Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

 

A kerület Integrált Városfejlesztési Stratégiája akcióterületként jelölte meg a Pozsonyi utat, Újlipótváros kulturális és kereskedelmi vonzerejének főutcáját. 2011. novemberben adták át a felújított első szakaszt, mostanra a beruházás befejeződött.

Befejeződött a második szakasz a Pozsonyi út Radnóti Miklós és Victor H. utcák közötti területének megújítása is, melyet dr. Tóth József országgyűlési képviselő a kerület polgármestere ad át 2012. december 7-én, pénteken 10.00 órakor a Pozsonyi út 26. sz. előtt megrendezett ünnepségen.

A kivitelezés során mintegy járda felület újult meg és új zöldkazetta díszíti a járdafelületet. (Az első szakasz munkálatai során járda- és útfelület és zöldkazetta készült el.) A második szakasz költsége meghaladta a 80 millió forintot, fedezetét az önkormányzat saját forrásból biztosította. 

A kivitelezési munkák szeptemberben kezdődhettek, az első ütemben használt burkolattípussal folytatva a megújítást. A tervezést a Kert Szín Vonal Kft. és a Várkert Kft., a kivitelezést a Parkfenntartó Kft. és az Aszfaltbeton Kft. végezte. A gyalogos forgalom biztonsága érdekében szabályoztuk a Victor Hugó utca és a Pozsonyi út kereszteződését és kezdeményeztük a gyalogátkelőhely kijelölését. Mint kétszeres „Kerékpáros barát település” 47 db kerékpár támaszt helyeztünk ki. 

A Pozsonyi út felújításához szorosan kapcsolódva fejlesztettük a Wahrmann Mór közt. A beruházás során az egykori rendezetlen parkoló helyén alakítottunk ki új zöldterületet csobogóval és virágfelületekkel. A zárható közpark Ruttkai Éva nevet viseli. A területén létesítendő funkciók a lakossággal egyeztetve, közvélemény kutatás alapján lettek meghatározva. A csendes a rekreáció számára kialakított pihenőhely közvilágítása is megújult. Különlegessége a homorú kialakítású gyepfelület. A beruházás során a két társasház oldaláról eltávolítjuk a falfirkákat és védőréteggel könnyítjük meg a későbbi szennyeződések eltávolítását. 

2012-ben a Pozsonyi úton kívül felújítottunk útfelület, 190 millió forint értékben. Ez évben további közparki felújítások történtek még többek között az Országbíró lakótelep komplex megújítás 2. üteme során, a Béke-Tatai lakótelepen, megépült a Debrecen parkban a szökőkút összesen 310 millió forint értékben. (MTI)

Ossza meg az információt!

A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó