Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

A főváros XIII. kerülete 2013. május 1-je után is ellátja a járóbeteg-szakellátással kapcsolatos feladatokat.

A kerület képviselő-testülete a lakosság folyamatos, biztonságos, jó színvonalú járóbeteg-szakellátása érdekében döntött a szakrendelő megtartása mellett - áll a közleményben. A XIII. kerületi rendelőintézet 30 klinikai szakmában működteti a járóbeteg-szakellátást, heti 1710 szakorvosi és 480 nem szakorvosi óraszámmal, valamint szervezi a teljes körű alapellátást - tették hozzá.

A törvény szerint az önkormányzatoknak február 15-ig kell nyilatkozniuk arról, hogy megtartják-e szakrendelőiket. Amennyiben nem jelzik, az intézmények állami kézbe kerülnek.

A XIII. kerületi önkormányzat azt is közölte, hogy a képviselők értékelték a városrész 2011 januárjában elfogadott, négy évre szóló gazdasági és várospolitikai programját. Tájékoztatásuk szerint a tervezett mintegy 215 program kétharmada teljesült. Jelezték, hogy nem mondanak le a program célkitűzéseinek végrehajtásáról, de például az oktatási intézmények átadása miatt néhány betervezett feladatot elhagynak. (MTI)

Ossza meg az információt!

A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó