Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nemzetközi együttműködési kultúráért nívódíjat kapott az Ady Endre Gimnázium. A rangos elismerést Barátságos emberek a barátságos energiáért című Comenius projektjével nyerte el az intézmény. A díjat a Tempus Közalapítvány május 23-ai rendezvényén vehette át Herczig Ferencné, az iskola igazgatója.

Nemzetközi együttműködési kultúráért nívódíjat az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás programja keretében megvalósított, kiemelkedő színvonalú oktatási és képzési projektek kaphatnak. Idén 11 intézménynek ítélték oda a nívódíjat. A díjazott Comenius, Leonardo, Grundtvig és Erasmus intézményi együttműködések példaértékű és színvonalas munkájuk eredményeképpen részesülhettek a Tempus Közalapítvány legrangosabb elismerésében.

Évente közel 200 Comenius iskolai együttműködési pályázat támogatására van lehetőség Magyarországon. Közülük idén 3 intézmény kapott nívódíjat.
Az Ady Endre Gimnázium projektjében hét európai ország működött együtt, és témának a fenntartható fejlődést választották. Céljuk az volt, hogy a diákok természeti környezet iránti felelősségérzetét erősítsék, és arra ösztönözzék a fiatalokat, hogy tudatosan foglalkozzanak az őket körülvevő szűkebb és tágabb, európai környezetükkel. Tanárok és diákok egyaránt sokat fejlődtek az idegen nyelv terén, emellett nagy hangsúlyt fektettek a szociális készségek és az együttműködés fontosságára is.

A Nemzetközi együttműködési kultúráért nívódíjjal elismert Comenius, Leonardo, Grundtvig és Erasmus projektek bemutatására kiadvány is készült, amely az Egész életen át tartó tanulás program hazai koordinálását végző Tempus Közalapítvány honlapján érhető el.

Ossza meg az információt!

A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó