Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Térítésmentes vezeték nélküli internet (WiFi) szolgáltatást vehetnek igénybe a Kerületi Kártyával rendelkező lakosok a korábbi hozzáférési helyek számát megduplázva, újabb 14 helyszínen.

2013. július 29-én a rendszer működését dr. Tóth József polgármester az Angyalföldi Gyermek– és Ifjúsági Házban jelentette be. A fejlesztések összesen 32 millió forintba kerültek. Az átadáshoz kötődően verspályázatot írt ki az önkormányzat.

A polgármester kiemelte: az internetes infokommunikációs rendszerrel és eszközökkel a kerületben lakók életminőségét kívánja javítani. Az eszközök igénybevétele jelentősen meghaladja a hasonló adottságú más városrészek adatait. Mint elmondta a kerületi lakók 3/4-ének van meg a lehetősége a szélessávú internethez, 8/10 naponta rákapcsolódik a világhálóra.

A rendszer üzembe helyezését követően elsőnek Papp Károlyné a Béke térről jelentkezett be és olvasta fel az átadáshoz kötődő pályázatra beküldött versét. A kiírás szerint 25 felkínált szóból tízet kellett felhasználni, melyek a kerülethez, annak 75-ös jubileumához illetve a WiFi-hez kötődtek. Ezt követően a pályázók sorra jelentkeztek be a Prevenciós Központból, az Újpalotai úti, és a Szent István körúti nyugdíjasklubokból, valamint a Gyermek- és Ifjúsági Házból.

Az önkormányzat felismerve az internetes technológiában rejlő lehetőséget és fejlődést 2011-től folyamatosan tervszerűen ütemezve 9 közterületen és négy közintézményben vezeték nélküli internet szolgáltatást épített ki. A szolgáltatást Kerületi Kártyával lehet igénybe venni.

Az idén három újabb közterülettel és tizennégy közintézménnyel bővült a rendszer.

•          Lehel téren és Lehel Csarnokban,
•          Szegedi és Visegrádi úti egészségügyi szakrendelőkben,
•          Angyalföldi Sportközpontban,
•          Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban és a Dagály u. -
            Bodor u. közti területen,
•          Prevenciós Központban (Tüzér u.),
•          Szociális Szolgáltató Központban (Jász u.),
•          Ezüst kor Idősek Klubjában (Dévai u.),
•          Napfény Idősek Klubjában Visegrádi u.),
•          Nosztalgia Ház Idősek Klubjában (Zsinór u.),
•          Derűs Alkony Idősek Klubjában (Újpalotai u.),
•          Indián Nyár Idősek Klubjában (Papp K. u.),
•          Reménysugár Idősek Klubjában (Kassák L. u.),
•          Klub-kávézóban (Szt. István krt.).
•          Közszolgáltató Zrt. Vezérigazgatóság (Béke út 65.) épületében,
továbbá a Béke téri szolgáltatást kiterjesztve, a Szegedi út-Béke út kereszteződésben is elérhetővé tesszük a WiFi szolgáltatást. Eddig a szolgáltatást a Gyöngyösi sétányon, a József Attila téren, a Gyermek téren, a Fiastyúk utca – Násznagy utca kereszteződésében, a Béke téren, a Kárpát utca-Bessenyei utca kereszteződésében és a közterületeket határoló utcákban, Országbíró sétányon, a Vizafogó sétányon, a Jakab József utca környékén, illetve az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban, a Radnóti Miklós Művelődési Központban, Civilházban és a Polgármesteri Hivatalban lehetett igénybe venni. A fejlesztés közel 16 000 kerületi lakost érintett akkor közvetlenül.

Az elmúlt két évben összesen 1600 Kerületi kártyaigénylő aktiválta a WiFi hozzáférését. Jelenleg havonta 42 000 kapcsolódást regisztrálunk a rendszerre. Ez azt jelenti, hogy minden felhasználónk átlagosan naponta egyszer kapcsolódik az önkormányzat vezeték nélküli rendszerére és használja annak előnyeit.

A hozzáférési pontok számának növelésén túl a műszaki színvonal is emelkedett, megduplázva a le- és feltöltési sebességet az egyes hozzáférési helyeken. Ezentúl 4Mbps le-, és 2 Mbps feltöltési sebesség biztosított minden kapcsolatnál.

Az önkormányzat „Közösen a XIII. Kerületért” programja a hagyományos területeken kívül (fejlesztés, szociális támogatás) a szolgáltatás egy új, modern területén nyújt a jövőben is egyedülálló minőséget, a vezeték nélküli internet elérhetőségi lehetőséget. Az újabb fejlesztés költsége 23 millió forint, melyet az önkormányzat biztosít saját forrásból. A korábbi évek fejlesztései összesen 32 millió forintba kerültek.

 

Ossza meg az információt!

A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó