Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

 

A Radics Béla Emléktársaság már korábban is javasolta, hogy legyen egy Radics Béla utca a tizenharmadik kerületben. A harminc éve elhunyt "magyar Jimi Hendrix" néhány éve életnagyságú szobrot is kapott már Budapesten, most pedig utcát neveznek el róla, Tripoliszban, azaz Angyalföldön.

Az Atlantis 2.,a Sakk-Matt, a Taurus és a Tűzkerék egykori gitárosa, akit neveztek már Gitárkirálynak és R.B. kapitánynak is, aki olyan népszerű volt, hogy rajongói még a pártba és a kormányba is be akarták juttatni, utcát kap a főváros XIII. kerületében.

A Radics Béla Emléktársaság először Tarlós István főpolgármestert kereste meg ebben az ügyben. Sokat nem kellett győzködniük, hiszen Tarlós István mindig rockrajongó volt. Miután a Beatlest egy szép jachtnak nevezte, a Rolling Stonest pedig vadászrepülőnek, az utóbbinak volt a híve. Igaz, Radics Béla Angyalföldé volt, Óbudának pedig a Liversing együttes jutott a Demjén-testvérekkel. Így Tarlós István Liversing-bulikra járt, annál inkább, mert a zenekar két tagja, hozzá hasonlóan az Árpád Vezér Gimnáziumba járt, s a Liversing játszott Tarlósék szalagavató bálján, amint ezt a Liversing sztori című könyvben olvashatjuk

Tarlós István eleinte az angyalföldi Baba teret javasolta átkeresztelésre, de a kerületi önkormányzatnak nem tetszett ez az ötlet, végül is a Vőlegény utca és a Göncöl utca közötti, mostanáig névtelen közterület viselheti majd Radics Béla nevét. Hét éve egyébként a Gyöngyösi utcában avattak Radics Béla-szobrot, most pedig az utcanévadásra készülnek. (MTI)

A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó