Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Az önkormányzat által szervezett, október 7-én megtartott veszélyeshulladék-gyűjtési akció minden korábbinál eredményesebbnek bizonyult. A kerület különböző pontjain létrehozott hat gyűjtőhelyen  a közreműködő szakemberek összesen 10.221 kg veszélyes hulladékot vettek át a kerületi lakosságtól, amit továbbítottak a feldolgozóhelyekre.

A begyűjtött mennyiség felét ezúttal is a különböző elektronikai és informatikai eszközök, használhatatlanná vált tartós fogyasztási cikkek tették ki. Érdemes egy pillantást vetni a gyűjtés eredményét összegző kimutatásra, amely jól tükrözi a háztartásokban képződő veszélyeshulladék-fajták sokféleségét és arányát. Azok a  kerületi lakosok, akik bármilyen okból nem tudtak élni az akció által biztosított alkalommal, a háztartásukban lévő veszélyes hulladékoktól a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. által üzemeltetett hulladékudvarokban szabadulhatnak meg.

 

Forrás: budapest13.hu

Ossza meg az információt!

A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó