Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

November 26-tól igényelhetik a 2013-as évre szóló várakozási engedélyeket a XIII. kerületi lakosok. Az állandó lakcímmel rendelkező autótulajdonosok, illetve üzembentartók számára igénybe vehető kedvezmény a lakókörnyezetükben jogosítja fel ingyenes parkolásra azokat az autókat, amelyeknek a szélvédőjén szabályosan kihelyezve látható az érvényes matrica.

A várakozási engedélyeket a XIII. kerületiek a lakókörnyzetükben használhatják, azaz annak a zónának a határain belül, ahová bejelentett állandó lakcímmel rendelkeznek.

A XIII. kerület területén két parkolási zóna található, amelyeket a Róbert Károly körút választ el egymástól.
Az 1-es zóna: a Szent István körút - Váci út - Lehel utca - Dévai utca - Váci út - Róbert Károly körút - Duna által határolt terület.
A 2-es zóna: a Duna - Róbert Károly körút - Pap Károly utca - Röppentyű utca - Göncöl utca - Szekszárdi utca - Váci út - Vizafogó utca, valamint a Szegedi út - Reitter Ferenc utca - Petneházy utca - Béke utca által határolt terület.
A parkolási engedélyeket személyesen, postai úton és regisztráció után elektronikusan is igényelhetik a lakosok.

A 2012. évre érvényes matricával rendelkezők számára novemberben levélben küldi ki a szükséges dokumentumokat a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. A kitöltött igénylőlapot 2013. január 11-ig díjmentesen küldhetik vissza. Aki ezt a megoldást választja, annak címére az adatok egyeztetését követően a várakozási engedélyt ajánlott levélben postázza ki a társaság.

A matricát igényelhetik személyesen is 2013. január 31-ig a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati irodáin:

Hegedűs Gyula utcai ügyfélszolgálati irodája

Hegedűs Gyula utca 15.
telefon: +36 1 478 5050
fax: +36 1 478 5059

Béke utcai ügyfélszolgálati irodája

Béke utca 65.
telefon: +36 1 350 3728
fax: +36 1 340 9144

Online elérhetőség és Ügyfélablakon keresztüli elektronikus ügyintézés, amely regisztrációhoz kötött.

Ossza meg az információt!

A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó