Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Az önkormányzat képviselő-testülete 2016 májusában rendeletmódosítással tette lehetővé, hogy a kerületben székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező szervezettel munkaviszonyban álló gépjármű üzembentartók kedvezményes várakozási lehetőséghez jussanak azokon a várakozási területeken, ahol a telítettség mértéke megengedi, amennyiben a jogszabályi feltételeknek eleget tesznek.

A várakozási övezet részeként 2017 júliusa óta üzemelő, Szegedi út – Lehel utca – Róbert Károly körút – Dévényi utca – Szegedi út – Tatai utca – Rákos patak – Béke utca – Petneházy utca – Reitter Ferenc utca által határolt területen a testület a Tatai utca páros oldalát jelölte ki a munkavállalói kedvezmény igénybevételére.

A fizető parkolás bevezetéséhez igazodóan, a Rákos-patak – Tatai utca – Kámfor utca – Reitter Ferenc utca – Gyöngyösi utca – Göncöl utca által határolt területen, 2018 januárjától nyílik lehetőség munkavállalói kedvezményes várakozásra a Reitter Ferenc utcának a Tahi utca és a Kámfor utca közötti szakaszán.

A másik várakozási engedmény a gyermekszállítási kedvezmény időbeli kiterjesztése napközben 12:00 és 18:00 közötti időszakra, 30 perc időtartamban. A 2013-ban bevezetett gyermekszállítási tárcsa beváltotta a célját, évente közel 200 lakosunk veszi igénybe a használatával járó parkolási lehetőséget.

 

Forrás: budapest13.hu

Ossza meg az információt!

A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó