiai kezelést végeznek július 1-én kerületünkben.
Tavaly ősszel kerületünkben megalakult a gyógypedagógiai szakmai munkaközösség, amellett, hogy 6 éve működik a fejlesztőpedagógiai munkaközösség is. Tagjai az önkormányzat fenntartásában működő...
Ünnepélyes keretek között adtak át egy vadonatúj mentőautót a Budafoki Mentőállomásnak, kiváltva ezzel egy már kiszolgált járművet. Az átadáson a helyi összefogás jegyében Karsay Ferenc...
Kerületünk Huncutka Tagóvodáját madárbarát intézménynek nyilvánította a Magyar Madártani Egyesület.
A múlt héten kezdődtek meg az óvodaudvarok tavaszi-nyári karbantartási munkálatai, hogy az intézmények felfrissült környezetben tudják fogadni a kicsiket.
2020. szeptember 1. napjáig nem kell közterület-használati díjat fizetni Budapesten, így a III. kerületben sem a vendéglátóhelyek teraszai után. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincs szükség arra...
Információ az újraindított egészségügyi ellátásról
A járványhelyzet enyhülése azt is jelenti, hogy fokozatosan újra megnyithatnak azok a közösségi helyek, ahol sportolni, kikapcsolódni lehet.
A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a Zugligeti Libegő átadásának 50. évfordulóját.
Régi álma vált valóra Varga Milánnak, amikor sok spórolás után megnyithatta első pizzériáját Budafok belvárosában. A koronavírus-járvány azonban kissé átírta a számításait, de ahelyett, hogy feladta...

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Budapesti önkormányzati újságok

 • 1. kerületi újság: Várnegyed újság

  Várnegyed újság

  A Várnegyed az I. kerület Budavári  Önkormányzat hivatalos lapja. >>>
 • Budai Polgár, a II. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Budai Polgár

  A Budai Polgár a II. Kerületi Önkormányzat lapja, kiadja a Budai Polgár Nonprofit Kft. >>>
 • Óbuda újság, a III. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Óbuda újság

  Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának lapja. >>>
 • Újpesti Napló, a IV. kerületi Önkormányzat ingyenes terjesztésű hetilapja

  Újpesti Napló

  Budapest IV. kerület önkormányzatának lapja. >>>
 • Mai Belváros, V. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Mai Belváros

  Mai Belváros - az 5. kerület újságja. >>>
 • images/stories/2020_01/06-kerulet-terezvaros-ujsag-pdf-hirdetes.jpg

  Terézváros Magazin

  A Terézváros magazin a VI. kerületi önkormányzat kiadásában havonta kétszer jelenik meg 25 500 példányban 28 oldalon, és a Magyar >>>
 • Erzsébetváros újság, VII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Erzsébetváros újság

  Az Erzsébetváros újság Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzat havonta megjelenő ingyenes lapja. >>>
 • Józsefváros újság, VIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Józsefváros újság

  A Józsefváros újság Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Ferencváros újság hirdetésfelvétel, médiaajánlat

  Ferencváros újság

  A Ferencváros újság a IX. kerületi önkormányzat ingyenes terjesztésű lapja. >>>
 • Kőbányai Hírek újság, X. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kőbányai Hírek

  A Kőbányai Hírek Budapest Főváros X. kerület Kőbánya Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Újbuda újság, XI. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Újbuda újság

  Az Újbuda újság a XI. kerület Újbuda Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik kéthetente >>>
 • Hegyvidék újság, XII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hegyvidék újság

  Kiadja: Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából a Hegyvidék Lapkiadó. >>>
 • Hírnök újság, XIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kerületi Hírnök

  A Hírnök a XIII. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Zuglói Lapok újság, XIV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Zuglói Lapok

  A Zuglói Lapok a XIV. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Életképek újság, XV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Életképek újság

  Rákospalota, Pestújhely, Újpalota újságja. Kiadja az XV. Média Kommunikációs és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. >>>
 • XVI. Kerületi Újság, 16. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  XVI. Kerületi Újság

  A Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat kétheti lapja. Megjelenik 34 500 példányban. >>>
 • XVII. kerületi Hírhozó újság, 17. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hírhozó újság

  Kiadja a lapalapító tulajdonos Budapest Főváros XVII. Kerület Önkormányzata megbízásából a Patriot Bt. Megjelenik 38 000 példányban. >>>
 • XVIII. kerületi Városkép újság, 18. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városkép újság

  A Városkép önálló, saját szerkesztőséggel rendelkező közéleti-közérzeti magazin, XVIII. kerület Pestszentlőrinc – Pestszentimre önkormányzatának hivatalos kiadványa. >>>
 • XIX. kerületi Kispest újság, 19. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kispest újság

  A kispestiek hivatalos havilapja. Kiadja Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata Polgármesteri Hivatal. Megjelenik havonta 27 500 példányban. >>>
 • XIX. kerületi Kispesti Magazin, 19. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Kispesti Magazin

  A Kispesti Magazin havonta 27.000 példányban jelenik meg a XIX. kerületben. >>>
 • XX. kerületi Pesterzsébet újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Pesterzsébet újság

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata társadalompolitikai és szolgáltató lapja. Megjelenik havonta 32 ezer példányban. >>>
 • XXI. kerületi Csepeli Hírmondó újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Csepeli Hírmondó

  Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2010-től ad ki önkormányzati lapot, havi, majd 2012-től kétheti megjelenéssel. A Csepeli Hírmondó minden hónap >>>
 • XXII. kerületi Városházi Híradó újság, 22. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városházi Híradó

  A XXII. kerületi önkormányzat kétheti lapja. Megjelenik 22.700 példányban. >>>
 • XXIII. kerületi Soroksári Hírlap, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Soroksári Hírlap

  Kiadja Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala. Megjelenik 10 ezer példányban. >>>
 • 1

Pest megyei önkormányzati újságok

 • Csömöri Hírmondó - Csömör önkormányzatának hivatalos lapja

  Csömöri Hírmondó

  Csömöri Hírmondó – Helyi ingyenes információs és közéleti havilap médiaajánlat Példányszám: 3810 Terjesztés: a kiadvány eljut Csömör minden háztartásába, a településen >>>
 • Az Érdi Újság Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja

  Érdi Újság

  Az Érdi Újság Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja. >>>
 • Gyömrő Magazin - Gyömrő Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató magazinja

  Gyömrő Magazin

  Gyömrő Önkormányzatának hivatalos lapja, a több mint 6800 példányban megjelenő Gyömrői Magazin minden postaládába eljut, a visszajelzések alapján pedig a >>>
 • Szervusz, Kerepes - Kerepes város Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató újságja

  Szervusz, Kerepes

  Gyömrő Önkormányzatának hivatalos lapja, a több mint 6800 példányban megjelenő Gyömrői Magazin minden postaládába eljut, a visszajelzések alapján pedig a >>>
 • Kistarcsai Híradó - Kistarcsa Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató újságja

  Kistarcsai Híradó

  A Kistarcsai Önkormányzat havonta jelenteti meg tájékoztató magazinját. Helyi közérdekű információk adják az újság tartalmát. >>>
 • Budaörsi Napló

  Budaörsi Napló

  Budaörs Magyarország egyik legfejlettebb települése - ezt nem mi állítjuk, hanem a KSH, 17 mutató alapján. >>>
 • 1

Szolgáltatások Budapesten

hirdetés

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó