Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Hagyományosan augusztus utolsó vasárnapján, idén augusztus 25-én a Dagály utcában tartottuk a kerületi utcabált, amely néhány éve hagyományőrző népies tartalma miatt az Angyalfolki utcabál nevet viseli.

Délelőtt elsősorban a gyermekek számára szerveződtek a programok. A Tücsök színpadon a Ludas Matyi bábjáték kötötte le a kicsinyeket, a Tücsök kertben pedig játszóház, PannKa sátor, kézműves műhely és a Homoludens egyesület családi társasjáték várta az érdeklődőket.

Lakodalmas menetet játszott el az Angyalföldi Vadrózsa és Vadvirág Néptáncegyüttes, nagy sikerrel bevonva a résztvevőket. A főzőversenyen készült különlegességeket nemcsak a versenyzők, hanem a rendezvény résztvevői is megkóstolhatták. A Dagály parkban bárki kipróbálhatta magát különböző sportágakban a rendezvény teljes ideje alatt.

Nagy sikere volt a Kerekes Band rockos népzene feldolgozásainak, a programot a Magashegyi underground zárta. A jó időnek és a színvonalas programoknak köszönhetően biztosítva volt, hogy jól érezte magát a rendezvényre kilátogató mintegy 15 ezer látogató.

 

Vissza[1]

References

  1. ^ Vissza (www.budapest13.hu)

A teljes cikk a bp13.hu oldalon olvasható.

Ossza meg az információt!

A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó