Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Sok olyan idős ember él a kerületben, akik bár teljesen önellátók, a közlekedésüket már nehezen oldják meg. Nekik szeretne segíteni az önkormányzat a most elindított személyszállító és kísérői szolgáltatással, amelyet a Hegyvidéki Szociális Központon keresztül kedvezményes áron vehetnek igénybe a polgárok.

A kifejezetten erre a célra vásárolt és minél jobb használhatóság érdekében akadálymentesített Ford mikrobusszal az utazás egy irányba, a kerületen belül, mindössze 500 forintba kerül, oda-vissza 30 perc várakozással pedig 1500 forint. Erről is beszélt a jármű kulcsait a Hegyvidéki Szociális Központot vezető Druskóczi Tündének átadó Pokorni Zoltán, aki elmondta, hogy a szociális központ munkatársai hívták fel a figyelmet a szolgáltatás szükségességére.

„Az utóbbi időben egyre több megkeresés érkezett az idős polgárok részéről, hogy szívesen vennének valamilyen szállítási lehetőséget, amikor orvoshoz mennek, ügyeiket intézik vagy egy kerületi rendezvényen szeretnének megjelenni. Ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy elindítja a személyszállítást és megvásárolja az ehhez szükséges járművet” – osztotta meg az előzményeket a polgármester felhívva a figyelmet arra is, hogy a szolgáltatás kifejezetten az időskorú hegyvidéki lakosoknak szól. Ők azok, akiknek már nehezükre esik, vagy egyáltalán nem tudnak busszal, villamossal közlekedni, ahogyan sokuknak a taxi sem jelent megoldást. Vagy anyagi lehetőségeik miatt, vagy azért, mert a személyautók túl alacsonyak a biztonságos ki- és beszálláshoz. Azt viszont tudni kell, hogy az mikrobusszal fekvőbeteg nem szállítható, erre a jármű nem alkalmas – hangsúlyozta Pokorni Zoltán hozzátéve, hogy Hegyvidéken élnek a legtovább az emberek Magyarországon. Ez örömteli, ugyanakkor az idősödő lakossággal járó kihívásokra is fel kell készülnie az önkormányzatnak. Egy ilyen lépés a most beindított kényelmi szolgáltatás, ami bizonyosan megkönnyíti a rászorulók életét.

Druskóczi Tünde mindezt annyival egészítette ki, hogy a 10 millió forintos beruházás jelentős, ám a haszna ennél jóval nagyobb. Olyan értékekben fejezhető ki, mint az elégedettség vagy a biztonságérzet. A Hegyvidéki Szociális Központ vezetője a részleteket is ismertette. Kiemelte, hogy nemcsak elviszik az időseket, hanem a központ munkatársai a mikrobuszból való kiszállás után is segítenek az úti cél gyalogos elérésében, támogatást nyújtanak az esetleges ügyintézésben, és garantálják a hazaérést.

A szolgáltatás ára kerületen belül egy útra 500, oda-vissza szállítással és 30 perc várakozással 1500, szomszédos kerületbe ugyanez 1000, illetve 2500 forint. Távolabbi utaknál, de Budapesten belül, a díjak 2000 és 4000 forintra változnak. 30 perc felett minden 15 perc megkezdett várakozásért további 200 forintot kell fizetni.

Forrás: hegyvidek.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Budáról

Kérjük, hogy járuljon hozzá a környezetünk megóvásához és a háztartásában feleslegessé vált, működésképtelen elektronikai eszközöket és egyéb veszélyes hulladékokat hozza el és adja le a Hegyvidéki...
Adott egy peremszéli iskola, ahol lassan, de biztosan kovácsolódik össze egy páratlan erejű szülői munkaközösség.
A hétfői napon megtörtént a polgármesteri munkakör átadás-átvétele, amelynek kapcsán a pénzügyi és gazdálkodási főosztályvezető összegezte a kerület naprakész pénzügyi helyzetét.
A fővárosiak közlekedési szokásairól tart közvélemény-kutatást a Budapesti Közlekedési Központ. A felmérés önkéntes és anonim.
Október 15. a fehér bot nemzetközi világnapja. Ez alkalomból a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának támogatásával a Békásmegyeri...
Október 13-án lezajlottak Magyarországon az önkormányzati választások. A kerületben leadott érvényes szavazatok 50,42 százalékának megszerzésével dr. Kiss László Budapest III. kerületének...
Huszonöt évvel ezelőtt két futballrajongó fiatalember elhatározta, hogy a gyerekeknek is elviszi a labdarúgás örömét.
Jelentősen csökkenhet a környezet terhelése a II. kerületi iskolabuszprogrammal.
Új, digitális alapra helyezte és bővíti a térfigyelő rendszerét a II. Kerületi Önkormányzat.
Elkezdődhet a II. kerületi integrált szakrendelő megépítése, amelyhez a kormány a szükséges forrásokat biztosítja – jelentette be Varga Mihály.
Október 14. és 17. között a Budapesti Víz Világtalálkozó miatt forgalomkorlátozásra kell számítani.
Idén már a harmadik alkalommal írta ki Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a ‘Virágos Óbuda Pályázatot’, amelynek eredményhirdetését a Szindbád Rendezvényteremben tartották. A pályázat célja, hogy...
Negyedik alkalommal rendezték meg a nagy népszerűségnek örvendő képző-, ipar- és népművészeti tárlatot.
A II. Kerületi Önkormányzat azoknak a munkáját díjazta, akik különös figyelmet fordítanak az ingatlanuk előtti közterületek szépítésére.
2019-ben 100 millió forintos keretet irányzott elő az Önkormányzat az Arató Emil téren található Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarának fejlesztésére. A 2018-ban,...
Az országban is egyedülálló családos főzőtanfolyamot indított a II. Kerületi Önkormányzat.
Átadták az a két új kórtermet, amelyet a Budavári Önkormányzat támogatásából szereltek fel a Szent Ferenc Kórházban, hogy az I. kerületi betegek a lehető legjobb körülmények között gyógyulhassanak.
Hitelfelvétel nélkül épített uszodát Pesthidegkúton a II. Kerületi Önkormányzat. A Gyarmati Dezső Uszoda két benti és egy kültéri medencével várja a sportolni vágyókat október 1-jétől.

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Ön is hirdetne?

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó